23 May 2014

Aku Ada, Korang Tak ada !!! Zuriat ???

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:48 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Apa perasaan korang bila ada orang bertanya soalan yang korang tak tahu jawapan nya?? kalau main teka teki okay lagi laaa boleh buat muka blurr kan kalau dah soalan yang ditanya nya soalan yang boleh buat korang sentap macam mana?? apa korang buat time tuh?? apa korang cakap time tuh?? apa perasaan korang bila orang bertanya soalan yang korang sendiri tertanya tanya soalan tuh dalam hati korang setiap detik??? haaaa... korang fikir fikir kan lah apa tindakan korang pada si penanya yang banyak mulut tuh!!! arrrr.... >_<

anak?? mesti ada dikalangan korang pernah mengalami situasi di atas tuh kan?? kalau masih pengantin baru macam yuyu nih kira okay lagi lah kan *baru kerr?? kalau yang dah kawin bertahun tahun tapi still tak ada rezeki anak mesti korang rasa nak buka kilang air mata kan..kan..(,') jangan nak sentap sangat yerr cayam cayam yuyu semua , sekurang kurangnya korang dah kawin dah melayari bahtera perkahwinan, cuba korang lihat rakan rakan sekeliling kita masih mencari cari pasangan hidup, masih bergelumang dengan dosa pergi dating sana sini *oppsss sorry ehh kalau ada yang sentap!!! yuyu dulu sebelum kawin pun macam korang jugak tapi syukur sekarang dating ada cop halal dah ...-_-' ...ada yang umur 30-an masih kesorangan, terfikir tak korang betapa beruntungnya kita sudah melalui satu step untuk mendapat zuriat?? Allah cepat kan jodoh kita dengan suami kita, jadi sekarang kita sabar menunggu bertemu jodoh dengan anak kita pulak ... errmmm :'(

ada ker orang kawin tak nak anak?? bohong laa kalau kata tak nak, mula mula jea tak nak lama lama mesti ada keinginan nak merasa jadi ibu bapa kan? macam tuan punya ladang nih laa, masa mula mula nak kawin tuh cakap kat bakal suami tak nak anak cepat kalau boleh nak honeymoon sampai muntah keluar berlian dulu baru nak anak,*tipu jerr tuh ;)  tapi bila dah kawin perasaan nak jadi seorang ibu teringin sangat kalau boleh nak sekarang!!! tapi......hmmm....rasa sedih bila terbaca dalam facebook kawan yang kawin lepas kita dah melalui step kedua iaitu 'anak' .. buat apa nak sedih kan, yuyu masih ada seorang suami yang penyayang,masih ada keluarga yang sangat menyayangi yuyu, masih ada anak anak buah yang ciut miut tak lama lagi tambah lagi seorang anak buah, tak sabar nak tunggu saat tuh ..-,- yuyu masih ada sedara mara yang memahami, ada kawan sekelilingi yang sentiasa bersama yuyu..cuma yuyu belum ada seorang anak!!!

suami selalu pesan, sentiasa bersyukur dengan rezeki Allah bagi .. ada hikmah kenapa Allah bagi kita zuriat lambat, mungkin dia nak bagi kita anak twin?? *aiishhh saja nak sedapkan hati ;) ... kita ada masa lebih untuk simpan duit untuk anak anak, untuk masa depan.. yuyu pernah tengok ceramah motivasi, bukankah baik tidak ada anak, nanti diakhirat Allah tak akan bertanya tentang bagi pendidikan yang sempurna tak dekat anak, ajar soal agama tak dekat anak..yelaa semua tuh amanah, pasti di sana nanti akan disoal semua tuh ..

pttsss : maaf!! yuyu bukan nak raihkan simpati dekat sesiapa pun just nak menceritakan apa yang yuyu rasa seketika ini, bagi korang senasib dengan yuyu tuh sabar taw ingat zuriat tuh ada cuma lambat cikit!!! Dia lah sebaik baik perancang ... sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang
..alhamdulillah ..amin



sekian, babai.. mmuuahh


No comments: