18 July 2016

Siapa Suka Baju Bundle? WAJIB Baca

Penulis : Princes Yuyue Masa : 4:58 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum

Haii abang abang hensem..kakak kakak comei korang peminat baju baju bundle tak ? haaaa apa kata terjah Fb brother nih, tak perlu bayar pun just usha usha kan ..hehehee ..
























haaaa.. antara gambar gambar baju yang yuyu copy dengan brother tuu laaa, size ke harga ke korang terjah fb brother tuh yer !!! 

Barang baik punyaaaaaaaaa .....

18 March 2016

Habib Zayyan vs Set Produk Salindah

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:06 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

Uolssss lama nyaaa yuyu tak update belog, bukan bizi pun tapi di sebabkan penyakit M menguasai diri ..nak update tapi tak ada idea, time ada idea penyakit M pulak ..adoiii .. alasan semata mata .*kenyit mata

Tak nak bebel banyak banyak exceli yuyu nak share something dengan korang, mana tahu kan ada yang tengah tercari cari testemoni pasal Produk Salindah ..Yeahhh yuyu salah seorang penggemar Salindah . Yuyu mula ambil salindah nih masa pregnant kan si pipi pau tuh ..hehehehee anak syurga yuyu laaa kan, anak soleh Habib Zayyan ..alhamdulillah iyan sekarang dah genap 6bulan semalam.. Kenapa yuyu ambil salindah ? haaaaaa exceli yuyu tak tahan masa pregnant dulu lepas makan jer muntah balik, tak best sangat ..google punya google last last terjumpa lah produk salindah, banyak kali jugak fikir nak ambil ke tak sebab agak mahal lah jugak . Bila baca dia punya kebaikan terus teruja dan terbeli ..wakakakakaa

Alhamdulillah sepanjang yuyu makan salindah yuyu tak mengalami masalah, yuyu amik set B1-B6.. biji nya kecil sangat, makan nya kena kemam bukan telan ..yuyu tak suka sangat kemam lebih suka telan ..ada jugak laa time ter skip ..hahahahaaa, yuyu rasa salindah nih macam bagi tenaga lebih pada yuyu, yuyu boleh puasa penuh bulan ramadhan ritu ehhh..ehhh miss satu hari laaa itu sebab was was jerr, yuyu muntah banyak gila pagi tuh ..terus minum air, padahal boleh jer kan puasa sebab tak sengaja kan ..BETUL KER ? Ada setengah ibu hamil tak larat nak masak kan tapi yuyu tak rasa pun penat ..buat kerja macam tak pregnant tauu, kekadang tuh ada je hari makan kat luar itu pun time weekend jer

Masa nak melahirkan anak syurga tuh pun rasa macam sekejap jer, pagi tuh bukaan 3cm yuyu tak pegi pun lagi hospital, yuyu rasa boleh tahan lagi then yuyu tunggu sampai maghrib konon nya nak sama time anak sedara yuyu yang comey manis manis tuh ..tapi tak tahan pukul 7pm yuyu gerak dari rumah ke hospital, syukur sesangat Allah lindungi yuyu setiap saat .. masuk wad pukul 8pm, pukul 10pm bukaan 8cm time tuh baru berkejaran masuk ke LR .. nasib si anak syurga tuh tak keluar masa dekat wad tuh, semua nya dengan kuasa Allah anak syurga yuyu lahir jam 10.30pm beza sejam dengan sepupu cantik manis tuh..date sama time jer beza !!!! perancangan Allah semuanya kita tak tahu kan .. memang tak sangka sangka!!*lap air mata

Lepas keluar LR yuyu tak rasa apa pun melainkan rasa bersyukur, yuyu rasa tenang ..tak penat langsung .. kalau suruh yuyu bangun then jalan pun yuyu boleh tau tapi tak buat lah camtuh kan tak pasal pasal koyak habis ...huahuahuaaa, jahit luka tanpa bius okay ..tapi yuyu boleh tahan walaupun jerit sikit sikit ..rasa sakit jahit lebih parah dari meneran si anak syurga tuh ..*serik nak beranak dah, masa tuh jerr ... -_-"

Anak syurga yuyu mula belajar meniarap masa umur 2bulan 25hari kot ... masa tuh main main jer laa, betul betul boleh meniarap masa 3bulan+++ lupaa laaa ..hahahaa

Dari dia lahir sampai sekarang tak pernah lagi demam, dengan izin Allah laaa ..tak tau laa esok esok dia demam ke kan, tapi yuyu harap sangat laaa anak syurga yuyu kuat ..

gambar pun copy dalam pesbook jerr ..alahaiiii ..

nih laaa sepupu iyan yang cantik,comey,manis manis tuh .. iyan panggil dia "kakak nina" ibunya kasi nama Nurin Imanina *Imanina tuh umi iyan yang kasi -_-"



p/s : semuanya dengan izin Allah s.w.t ,tak salah kan kita berusaha pape pun banyakkan berdoa, mengaji dan jangan sesekali tinggal solat.. jangan sebab pregnant alasan kita tinggal solat .. peeppsss Kita merancang Tuhan yang menetukan .. Wallahualam ~""~


08 January 2016

Pengalaman Bersalin Part 3

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:09 AM Comments : 2 Labels :
bersambung ...

Part 1, part 2 dan mungkin nih part last, insyaAllah kalau masa untuk meng up date diizinkan, hahahaa..exceli yuyu hampir terlupa nak sambung kisah bersalin yuyu !!

Masuk jer bilik kecemasan, pergi daftar nama ..ehhh sepupu yuyu laaa, ohhh selamat ada orang yuyu kenal untuk handle kes yuyu dan tolong apa yang patut ..okay, dia suruh yuyu tukar baju dia yang tolong amik kan untuk yuyu, lega rasa sebab masa tuh risau sebab orang kata nurse dekat Hospital Klang macam hampeh.. maybe tak semua macam tuh kan, alhamdulillah selama yuyu berada dekat sana dapat nurse baik baik belaka .syukur!

First time bersalin, pelik tengok kain nya..hahahaa..macam kain selimut, macam mana nak pakai termenung kejap..adoiiii belit belit camtuh jer, harap tak terlodeh depan orang laaa..lawak sungguh *_* then nurse suruh baring, masa tuh jam pukul 8pm, contraction 5minit sekali yuyu boleh tahan lagi ..doktor nak scan pulak perut nih, masuk bilik scan lama gila yuyu tunggu doktor ntah pergi mana rasa nak menjerit jerr dengan sejuk nya..ehh dekat 1/2jam kot duduk dalam bilik tuh, tetiba rasa panas jer celah kelangkang nih ..aiishhh air ketuban ke darah nih, nak bangun tengok tak boleh ..cuba panggil nurse semuanya sibuk, last sekali panggil jugak nurse minta cek apa kebenda keluar nih .. alamak air ketuban, alhamdulillah air bukan darah *dalam hati .. nurse cuba cek bukaan masih 3cm, tunggu lagi untuk scan..lama gila doktor nih merayap dah bengang gila dah masa tuh boleh pulak buat tak ingat dekat aku nih...*tahan sakit ..

Okay settle, keluar baring lagi dekat katil luar ..masa tuh sakit yang amat, tak tahu nak pegang apa yuyu duk pegang besi katil jerrr ..iya laaa husben mana boleh masuk dalam bilik tuh, sedih weiiiii ... jam dah pukul 9pm, sepupu yuyu datang katanya dah habis kerja kena balik ..Allah kenapa laaa time nih jugak dia kena balik, takut, risau, sedih, sakit semua ada..yuyu berserah jerrr, sakit yang amat amat dah masa tuh boleh pulak nurse nih buat derk jerrrr mungkin bagi dia itu biasa ..mungkin! yuyu mengerang sorang sorang jerrr masa tuh sapai laaa dekat pukul 10pm, tak boleh tahan meraunglah yuyu lantak ahh dah tak pikir apa dah sakit sangat rasa kepala baby nak keluar dah..

Sorang nurse cuba cek bukaan yuyu dah 8cm, harrrr baru diorang kelam kabut ..yang yuyu nih nak meneran dah, memang tak boleh tahan ..kejar kejar laaa masuk LR, disebabkan kes kelam kabut macam nih laaa husben dan family yuyu diorang lupa nak bagitahu yang yuyu dah masuk LR.. sedih kan, bukan setakat sedih sakit sakit sangat!!yuyu dah selamat melahirkan jam 10.30pm tapi diorang dekat bawah tak tahu pun, pukul 12 lebih baru dapat tahu..itu pun diorang paksa guard pergi tengok betul betul ...memang nak maki ahh bila ingat balik !!! kesian diorang duduk tak tenang, mak abah yuyu lagi ahh dekat kampung tak boleh tidur langsung selagi tak dapat berita yuyu dah bersalin...

Alhamdulillah semuanya selamat, pukul 3am baru boleh jumpa husben ..*nangis sedu sedu .. Mungkin last yuyu bersalin dekat sini, hahahaaaaa .. tak sanggup bila bersalin husben tak ada, lagi lagi mak tak ada di sisi ..huwaaaaa

Bila masuk wad biasa kena beralih tilam pulak, adoiii nak bangun kemain seriu lagi yuyu iyaa laaa baru jer lepas sakit kena jahit..jahit pun masih fresh fresh lagi buatnya terkoyak macam mana..huaaaaa memang seriu, husben tolong angkat tapi husben pun takut nak angkat bila tengok muka yuyu macam tahan sakit..hahahaaaa padahal tak sakit pun cuma yuyu seriu jerrr nga jahitan tuh, bayangkan tujuh jahitan ko ..!!!

Masa nih dan ketika ini yuyu rasa macam dah serik nak bersalin, tapi bila dah habis pantang dan luka jahit dah sembuh aura nak mengandung lagi membuak buak pulak..itu laaaa dinama kan seorang IBU kan, sanggup berkorban dan tak pernah rasa serik untuk bersalin ..yeaahhh

budak sekarang bukan boleh nak bedung *_*

Ini laaa putera yuyu lahir pada 17.09.2015 jam 10.30pm yang diberi nama "HABIB ZAYYAN" (Kekasih Rupawan) ..semoga anak umie menjadi anak secantik dan seindah namanya !!! 

Oooppsss sori ini jer gambar yuyu ada, ini pun terpaksa snap sebab diorang sibuk nak tengok .. memang tak sempat dan tak larat nak amik gambar banyak banyak lepas bersalin sampai laaa sekarang ..hihihiii