29 April 2014

Mereka Satu Dalam Sejuta ..

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

rindu mak
rindu abah
rindu nak peluk
rindu nak cuim 
rinduuu semua nyaaa

Kalau boleh kan yuyu nak setiap saat setiap minit setiap jam setiap waktu setiap hari *berapa banyak setiap laa. yuyu nak tatap wajah mak abah yuyu ..sok sok sok
Kalau boleh yuyu nak jadi seorang yang bertanggungjawab kepada mereka, nak dapat kerja yang gaji banyak *ooppsss gaji sekarang pun banyak apa?? ngeee ..nak bagi hasil titik peluh yuyu kat mak abah, yuyu tahu mereka tak pernah mengharapkan duit gaji anak anak mereka, yang mereka inginkan dan harapkan adalah sentiasa mengingatkan mereka dalam setiap doa kami .. *lap air mata ..

Mak abah tak harapkan apa apa pun dari kami, mereka nak kami berjaya dalam kehidupan.. Kami adik beradik jauh dengan mak abah just adik bongsu jea ada dekat mereka tuh pun setiap weekend jea balik rumah sebab adik yuyu lelaki nga perempuan tuh tinggal dekat hostel kan.. call diorang selalu, tanya khabar diaorang. itu yang mereka harapkan ..mereka adalah orang paling bahagia di dunia nie bila seorang anak menanya khabar mereka kan..kan..*terasa nak nangis jeaa..

Kalau nak sebutkan pengorbanan mak abah, rasa tak terbalas kot. dari kecik sampai lah yuyu kahwin diorang tak pernah abaikan yuyu.. kalau nak kira kira kan ramai ramai adik beradik yuyu lah anak yang tak suka perabih duit mak abah *kalau adik yuyu sikeding baca nie confrm yuyu kena penumbuk dia nie.. -_' sikeding tuh anak yang suka amik kesempatan atas kebaikan abah yuyu taw.. huahuahuaaa.. tuh dulu laa time dia kecik kecik dulu duit pun tak ada kan, sekarang dia pemurah orang nya.. selalu kasi duit gaji kat abah.. -,-

Setiap kali yuyu balik kampung mak mesti tanya nak makan apa?mak nak masak..yuyu ingat lagi suatu petang tuh yuyu tanya adik 'kat mana ada jual pisang goreng best eh?' adik buat dono jea..sampai hati dia tak layan yuyu kan..diorang memang camtu, sakit jer hati nie.. *dush dush dush... pendek kan citer, last last mak balik bawa balik pisang goreng untuk yuyu.. YaAllah mak ..... time tuh yuyu terasa nak peluk cium mak tiga hari tiga malam taw... hihihihi *propa jea lebih ..

Mereka laa termanis dan terhensem di hati ini, mereka adalah anugerah yang terindah dalam hidup ini.
Bagi yang terbaca belog yuyu nie yuyu nak nak tanya korang call mak ayah korang berapa kali seminggu?setiap hari?dua hari sekali?tiga hari sekali?seminggu sekali?ke korang tunggu diorang call korang hah?kalau korang rasa belum call mak ayah kat rumah, pergi lah call sekarang selagi diorang masih ada. tanya khabar mereka. mereka pasti gembira, bahkan mereka akan menangis dalam diam..percayalaa .. :'[

cuba korang baca ayat nie *copy dari belog someone ... harap dia tak marah eh. -_-'

» Bila mak kata dia teringat, kita jawab kita sibuk sangat.

» Bila ayah kata dia rindu, kita jawab nantilah hujung minggu. 

» Bila mak minta kita pulang, kita jawab kita belum lapang. 

» Bila ayah minta kita singgah, kita jawab kerja kita belum selesai. 

» Bila hati kita terguris, kita kata “Mak memang tak pernah faham”. 
 
» Bila hati kita terhiris, kita kata “Ayah memang tak ambil kisah”  
Tetapi, 
» Bila hati mak kita terguris, mak kata “Tak apa, dia masih muda”. 

» Bila hati ayah kita terhiris, ayah kata “Tak apa, belum sampai akalnya”. 

» Bila kita menangis tanda lapar, mak berlari bagai hilang kaki. 

» Bila kita merintih tanda derita, ayah bersengkang mata bagaikan tiada lena. 

» Bila kita sedih kerana gagal, mak setia membekalkan cekal.

» Bila kita pilu kerana kecewa, ayah teguh berkata dia tetap bangga. 
Fikir-fikirkanlah..

sekian,

rinduu mak rinduu abah ..



26 April 2014

Dia......Adik Bongsu Kami

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:32 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum....

Yuyu ada lapan beradik jerr, lapan kee?? ehh mesti korang tersedak kan, korang mesti ingat yuyu nie anak tunggal kan sebab korang tengok yuyu manja manja gituu ... huahuahuaa *ayat memang kasi korang meluat bertingket tingket -..- lapan orang tuh satu mak satu bapak lah yekk, lain mak lain bapak memang tak wujud pun ..

Nie kisah adik yuyu yang last, yang bongsu dan berakhir. sekarang umur dia 17tahun dan tahun nie jugak dia bakal menduduki SPM .. kaka yuyu doakan adik berjaya okeh!! tak lupa jugak good luck untuk adik bongsu lelaki yuyu, tahun nie bakal STPM .. impian dia terlalu besar, InsyaAllah korang berjaya ..

ok nie adik yuyu yang last dan second last ... comey macam kaka dia kang -,-


Yang yuyu nak citer adik bongsu yang nie, tanda perhargaan dia follow blog yuyu arr yuyu nak story tentang dia biar dia leleh satu mesin basuh ^__^.. setiap kali weeked dia mesti dan wajib baca blog kaka dia yang manja nih.. tuh kata dia laa, tapi memang betul lah sebab dia tahu apa tajuk entry setiap kali yuyu post belog yang tak semenggah nih ..huh -,-'
-
-
-
-
-
-

Okey dia nie pandai, cantik *mata kenyit kenyit, masa depan dia InsyaAllah kalau dia rajin belajar memang cerah laa sebab dia student sains1.. kami bangga dengan dia setiap kali exam mesti result dia gempaq, result dia memang kami tak boleh lawan arrr.. cewahhh kasi gegar cikit !! ingat lagi time dia dapat result PMR dulu, dia mesej result memang yuyu terkejut arr kalau tak memang dia tergolong dalam best student tapi tak ada rezeki dia kan, tapi memang result dia super duper power. tak puas hati yuyu terus call dia, dia angkat tapi senyap jea..last last terdengar suara dalam tangisan.. huahuahuaa... dia menangis rupanya.. iishh dia buat yuyu pun menitis air mata tapi pada masa yang sama yuyu nak tergelak, jahat kan kaka dia sorang nih ..




Nama dah adik bongsu kan semua orang sayang kan, sedih.. kenapa tak yuyu jer jadi yang bongsu hah ?? tapi tak best jugak bongsu sebab tak rasa betapa indah nya ada adik lagi lagi adik seperti adik yuyu tuh..hmmm sikeding tuh suka perabih duit kaka dia .. huahuahauaaa.. rindu sangat sangat nak kumpul sekeluarga, time nih memang riuh rendah kami sekeluarga.. nak makan pun terpaksa makan kat bawah sebab nya tak cukup kerusi...-__-'

Adikk yuyu nie tinggal kat hostel mula mula tuh dia tak nak berenggang dengan mummy daddy dia tuh , ehh mak abah yuyu jugak -..-' last last kena terima kenyataan yang dia tuh dah besar penumbuk gajah dah masih lagi nak tidur bawah ketiak abah dia..hihihihi...

Banyak lagi nak citer pasal dia tapi, dia tak kasi pulak katanya malu takut nanti ramai peminat yang mintak sign.. hahahahhaaaa.. memang gila glamour adik yuyu sorang nih, kecik kecik dulu bercita cita nak jadi artis... huahuaaaa... pantang nampak pentas nyanyi mesti nangis guling guling nak naik nyanyi ..*betul ker auta nih?? biar dia sendiri komen nanti .... -,-"


mak sedara vs anak sedara bila selfie memang kalah artis k-pop








pssttt ....dik rindu kamu ,bila nak datang sini eh?? macam Kelantan nga Shah Alam dekat jea kan -..- .. tak apa tunggu kaka yuyu balik next month  auu... love u ..muuahh setepek ..<3


Pulau Langkawi_Part2

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum....

Okey continue untuk entry percutian yuyu kat Pulau Langkawi beberapa hari yang lepas, haaa korang dah baca entry yang lepas?? hmm... belum?? baik korang baca kalau tak korang tak akan faham entry nie.. hahahahaaa *dah macam nak buat nota sejarah pulak ..'_'  percaya tak ?? ok abaikan .. yang penting korang baca entry nie sampai habis, kalau tak korang menyesal!! hah yang nie yuyu paksa korang percaya eh ? -..- melalut dah melalut ke laut dah ... ok fine!!

exceli yuyu tak ada idea nak cerita apa tapi paksa jugak otak geliga yuyu nie keluarkan idea yang best best untuk yuyu tuliskan kan pengalaman yuyu kat PL yang rasa rasa korang dah basi kan .. harap harap ingatan yuyu masih kuat laa yekk nak throwback kenangan silam tuh -,-'

Okey kami sampai kat airport Langkawi kira kira jam dua lebih, tadi bukan main excited sekarang terasa macam nak katil dengan bantal jerr ..huh penat sangat..

posing tak pernah ketinggalan walaupun penat ..^_^

tunggu punya tunggu transport akhirnya tiba jugak, mak aiii besor nya kereta ..hihihihi... terasa nak tergelak kuat kuat biar satu PL dengar eh, yang kelakar nya kami yang anak anak dara nie*yuyu anak dara kee tertanya tanya siapa nak driver benda alah tuh?? yang geng lelaki steady jerr yang geng girlz nie duk gelak tak henti henti dah macam tengok Show Zizan dengan Johan pulak -,- uiishhh yuyu tak pernah tengok abang atau abah bawa van ala ala kereta alphard gitu tuh nak gelak sampai muntah warna warni tuh ..-___'

Along yang jadi driver kami, fuh yuyu bukan main lagi menyucap ciap ciap tuh .. memang serius kami risau weii sebab tak pernah pernah along pegang stering van besar cam gitu.. Alhamdulillah selama di sana kami selamat -_-'

Destinasi kami pertama : Dataran Lang
yang tak best nya kami sampai sana dah nak magrib laa, so suasana pun warna warni laa .. tak apa yang penting dapat jugak datang sini ^_^




Destinasi kedua : Pantai Cenang
datang sini bukan nak mandi pun saja saja tengok ombak pantai, macam tak pernah tengok kan ... hihihihi



harap maaf kami kami nie tak havoc macam korang tapi kami bahagia dilahirkan dalam satu keluarga ..


kami tak seromantik korang tapi kami sangat sangat bahagia ..(,'')

Destinasi ketiga : Naik bot ke Tasik Dayang Bunting
yang nie best sangat, best time naik bot jea ..hihihi... yuyu nie tak suka jalan kaki jauh jauh mula laa mengada nak pengsan ..eh? -___-'


posing dulu sebelum bertolak ...

perasan tak bentuk bukit tuh?? haaaa..... unit kan macam ibu pregnant sedang tidur


see... jauh tuh nak sapai kat tasik tempat tinggal dayang

ramai sangat kat sini, hah sini laa tempat boleh mandi tapi air nya memang dalam weiii



fuhh penat nak naik tangga pulak dah ..adehhh, kesian kakak yuyu kena bawak perut 4bulan tuh .. kesian kesian kesian :[

jom selfie laa pulak... jangan muntah pulak tengok kami kami yang comey comey nih ehh -..-

bakal cikgu tuh, memang havoc arrr paktam ..


 nie time on the way nak balik, singgah tengok burung layang layang dulu ...


tak cukup ahli keluarga yuyu sebab yang tak ada dalam nie sudah kepenatan ..huh :(

nie hah picture paling paling cun yang kami snap, siap buat frame lagi tuh

alahaiii anak sedara dengan mak sedara memang sebulu .. kerja nya selfie jerr, banyak sangat picture dia tapi yuyu malas nak menyemakan entry nih picture korang heh ...huahuahauaa

Destinasi keberapa dah hah??? sampai lupaaa ....banyak sangat picture nak dimasuk nya..hihihi

ehhh yuyu baru perasan entry kali nie penuh gambar.. uiishhh kalau camera tuh clear sampai nampak bulu hidung tak apa jugak kan, nie kelabu asap jerr... huahuahuaaa... mesti korang cakap camtu kan.. baik mengaku cepattttt !!! -..-

pssttt, tak kisah korang nak cakap apa yang penting ini semua kenangan kami ..yahuuuu .._____''

sekian untuk kali nie... next continue ada lagi taw..tunggguuuu




Akan Ada... InsyaAllah

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

Alahaiii  kenapa selsema nie tak kebah lagi eh? tekak pun dah rasa tak selesa, lubang hidung nie lagi arr sangat sangat lemas lagi lagi time nak tidur, sampai incik suami cakap apa? 'b tak cukup tidur dua malam nie sebab syg tidur kuat sangat bunyi' bunyi??? oohhh ... dia cakap yuyu tidur berdengkur eh ? aiishhh memang sakit hati arr dia cakap camtu, rasa macam nak ketuk jea kepala dia time tuh .. cakap jea buat nya memang tak ahh !! suami okeh, yuyu tak akan buat camtu ..-,- tahu sangat sangat perangai dia tuh suka buat yuyu touching, kalau tak tease yuyu satu hari memang tak tenang hidup dia ..._.

mula mula tuu period lewat seminggu, yuyu tak pikir apa pun sebab sebelum kawin hormon yuyu memang tak stabil. bila dah kawin nie terasa jugak laa pelik nya tapi buat tak tahu jerr -..- eh? tak bagitahu pun kat incik hubby, lama lama rasa cam risau pulak terus citer kat dia. terniat jugak kat hati nie nak beli pregnant test tapi takut pulak sebab tak nak bagi harapan :[ so, yuyu buat derk jea lah .. tut tut period dah !! hihihihi ... lepas dua tiga hari demam plus selsema pulak, adoiii memang dugaan arr ..

lepas tuu tetiba emosi ntah laa terasa teremosi lebih lebih pulak, lagi lagi dengan incik hubby .. kalau dia tak kasi yuyu buat dia bantal busyuk time tengok tv yuyu mula laa merajuk masuk bilik lepas tuu nangis sorang sorang. nasib baik dia pandai pujuk, kalau tak tidur peluk ulat bulu tak bernyawa lah malam malam .. -__'

ok, yuyu baru jer kawin habis bulan nie baru cukup tiga bulan. kalau nak pregnant tuh terasa macam terlalu awal lagi tapi kalau Allah nak bagi cepat kami terima jea, rezeki kan kan ..-..- bukan kami tak cuba, siapa yang kawin mesti semua nak anak, anak kan rezeki Allah yang ternilai... tapi rupanya bukan senang nak mengandung nie, tak apa kami cuba. yang si budak budak opismate yuyu pulak asyik duk kata yuyu ada isi, memang lah ada isi lemak dalam perut nie .aiishh geram pulak rasa nya ...hihihihi ... tak ada lah tak geram pun, suka ada laa mana tahu masin mulut salah sorang budak rebina tuh kang _.._ kalau betul yuyu kasi korang ferrero rocher eh? ada laa balance kat peti ais rumah tuh dua tiga ketul lagi ..T_________T


dulu...sebelum kawin yuyu target tak nak anak awal awal sebab nak bermanja dengan incik hubby dulu nanti dah ada si comey tuh takut kemanjaan yuyu terlebih kat si comey pulak kan.. uuweee .. (,') tapi tuh laa yuyu cakap kan kalau rezeki ada anak awal kami terima sangat sangat, alhamdulillah .. tue semua rahsia Allah s.w.t .. ada yang kawin 3tahun baru dapat pregnant contoh terdekat kakak yuyu lah .. berkat yuyu kawin kan, dia terus pregnant ..suka suka rasa nak terjun bangunan jea bila adik yuyu cakap kakak dah pregnant tiga bulan ..:') yang penting berdoa mungkin ada hikmah disebalik nya.=)


25 April 2014

Drama Melayu Jiwang

Penulis : Princes Yuyue Masa : 1:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .....

Syok betul hari nie hujan kannn, kalau dapat tidur memang syokk berplus plus arrr . namun apa kan daya diri ini terpaksa berada di kerusi opis yang betul betul syokk .. huahuahuaaa... korang nampak tak ayat hipokrit di situ .. ok! abaikan

korang follow tak drama akasia 'Aku Isterinya' pukul 7 malam ? best ke ? sejak dua tiga menjak nie tiba tiba yuyu terjebak dengan drama melayu pukul 7 malam tuh, rasa rasa dah lama tak amik tahu pasal cerita akasia last layan time drama Love You Mr.Arrogant kot, lepas tuh dah malas nak layan sebab ending cerita macam sama jea .. huh ! yang terlayan cerita Dia Isterinya tuu sebab asyik duk tengok incik hubby tersenyum senyum depan tv tuu, geli hati pulak yuyu tengok dia ..hihihihi ... nampak jea incik hubby camtu sebenarnya dalam hati ada taman oiii ...

ni hah novel nya ...dah baca ? yuyu tak baca lagi pegang pun tak pernah !! -..-




Sinopsis, Mya Arlissa terperangkap dengan permainan dunia yang kejam. Dia tercampak ke dunia yang kelam dan gelap tanpa kerelaan hatinya. Tangan yang disangka boleh memimpinnya ke arah yang lebih lurus, rupanya tidak berbeza seperti lelaki lain yang hidup berajakan nafsu. Dirinya tergadai kepada Mikail, lelaki tampan yang kaya-raya dan menjadi buruan ramai wanita.

Dua tahun menghamba diri di dalam penjara yang dibina oleh Mikail dengan bertemankan dosa, Mya mula mencari arah hidupnya. Kehadiran Adam yang kejam, Shamil yang menagih janji silam, Suzanne yang menyakitkan hati dan Datin Adiba yang sinis membuatkan hidup Mya semakin sempit. Sikap Mikail yang semakin aneh dari sehari ke sehari membuatkan Mya keliru. Dalam resah ada debar, dalam benci ada rindu, dalam marah ada tenang. Mikail mendera hati dan perasaannya.
Sampai kemuncaknya, Mya tekad. Dia mahu menoktahkan semua catatan noda dan dosa dalam diari hidupnya sebagai seorang perempuan simpanan, tapi bagaimana? Kaki ingin berlari menjauhi Mikail, tetapi hati mengikat janji secara sembunyi.
Mengapa membina harapan jika penghujungnya tidak seindah impian? Dan… cukupkah tempoh dua tahun untuk memastikan debaran di hati mereka melagukan rentak yang sama?


sweet kan diorang, comey jea Mya .. saya suka saya suka .. -,-


ngeee ... heh kenapa korang comey sangat hah?? lempang kang !!! -.-


isshh ...ohsem nyaa Adam tuh !! walaupun dia watak sampingan tapi yuyu suka tengok muka dia nampak macho jea .. ngeee .. aiishh rasa nak mitak couple jerr nga dia auu .. heee gatai kan ._.






alooo aloo comey nya baby nih... aiishh tengok baby nie rasa sangat sangat nak ada anak sendiri :')
-..- sabar yuyu akan ada, InsyaAllah ... 


byee korang ... !!! :)






22 April 2014

Fever

Penulis : Princes Yuyue Masa : 8:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....


hai..hai..sini ..sini.. tak larat nak jerit kuat kuat tuan punya belog tak berapa sihat, alooo kesian dia kan.. harap harap korang sihat laa yek, yuyu tak sangka pulak boleh demam hari ni, semalam okey jea berjalan sampai ke Rawang ..maybe penat seharian berjalan sakan kat TS dengan adik dan sedara mara incik hubby..hmmm -..-

semalam sebelum tidur dah rasa tak selesa dengan tekak sakit pastu lobang hidung nih tersumbat, hihihi.. kalau time tak sihat camnie mesti teringin nak makan macam macam kan.. rasa nak makan tuh laa makan nih laa, padahal bukan nak sangat pun saja mengada kan.. ehh sama laa nga orang tengah baca tuh..uuweee..yuyu kalau demam mesti teringin nak makan mak masak, pape jea lah asal kan mak yang masak..hmmm..sedap nya..tapi sedih tak dapat nak rasa *lap air mata ..korang rasa camner?? mesti lagi dasyat dari yuyu kan..nak kena tuam kat dahi laa, nak kena suap laa,aihh mesti macam macam lah..-_- tadi wasap adik yuyu tanya dia teringin nak makan 'kuih butir nangka' tak??(kuih kelantan).. saja tanya dia sebab nak suruh dia buatkan untuk yuyu,hehehheee.. mengada kan tapi hampeh dia cakap camnie "teringin jugak tapi tak reti nak buat macam mak buat".. huh!! sikeding tuh memang, ketuk kepala baru taw ...dusshh dushh dushh ..

entry kali nie tak ada apa pun just nak luah apa yang yuyu rasa aje, nama dah Coretan Princes Yuyu kan, suka hati tuan belog laa nak update apa pun kan..kan..kan.. kalau korang rasa tak nak baca, korang kena baca jugak ..hahahahaaa..doakan yuyu cepat sembuh taw..

bye... tak sabar nak balik jumpa bantal busuk .. (,')


19 April 2014

Permulaan_Pulau Langkawi Part 1

Penulis : Princes Yuyue Masa : 6:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .....

kitaorang baru je balik bercuti dekat Pulau Langkawi selama 3H2M, semua benda dari sini sampailah ke sana abang yuyu yang sulung settle kan.. kami pergi hanya bawa keperluan kami jea tak perlu nak pikir tempat tidur, transport bagai sebab along sudah booking siap siap ...muaahh muuahh sayang along ketat ketat ehh . ;)

yuyu sudah lama teringin nak naik 'belon' a.k.a kapal terbang. kami sekeluarga tak rancang pape pun sebenarnya kebetulan Air Asia ada offer baru baru nie so, along wasap dekat group family kami ' ada sesiapa nak join ke Pulau Langkawi?? sila bagi nama dan ic secepat mungkin ' '__'

apa yang dirancang kami nak parking dekat Lcct terus tapi disebabkan masalah yang tak dapat dielakkan terpaksa parking kat Tbs ( Terminal Bersepadu Selatan ) .. murah jerr per/day ... Rm3 jerr so,  tiga hari kena bayar Rm9 jee lah .. tersangat murah, yang best nya cik comey yuyu berada di bawah bumbung selama 3hari ... ',' dari sini kami amik bus untuk ke Lcct , harga tiket mahal jugak Rm8/sorang .. tapi okey laa bus nya pun selesa .. adooiii jenuh jugak duduk dalam bus tuu jauh giler dari Tbs ke Lcct ehh .. sampai incik hubby tertidur .. uuweee .. tidur saja dio tuh, memang !!! huh ..


amboiii amboii sedap nya tumpang bahu sayang yekkk ..


ehh tengok mata dia...sepet ! hahahaa ...

flight kami jam 12.45 pm, nasib memang baik flight tak delay ..fuhh.. tapi fedup jugak sebab hujan tetiba turun time kami semua dah ready untuk fly, disebabkan hujan rahmat penerbangan terpaksa dilewatkan .. dalam setengah jam jugak lah kami tunggu hujan tuh reda, naik kematu jugak monggek yuyu nie duduk kat seat tuh .. perasaan takut terus hilang, perasaaan bosan pulak makin menjadi jadi... adoiii nasib nasib .. -,- jom selfie sebelum kena off henfon ..

aiishhh apasal muka yuyu camtu eh? -,- 

eh budak nie sebelah yuyu? hmm incik hubby duduk depan nga abah .. ,"

jom kita terbang ...yahuuuu ..."__'

akhirnya kami sampai jugak Pulau Langkawi, alhamdulillah *tadah tangan .. tengok muka mak abah senyum jea, bahagia laa tuu sebab anak anak kesayangan ada didepan mata kan ..*lap air mata


yeeahh dah sampai ! ehh kenapa adik pejam mata?? excited kata nya ...uuweee ...

ok sampai sini dulu yuyu citer ehh.. next entry continue lagi yekk
penat nak taip keyboard nie keras sangat ! ^_^

ketiadaan idea saat nie, penat nak perah idea oii ... fuhh.

bye ..mmuaahh