07 May 2014

Pulau Langkawi_Part Penamat

Penulis : Princes Yuyue Masa : 1:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum.....

Okey mesti korang dah boring kan baca entry yuyu pasal percutian kat Pulau Langkawi kan... Eleh padahal korang jelezz kan..kan..baik mengaku,hekhekhek... Fine! Ni part last yuyu nak citer, lepas ni korang bersedia laa untuk hadap balik entry yuyu part percutian yang lain pulak.. Lokasi belum ada tapi dalam perancangan laa. -,- ok benda yang belum pasti jangan dicerita banyak nanti hampa pulak ..hmmm

Exceli kami bercuti dekat cini along sudah mintak pertolongan incik Google kasi tunjuk homestay yang the best untuk kami ,akhirnya jumpa jugak.. Nany House Homestay yang cantik lagi indah nie terletak di Lot 2331B, Kampung Bukit Temin, Jalan Makam Mahsuri, Ulu Melaka, Langkawi Kedah Darul Aman * cewaaahhh alamat full tuhh .. homestay nie merupakan rumah yang amat selesa bagi sesiapa yang ingin bercuti ke Langkawi berkeluarga atau berkumpulan. Lokasinya yang terletak hanya 1 kilometer jea dari Makam Mahsuri dan berada di tengah tengah kepulauan Langkawi, mula mula tuu sesat jugak kami nak mencari rumah tuu.. tuan rumah kata rumah kaler kuning, cari punya cari banyak pulak kaler kuning nya.. rupa rupa nya rumahnya agak ke dalam sedikit dari jalan besar, aiishh macam seram pulak... huahuahuahuaaa ..*orang penakut memang camni ..

nie hah rumah nya... besar wooooo ... 

masuk masuk jea, juling mata tengok susun atur dalam rumah puan Nani nie .. hekhekhek
memang cantik !!! *terasa macam rumah sendiri jerr -,-

nie bilik pasangan pengantin baru, simpel tapi tidur rasa macam tak nak bangun !!

nie hah bilik abang yuyu yang tak semenggah perangai nya, berebut bilik macam kanak kanak rebina sampai anak kat belakang di lupakan ... adoiii sabar jea laaa.. *_*

master room... dapat kat anak dara, tapi siang hari jea bertapa kat dalam nie malam terpaksa dan rela hati bagi dekat kakak yang sedang buncit hamil 4 bulan tuu -,-' ciann dia tidur dekat luar nanti kembung penyut tuh pulak, nayaaaa ... kenpunan pulak kami nie nak baby girlz ..aahhakk.. *iye iye jea baby girlz dalam penyut tuh kang..kua kua tengok boboy, huahuahuaa..

okeh yang balance tuh tidur dekat luar depan tv, yuyu nak kasi mak nga abah tidur kat bilik tapi diorang tak nak..kata nya selesa tidur dekat luar ramai ramai.. -_-'


jom terjah dapur ...
 pinggang mangkuk semua cukup lengkap arr kat rumah nih ...^__^'

cantik sangat halaman rumah nie... sukaaaa sukaaaa

kami pergi silap time arr sebab bukan musim buah anggur, pergi tengok pokok jerr.. nie picture sumber google jerr -_-' tapi tak rugi jugak sebab boleh makan buah pelam epal free makan sampai cirit birit wehh ... tsskk *__'


ehhh... ehhh sampai terlupa nak citer pasal transport, teruja sangat citer pasal rumah hak milik sementara nih eh.. kami sewa van yang muat 15 orang..

sumber google.. jangan marah hah -_-'


ok...babaiii 




No comments: