28 December 2015

Maksimakan Cuti Anda Tahun 2016

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:39 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Lagi 3hari kita nak meninggalkan tahun 2015 kan, aiisshh cepat sungguh laa masa berlalu pergi, bila fikir perasaan takut makin menebal ..cukup ke bekalan kita untuk mengadap pencipta satu hari nanti. YaAllah !!!! *pejam mata

Tahun ini banyak kenangan yuyu, tahun ini jugak lah banyak perubahan dalam kehidupan yuyu ..yeahhh tahun ini yuyu dapat berita sungguh gembira iaitu 'hamil' dan tahun ini jugak yuyu peluk dan cium bau syurga 'anak' ..Allahuakbar indah sungguh anugerah Dia bagi pada yuyu..Alhamdulillah *mata masuk habuk, sob..sob..

Ehhh..ehh..lari tajuk lah pulak !! okay tak nak sedih sedih, jom kita planing untuk bersama keluarga kita.. balik kampung jumpa mak ayah kita bagi yang duduk berjauhan dengan mak ayah laa yerrr . bagi yang nak pergi holiday pun mesti ada planing kan ..harrr yang nak kahwin lagi laaaa, kena amik cuti banyak so kita kena planing awal awal bagi mengelakkan kes potong gaji..hahahahaa *_* ohhyeahhh

17 December 2015

Pengalaman Bersalin Part 2

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:22 AM Comments : 2 Labels :
bersambung......

Okay bagi yang tak tahu pape pasal cerita yuyu nih korang boleh baca entry lepas part 1 bagi yang sudi jer, tak paksa pun ..huahauaa

Bukan mak jer yuyu call masa tuh, kakak, kakak ipar, kawan lama semua yuyu call tanya pendapat diorang mana tahu diorang pernah alami situasi seperti yuyu kan.. masa tuh memang tak rasa sakit langsung, cuma rasa panik jer ..Dalam situasi ketika tuh yuyu terpikir sekejap 'boleh ke solat bila keluar darah tanda nak bersalin secuit tuh' .. fikir logik laa kan, mesti tak boleh sebab tuh macam darah kotor ..okay yuyu tak solat subuh

Nak tanya korang, sebenarnya boleh solat ke tak ehh -_- *konpius

Termenung .. nak pergi kerja ke tidak, henfon dekat tangan dah taiping mesej dekat bos nak bagitahu yuyu MC tetiba yuyu delete balik mesej tuh .hati nih rasa nak pergi kerja kalau jadi apa apa ramai opismate boleh tolong ..husben terpaksa masuk kerja sebab tak boleh nak ambil cuti lagipun yuyu sihat lagi waktu tuh, suruh jer husben pergi kerja !!! dalam hati tak henti henti berdoa semoga semua nya dipermudahkan

Pukul 8.30am masuk kerja, okay lagi siap makan nasi berlauk habis sebungkus + air milo panas . pukul 9.30 am haiiihh perut dah rasa lain macam oiiii, rasa sakit datang tetiba, kejap jer dalam 5saat lepas tuh okay .. setiap setengah jam sakit tuh menyerang lagi..haaaaa konpem dah start contraction nih..jantung dah duupp dapp duuppp dappp .. ntah kenapa yuyu time tuh relax jerrr, tenang jerrr .. yang panik masa tuh adik beradik yuyu, paksa yuyu suruh pergi hospital tapi yuyu berkeras taknak pergi *degil sangatttttt

Sampai laaa jam 12pm yuyu relax jer duduk termenung depan pc dalam opis, hahahahaaa .. last sekali rasa macam nak beranak hari nih jer baru laaa cepat cepat call husben minta balik bawa yuyu pergi klinik, degil lagi tak nak pergi hospital ..nak jugak cek bukaan dekat klinik ..kuat tak yuyu ??? *_*

Alamak klinik tutup pulak, pukul 2pm baru buka sebab waktu rehat kan .. sempat lagi ajak husben pergi makan, makan nasi +ayam goreng+ sayur haaaa habis sepinggan dengan sakit sakit pun...wahahahahaa..tunggu punya tunggu pukul 2pm, siap letak ic semua doktor panggil

Doc : iyaaa kenapa? nak scan ke?
Yuyu : tak doc, nak cek bukaan sebab perut dah rasa macam contraction
Doc : Bila due sebenarnya?
Yuyu : 25/09/2015
Doc : lagi seminggu, okay saya cek dulu ..ehhh dah 3cm laa, dah boleh pergi hospital nih..kalau saya 3cm dah pecahkan air ketuban tuh
Yuyu : haarrrrr .. sempat tak saya nak balik kampung? *Kelantan
Doc : aaiishhh tak sempat dah tuh, kalau setakat 2jam 3jam perjalanan okay laa ..saya rasa awak akan bersalin malam nanti
Yuyu : hmmm .. okay laa *muka sedih terpaksa bersalin dekat sini

Balik rumah, bukan terus pergi hospital ..hahahhaaa *yuyu memang degil kan .. minta MC dan rehat dekat rumah, basuh kain, jemur kain, kemas rumah .. YaAllah yuyu rasa kuat sangat masa tuh .. yuyu cuba minum air kelapa lagi rasa kuat contraction, tapi yuyu boleh tahan lagi .. *nak nangis

Ada hati nak pergi hospital lepas maghrib, lepas mandi dalam pukul 6pm makin kuat contraction dah tak boleh tahan dah setiap 10minit menyerang ..siap siap barang yang perlu terus gerak pergi Hospital Klang, nak call mak rasa dah tak boleh nak cakap dah mesej jer bagitahu baru nak pergi hospital minta mak doa semoga dipermudahkan, mesej kawan kawan minta maaf suruh diorang doakan yuyu ..alahaiiii sebak masa tuh

Pettttttt ....sampai hospital, terus masuk bilik kecemasan yuyu jalan dengan lenggang lenggok lagi masa tuh, macam orang tak sakit jer ..hahahaa..pinpim tangan husben, gengam kuat kuat .Allah sebak rasa bila tengok muka husben*lap air mata

Bermulaaa laaa kisah yuyu saat saat nak melahirkan ............jeng..jeng... nanti yuyu sambung next entry ye !!

peace yooo *_*


01 December 2015

Let Go Breast Pump Electrik

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:42 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ..


Sebab nak let go sudah ada yang lain, yuyu guna 2,3 kali jer pump nih .. dia boleh guna dengan dua cara iaitu dengan electrik atau pakai bateri .. ada yang berminat tak ? boleh tinggal komen atau terus whattsap yuyu 013.325.7807

Yuyu bagi harga kasih sayang okey !! *_*



Pengalaman Bersalin Part 1

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:50 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ..

Alhamdulillah yuyu dah selamat melahirkan anak syurga, rasa macam nak cerita pengalaman tuh dekat sini tak kisah laa ada orang baca ke tak ..hukhuk .exceli yuyu tak ada idea nak karang cerita nih, hmmm

Dalam menghitung detik detik nak melahirkan anak syurga hati dan perasaan yuyu sangat sangat berdebar, macam macam perasaan ada takut, tak sabar semua lah .makin dekat due date makin tak keruan, setiap saat berdoa semoga Allah permudahkan urusan yuyu nanti pastuh hari hari minta husben belikan air kelapa macam dah gian sangat tauu .. cerita pasal air kelapa macam teringin pulak, aihhh tak boleh masih dalam pantang !! hahahaaa

Check up sebelum balik kampung pada 07.09.2015 alhamdulillah lega rasa dah tak perlu pergi check up tak perlu nak tunggu lelama, sepatutnya kena pergi lagi 21.09.2015 disebabkan tarikh tuh yuyu dah balik kampung so follow up jer klinik desa kat kampung, fuhhh lega .

Hati nih tetiba rasa macam nak bersalin dekat Selangor jer, berat hati nak balik kampung bagitahu husben yuyu nak bersalin dekat sini, husben tak bagi sebab susah nanti siapa nak tolong jaga dekat hospital lagipun kalau bersalin dekat sini yuyu mesti akan ke Hospital Klang ..kami tak tahu macam mana prosedur hospital tuh boleh ke teman waktu malam, kalau dekat kampung confirm confirm boleh ada peneman waktu malam yang penting 'perempuan' laa ..dan hospital Klang suami tak boleh masuk masa kita nak terberanak tuh .. hmmmm

So, amik keputusan balik kampung jugak laaa seminggu awal ... sempat ke yuyu balik kampung?? hahahaaa..cuba teka..cuba teka..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Main teka teka pulak, hahahaaa..okay sambung, ajak husben balik kampung cuti Hari Malaysia tuh tapi tak boleh sebab husben dah apply cuti 19.09.2015, hmmmm terpaksa laa akur itu semua keputusan yuyu jugak sebelum nih ..

Bangun pagi 17.09.2015 nak solat subuh, tengok tengok ada secalit darah dekat seluar kecik yuyu ..tetttttttt ..hahahahaaa apa reaksi yuyu?? dah laaa tak tahu apa apa, masa tuh memang takut gila laaa terus bagitahu husben ..dia relaks jer, yang yuyu nih tak keruan dah takut kan .. ambik henfon cari cari no phone siapa ntah, yuyu sendiri pun tak tahu nak call siapa sebenarnya ..

husben : cuba call mak, tanya macam mana
yuyu : alaaaaa nanti mak risau pulak, dah laaa jauh nih
husben : cuba call kak ida (kakak yuyu)
yuyu : hmmm tanya dia pun mesti tak tahu sebab dia tak rasa apa apa pun masa nak bersalin dulu ..hahaha
husben : cuba call kak ngah (kak ipar yuyu)
yuyu : hmmm....
husben : jom b bawa pergi hospital
yuyu : harrrrr tak nak !!!!!! okay okay call mak ...

Bengang tak ?? hahahhaaaa..disebabkan tak keruan macam tuh laa rupanya mek yuyu nih ... tak boleh buat keputusan @_@

Selepas ituuuu apa yang jadi??? Bersambung ............................... 

First Day

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:14 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ..
Aiishhhh banyak gila sawang sawang yang tak di undang dekat blog nih, macam macam binatang ada bersarang dekat bumbung blog yuyu nih ..hahahahaaa *imaginasi habis !!! bayangkan dekat 3 bulan yuyu tak online blog apatah lagi nak meng update ann.. rinduuuu sangat sangat wehhh, mmuuahh muuahh ..

Nak bagitahu dekat korang semua, haahaaa yuyuu baru first day start kerja balik setelah beberapa lama menjadi housewife full time, cewahhh ..exceli yuyu baru lepas bersalin anak first dan bercuti bersalin 2bulan ditambah beberapa minggu cuti tak bergaji .. -_-'

Jari jemari yuyu kaku sebentar sebab dah lama tak ketun ketang dengan keyboard nih.. lenguh weiii taip panjang nih !!! hampeh *_*

Banyak stori nak share dengan korang ..hmmmm tunggu laaa ada idea ye, otak beku lagi ..@_'' 

10 September 2015

Nak Let Go Set Salindah : Set Mengandung

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:23 PM Comments : 5 Labels :
Assalamualaikum....

Dalam masa mengandung nih yuyu consume set mengandung dari Salindah, tak semua tahu pasal set nih kan..betul tak? sebab yuyu pernah citer dengan kawan yuyu dia tak tau pun kewujudan set mengandung nih..hekhek

Memula peknen yuyu teruk jugak alahan tapi tak seteruk setengah ibu ibu di luar sana, alhamdulillah yuyu tak ada alahan pada bau, makanan ke apa cuma bila makan muntah balik..tuh jea sampai laa kandungan masuk 4bulan, orang kata cuba makan asam boleh hilangkan loya..hmmm yuyu makan tapi keluar balik, air masak pun tak boleh nak telan rasa loya jerr tekak ..kalau ais lajuuuu jerrr ..ahak

Last sekali yuyu cuba set salindah nih, alhamdulillah sedikit sebanyak boleh kurangkan rasa loya tuh ..muntah pun tak selalu, badan pun tak rasa lemah sangat . tapi masalah yuyu tak boleh nak konsisten laa dengan apa jua produk, memula jerr semangat lelama tuuu liat nak makan..

Yuyu nak cerita lebih lebih keberkesanan set nih tak boleh laa sebab yuyu belum bersalin lagi, lagi 2minggu due date harap harap semuanya selamat, korang boleh baca testemoni tentang set salindah nih semuanya positif ..

Yuyu ada set mengandung B1-B6, tapi untuk B1-B4 yuyu dah buka dah..tapi banyak lagi tak termakan, sayang laaa nak buang kan ..nak makan untuk anak ke2 nanti ntah bila pulak..hahahaaa anak first belum keluar tak kan nak planing anak ke2 pulak...hadusss

Nak let go murah murah jerrr, kalau ikut harga sebenarnya  yuyu beli Rm250 untuk set nih ..setakat nih B5 dengan B6 yuyu belum buka lagi ... kalau ada yang berminat boleh komen bawah yerrr



TQ

18 August 2015

Dilema Cuti Bersalin

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:04 AM Comments : 4 Labels :
Assalamualaikum ....

Alhamdulillah, sentiasa bersyukur dengan rezeki dan anugerah yang tak ternilai harganya ini..ANAK adalah satu amanah yang perlu yuyu jaga sebaik yang mungkin, insyaAllah yuyu akan melaksanakan amanah ini dengan sebaik nya..amin..*sambil lap air mata -terharuuuu

Semoga baby H_Z lahir dengan selamat dan dalam keadaan baik, amin...korang doakan yuyu tauuu walaupun masih ada baki lebih kurang sebulan beberapa hari jea lagi yuyu akan melahirkan amanah Allah ini *_*

Sekarang dekat dekat nak bersalin satu perkara yang selalu berlegar legar di dalam fikiran yuyu, CUTI BERSALIN, yuyu confius bila nak start ambil cuti bersalin ..kang ambil awal awal buatnya baby keluar lambat rugi pulak cuti kan, dah laaa company bagi 2bulan jea cuti bersalin selebihnya ambil CUTI TAHUNAN atau CUTI TANPA GAJI ..hukhukhuk. kang senang kalau bersalin jea kat Selangor, untung pun untung kan, hekhek .. tapi husben macam tak kasi pulak, katanya susah nak balik pantang kat kampung nanti 8jam perjalanan tuuuu, tak sanggup mak!!!

Jangan laa buat baby keluar masa terdekat nih, mami belum siap sepenuhnya lagi barang baby ..hahahaaa mak aiiiii masih belum settle??? sikit jea lagi nak settle barang baby sabar naa..:) lagi satu mami nak pergi ekspo baby weekend nih, nak pergi cuci mata tengok barang baby mungkin last preparation ..okay janji !!!

Berbalik pada tajuk sebenar, hmmm...masih dalam pertimbangan dan perbincangan yuyu dengan husben, kena decide cepat cepat tak nak nanti kelam kelibut ...tak pasal pasal anak mami nih yang stress ..wakakakaaa, satu barang pun belum packing lagi ..aiishhh nih satu lagi problem, aduiiiiii

Semoga Allah permudahkan urusan bersalin yuyu nanti, InsyaAllah .. aminnnn

13 August 2015

First Time : Check up Di Klinik Kerajaan

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:50 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum...

Morning uollss, walaupun dah nak dekat tengah hari ..okay hari nih agak semangat sikit nak meng-up-date blog kalau tak liat kemain lagi sebab penyut nih asyik menegang jea ..sakit bila tersentuh meja, huahuaaa, baby H_Z aktif kemain lagi bila waktu waktu macam nih ..!!!

Alhamdulillah sudah 33minggu dah kandungan yuyu, kejap sungguh masa berlalu ..now counting day jea nak melahirkan insan yang amat bermakna bagi yuyu dan husben.rezeki yang tak ternilai harga nya, tak syabarrr sungguh nak cium bau syurga nih ..setiap malam mimpi tau, kikikikiii. ouuchh nampak macam nak lari tajuk jea, okay okay ...sambung balik!

Apa beza check up klinik kerajaan dengan swasta yerr?? korang rasa?? yuyu tak sure laaa macam mana check up dekat klinik swasta, yuyu pernah pergi klinik swasta masa mula mula tahu peknen jerr sampai laaa kandungan nih masuk 3bulan..baru pergi buka buku dekat klinik kerajaan, memang betul klinik swasta tak ramai orang dalam masa sejam dah boleh siap kalau klinik kerajaan 3jam belum tentu siap kan!!

Bagi orang yang berduit boleh laa nak check up klinik swasta kan, kalau macam mek yuyu nih fikir 10x belum tentu dapat jawapan nya...duit punya pasal, nak kata klinik swasta buat pemeriksaan menyeluruh rasanya tak jugak kot..tapi tak tahu lahh, tak nak yuyu cakap lebih lebih sebab tak pernah ada pengalaman ..Oopss *_*

Korang !!! tahu tak apa yang benda first yuyu fikir masa nak start check up dekat klinik kerajaan?? hahahahaa ...part "layanan" yang yuyu risau kan, yuyu banyak terpengaruh dengan media massa dan elektronik sebenarnya, diorang cakap staff dekat klinik kerajaan nih garang garang suka cakap lepas sampai sentap si ibu mengandung nih .. -_-" Okay , memang betul klinik swasta memang layanan terbaik, lembut gigi dari lidah..hehehe

Masa first yuyu jejak kaki masuk Klinik Desa, Jalan Kebun yuyu ditemani oleh kakak ipar yuyu tau takut punya pasal minta dia teman kan sebab kakak ipar yuyu nih boleh tahan orang nya kalau nak ajak gaduh gaduh nih, boleh laa dia backup yuyu kalau misi tuh marah yuyu kan ...hihihihiii, Sampai jea letak IC, nama dipanggil test urine, check darah semuanya isi maklumat buku last sekali jumpa doktor .. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, aiipppp baiknya misi yang layan yuyu lemah lembut jer cakap..suka..suka!!!

Start dari itu bermula laaa misi yuyu check up setiap bulan di sini, cewahhhh ...banyak nak cerita tapi penyut comel nih menegang lah pulak sakit ooooo... next time ye yuyu sambung .......................!!! babai uolsss ..muuahh sikit :*

07 August 2015

Jantina Anak Pertama ..

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:21 PM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum....

Hari nie check up untuk 33 minggu, terpaksa amik half day takutnya ramai orang dekat klinik tuh nanti tak pasal pasal masuk kerja lambat !potong gaji ..huahauaa, Sebelum nih yuyu dah scan dan gander baby, cuba utrasound tapi keputusan nya sedikit kecewa baby tak nak tunjuk  'anu' nya.. kikiki. memula husben tak kasi buat utrasound katanya membazir jea, yuyu pulak excited nak tahu baby boy ke gegirl iyaa laaa boleh beli barang sikit sikit kan..

Masa scan dulu dekat kampung, sehari nak sambut raya puasa ..masa tuh baby tengah sujud tak nampak pun 'anu' nya ..nampak tulang belakang jerrr...sedih mami masa tuh tauuu, huhuhuu... tapi tak apa lah doktor cakap baby sihat sihat jea, kepala baby pun dah gerak kebawah..patut lah mami asyik nak kencing jerrr ...huauauaaa..mami dengan dedi tak kisah pun baby boy atau gegirl yang penting baby lahir dengan selamat cukup sifat jadi anak yang soleh solehan..itu yang penting !! *pujuk hati

Hari nie mami asyik usap usap perut sambil berdoa moga moga baby tunjuk apa yang mami dengan dedi nak tengok tuh.. baby jangan nakal nakal pulak !!hehehee...baby kemain lagi tendang tendang kan, baby marah mami kot sebab paksa baby kan ..*_* ..no giliran mami makin dekat hati mami terus berdebar tunggu saat nak scan baby,, baby pun makin kuat mengeliat ..dedi pun terkejut bila baby bagi bontot kat dedi..hahahaaaaa..masa tuh mami bahagia sangat bila tengok dedi usap perut mami .. :)

YaAllah kali nie mami terkejut baby tunjuk 'bird' baby...hahahahaaaa... baby tengah tidur masa tuh tangan dekat pipi, rasa tak sabar nak tunggu saat kelahiran baby .. akhirnya persoalan mami dan dedi dah terjawab, syukur baby sihat sempurna.. nanti bila baby dah besar boleh jaga mami, jaga adik adik ..heeee suka nya mami ..!!!! dedi pun bahagia tauuu

Ramai yang ramal baby girl, tapi hati mami tetap kata boy...hihihi.. iyaaa laaa orang kata naluri seorang ibu itu sangat tepat !! tak apa next yuyu cuba untuk dapatkan baby girl pulak...auuchhh..hihii

Doakan semoga yuyu selamat dan dipermudahkan kan segalanya yeee :)

30 July 2015

Pening Selepas Makan, Normal Kah?

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:20 PM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum....

Aihhh lama tak berceloteh kat blog, rinduuu nak update 3 entry setiap hari macam dulu dulu tapi apa kan daya penyakit M.A.L.A.S sentiasa ada dalam diri ini, ewahhh ..exceli yuyu tak ada idea nak update hari hari macam korang, hikhik .. tak ada cerita best pun, kalau ada pun asyik terlupa nak update last last cerita tuh basi macam gitu jea, sayang kan ...hek?

Sejak kebelakangan nih, kenapa entah yuyu terasa macam pening loya lepas makan. masa mula mula peknen dulu macam nih laa rasa, pelik laaa... maybe sebab yuyu tak sihat kot, memang iyaa yuyu sekarang tak berapa sihat selesema campur batuk lepas balik sini perubahan cuaca mungkin .! lagi stress bila pergi klinik kelmarin check up untuk 7bulan hb yuyu low...alamakkkk sedih jugak rasa, tak pernah pernah misi tanda pen merah tau kotak hb tuhhhh...alorrrr :(

Normal ke pening selepas makan??? risau arrrr takut kencing manis ke, darah tinggi ke...minta jauh laaa dari penyakit nih, kesian baby yuyu ..:'( YaAllah ...

Korang pernah ada pengalaman tak macam nih? bagi yang pernah peknen laaa yea.. yuyu sekarang dah 31week dah... tinggal berapa bulan jea lagi nak terberanak ..tak sabar nak jumpa baby nih... *excited

11 July 2015

Alhamdulillah ...Rezeki !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 1:00 PM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ...

Alhamdulillah...pepagi datang kerja dengan perasaan lemah longlai namun kuat kan jua sebab tengah menanti something dari 'bos' ..hahahahaa...semoga harapan kami tercapai hari nih, huahuahaaa.. korang boleh agak tak apa "something" tuh ??

Sekarang heboh pasal GST , itu ini semua nya pasal D.U.I.T .. alahaiiii rasa macam tak merasa jea B.O.N.U.S raya tahun nih, huuu, tak apa lah redha jea lah walaupun hati nih tak redha kan tak kan nak culik bos pulak kan, kakakakaaa minta duit tebusan .*bonggok punya idea *_*

Tapi......pagi nih yuyu bersyukur sesangat, yaAllah tak sangka sungguh dengan apa yang yuyu dapat hari nih, rezeki Allah tak pernah tak ada sentiasa ada kan...sob..sob..terharu !!! dah fikir dah kalau lah tak dapat bonus raya tahun nih bank mana yang aku nak korek ye, tak kan nak balik kampung tangan kosong .. sadis sungguh, tapi alhamdulillah rezeki kan.. tak siapa yang tahu, lebih pada cukup bos kesayangan yuyu kasi tau.eleh baru nak bersayang sayang kan kalau tak kutuk memanjang kat belakang...tak ada lah mana ada, bos yuyu memang bos paling baik yang pernah yuyu jumpa ..betul!!!

Balik kerja nih semangat nak pergi shopping, bukan shopping sangat pun just cari benda yang belum ada lagi untuk sambut raya nanti ..tak nak boros boros, kena jimat cermat sebab banyak barang baby dalam perut nih belum settle ..yeahhh harrrrr...

Korang macam mana bonus?? mesti masyukkk kan...syukur lah !!! sentiasa bersyukur okay .. babai uolls, see you again ..muuahh

06 July 2015

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:17 AM Comments : 5 Labels :
Assalamualaikum ....


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang


Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015

Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)


Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.

Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

[ Gambar Di Luar Kedai ]
 [ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1 

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan. 

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah 
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat. 

3. Penghantaran Yang Fleksible 
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan. 

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :) 
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50. 

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 012-296 1085. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi PritingrServices dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Sufi Printing Services , Emas Putih , Lan Careno , Mek Zumbie , Mawar Biru , Ejulz , Nina Mirza , Nizam , Ida Baharum , Inani Hazwani , Yanie Yusuf , Syira Lokman , Faziera , Boni Kacak dan Nadiah Hanum :)

04 July 2015

Tahniah ..!!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 8:53 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Pagi nie pepagi online terus keluar dekat wall gambar anak kepada Aizul Marcello dan Lynda Roslan, Tahniah korang baby A.I comey sangat ..gebu sungguh kulit nya, indah ciptaan Allah kan .. *rasa nak nangis

Baby nih jugak anak sedara kepada blogger terkenal kita siapa tak kenal ann Irine Nadia Marcello ,hihihii yuyu sangat kenal diorang tapi masalah nya diorang tak kenal pun yuyu nih ..wakakakakaa

Tak sabar nak tunggu saat melahirkan nanti, tak sabar nak cium bau syurga ..waaaa counting day nampak, lambat lagi raya haji insyaAllah baby yuyu pulak ..*excited kemain *_* serius anak diorang comel sangat tak puas yuyu tatap, nak tengok lelama ahh biar anak yuyu keluar sebijik macam baby A.I boleh gitu?? kalau Aizul baca blog aku nih mauu dia saman aku nanti ..!!! kakakakaaa ..gurau jea


comel..comel..comel
Berat : 3.63 Kg
lahir pada 03.07.2015 jam 9.30 malam -_'


03 July 2015

Apa Menu Berbuka Puasa ?

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:35 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

Lagi sejam nak balik, urrgghhh tak sabar sungguh ..!!! sejak dari pagi lagi duduk memikirkan nak masak apa hari nih, asyik fikir fikir macam macam lah keluar menu dari kotak fikiran yuyu ... exceli nak masak simple simple jea lagi pun berbuka puasa berdua laki bini aje, si husben tuh bukan makan macam macam asal ada ulam ada kuah cukup!!

Korang masak apa? masak ke beli dekat bazar jea, hikhik .. yuyu tak suka beli lauk pauk dah siap dekat bazar, kalau kuih muih atau air tuh boleh lagi ahh ..ntah kenapa tak sesuai dengan tekak masakan dekat bazar, kalau malas sangat nak masak goreng telur mata makan dengan kicap..sedap!! yummyumm

Hari nih rasa macam tak nak makan nasi, nak makan sup sup ..harrrr rasa macam nak makan yee mee sup jea, letak udang sotong ayam pastuh sayur bebanyak ..huaaaa dap dap !!!



Nasi ayam pun sedap jugak..tapi macam tak sempat jea nak perap ayam kalau pukul 5 baru sampai rumah ,hmmm :(


Apa menu korang? share laaa.. hehehee ..okay laa selamat berbuka puasa semua, babai

GA Kawaidesu Concept Raya 2015 Bernilai RM395

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:11 AM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum..





*klik banner nak join *
Tamat : 07/07/2015 (12 tengah hari)



Baju Nak Let go ..!!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:55 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Update ringkas pagi nih sebab mata mengantuk gila babun si husben punya pasal, balik kerja shift malam, terlebih rajin kacau yuyu tidur pagi nih..huwaaaa !!! ini kes tak cukup tidur ..ngeh
Entry nih yuyu nak let go baju, adik yuyu punya yuyu tolong war war kan jea, tak ada komisen pun.. huahuaa

Nih baju nyaa ... sekali baru pakai, sebab nak let go? dah tak muat , baju nih khas untuk orang kurus kurus sahaja *_* jenis kain songket, cantik sangat sangat .. uupphhpp
*berminat ? boleh tinggal kan komen korang dekat sini erk :) peace !

02 July 2015

Resepi #Agar Agar Pandan Cincau

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:05 AM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ...

Hari nih ramadhan ke15 sudah, cepat nyaaaaa ...sedih rasa ramadhan dah nak balik dah ..hukhuk. hari nih lagu raya pun sudah bergema di corak radio kan, semangat nak balik kampung makin membuak buak nih..*sengek sambil tutup mulut

Harrrrr semalam punya cerita semangat kemain nak buat agar agar, dah tak ingat kali keberapa dah percubaan buat agar agar bermacam macam jenis TAPI tetap TAK MENJADI .. rupa ada cuma lembik sudah macam ice blend ..kahkah

Kali nih usaha buat sebab sayang dek cincau dalam peti ais tuh, hari hari nak buat air cincau bising pulak si husben yuyu tuuu !!! beli cincau Rm1 jea mak kau banyak pulak, minta dengan cashier runcit tuh nak 50sen jea.boleh ke? hahahaaaa... kena jerkah dekat dia wehh ..mana boleh !!! sesaja memain dengan cashier mata bulat tuh (adik yuyu laaa)

Okay hajat nak guna serbuk agar agar sebab yuyu punya resepi pakai yang serbuk punya, sekali pergi kedai runcit tak ada pulak yang serbuk ..alorrr terpaksa lah amik yang tali tuh, apa lagi balik terus call mak kat kampung laaa minta petunjuk ..wakakakaaa


tadaaaaaa..... menjadi jugak, potongan tak berapa cantik sangat yuyu main potong jee tak bajet pun nak tayang kat blog nih ..huahauaaa

Resepi simple sesangat, meh yuyu share yeee *_*
- agar agar tali satu paket
- air 3cawan
-gula 1cawan 
-susu sejat/cair 1tin
-air pandan 1cawan (3helai daun pandan)
-cincau sebanyak mana korang nak
*kalau tak cukup hijau sangat boleh tambah pewarna hijau

***cara buat nya macam biasa laaaa, cuma cincau tuh letak dalam bekas then tuang agar agar yang dah masak ke dalam bekas cincau tuh..SIAP !!

01 July 2015

Duit Raya RM50 Dari Cik EN

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:53 PM Comments : 8 Labels :
Assalamualaikum ..


*Klik Banner untuk join
Tamat : 3 Julai 2015 ( Jam12.00p.m)

Hadiah :
 Hadiah Utama - Duit Raya Rm50
10 Hadiah Saguhati - Kad Raya 2015 Cik En
Yang Lain akan dimasukkan bloglist dan sesiapa yang bertuah akan Cik En review dan diberi keutamaan pada blog yang follower bawah 1000

Jejom reramai memeriahkan Giveaway nih  *_*

GA RAYA 2015 BLOG JAKET BIRU

Penulis : Princes Yuyue Masa : 8:56 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum....


*Klik banner untuk join
*Tamat : 14 Julai 2015



* Hadiah Utama *

1 pemenang PENGINAPAN PERCUMA 1 MALAM DI BAYOU LAGOON RESORT MELAKA
( Tarikh penginapan pemenang sendiri tentukan dan hanya penginapan bilik sahaja ditaja )

Hadiah ke - 2
Duit Raya RM 50.00( diberi secara topap handset atau bankin )

Hadiah ke - 3

Duit Raya RM 20.00( diberi secara topap handset  atau bankin )


Jom ramai ramai join sertai ... peace !!!

30 June 2015

First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:48 PM Comments : 4 Labels :
Assalamualaikum ...Bismillahirahmanirrahim



Syarat giveaway :

1. Buat entri bertajuk "First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek".

2. Copy banner diatas, pastekan dalam entri korang dan backlinkkan ke entri ini.

Cara copy gambar :
Klik kanan - Save Image as - simpan dekat mana-mana folder korang dan upload dalam entri
atau
Klik kanan - copy image location - upload from url

3. Tinggalkan link entri penyertaan korang ke ruangan komen entri ini.

4. Follow blog


5. Like page


6. Follow Instagram (Optional)


Nota* Mohon semua peserta untuk jujur dan ikut semua syarat giveaway ya. Tak mau tipu-tipu. Kalau ada nak tanya apa-apa boleh PM owner dekat facebook [Cik Itah] atau email [itahpkk@gmail.com]  Terima kasih :)

Nota* Syarat follow/like/add akaun Facebook/Twitter/Instagram dikecualikan buat mereka yang memang takda akaun sahaja, yang ada akaun tolong jujur. tQ !

Selamat memeriahkan giveaway. Terima kasih :)

* copy paste sahaja ...hihihiii peace!!!

Cerita Hari Raya :)

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:37 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Hari nih ada banyak masa untuk berblog, yahuuuu hari nih lepas gian berblog cewahh!! tahun nih pagi raya giliran rumah yuyu seronok kemain padahal jarak rumah yuyu dengan rumah husben bukan jauh sangat pun ..hikhik .tahun lepas malam raya rumah husben, sayu nya hati nih hanya Dia jea tahu ..hukhuk .manja sangat!! peace .

Dalam semangat nak balik kampung nih ada pulak problem nya, kami tak tahu nak balik kampung bila..boleh pulak camtuh kan, heheee.. kalau ikut kan hati yuyu nak jea balik seminggu sebelum raya, amboi cakap macam kerja sendiri kan.. cuti tinggal berapa ketul jea lagi, nak kena amik cuti sebelum bersalin lagi ..fuhhh kena jimat cermat ni !! -_- macam nih lah kalau makan gaji kan.. *sambil tongkat dagu

Persiapan hari raya tahun nih ala kadar jea tak boleh nak beli baju rare sangat, al maklum lah baju mak buyung susah nak cari ..yeke? tema tahun nih kaler hitam, tahun nih amik keputusan untuk tempah jea tapi risau jugak buatnya pagi raya baju tuh tak muat ..alamakkkkkk macam mana tuh !!! wakakakakaaa confirm muncung mulut yuyu nanti, sadis sadis .. hope perut yuyu nih tak membesar dengan mendadak lah yerk


nih raya tahun lepas, bila post gambar nih semua orang ingat yuyu pregnant time nih... ahahahaa .okay tahun nih baru betul yuyu pregnant, tak sabar nak bergambar dengan family semua .. 

Mudah mudahan amalan kita di bulan ramadhan tahun nih diterima Allah dan akan bertemu lagi di bulan ramadhan akan datang, insyaAllah .. hari nih hari ke13 kita berpuasa :)

selamat berbuka puasa semuanya ..bye

Menangi Duit Raya RM300 Setiap Hari

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:01 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

Korang !!! hari nie dah gelap sebulan safi balqis melancarkan peraduan Serlahkan Persona Gadis Balqis , harr masih ada yang belum join ?? DUIT RAYA SAFI BALQIS RM300 siapa nak duit raya Rm300 setiap hari, wah semua orang nak kan apa lagi jom lah join Peraduan Susun Silang Kata Dari Safi !!! setakat hari nih dah 22 orang pemenang pihak safi umumkan,, belum masih terlambat untuk korang join tau mana tahu rezeki korang bulan ramadhan *_*


nak join ? korang boleh klik banner atas tuh .. yuyu bagi siap siap untuk korang taw !!

Jualan Raya Meletop 2015

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:06 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

Sekarang dekat dekat raya nih Nile.com.my selalu kan buat jualan meletop meletop, rambang mata bila tengok harga yang ditawarkan ...memang ohsem !!! harrrr korang dah intai ke Nile.com.my nih, cepat cepat intai intai nanti terlepas pulak, menangis keluar anak mata yuyu tak tau okeh ..wakakakaa

Murah gila gila yuyu cakap hang, waduh rasa nak rembak semua nya ...hek !! sebelum tuh korang WAJIB baca syarat pembelian tau ..nanti sadis pulak !!! *_*


*klik banner tuh kalau nak intai harga harga yang meletop !!!

Mini Giveaway #37

Penulis : Princes Yuyue Masa : 8:48 AM Comments : 4 Labels :
Assalamualaikum....


Jom kita support Mini Giveaway kawan blogger kita nih :) .. syarat tersangat lah simple . jejom !! 
*Klik banner untuk join

26 June 2015

Nak Mula Dari Mana ?

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:29 AM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum...

Alhamdulillah hari nih hari ke9 kita berpuasa ann, macam mana korang dah berlubang ke berpuasa korang?? biasa laa tuh orang perempuan memang tak boleh lari dari A.B.C ..hihihiii "Allah Bagi Cuti" beb ..*-'

Yuyu tahun nih insyaAllah puasa penuh kalau lah sibaby kecik dalam perut yuyu tak mendatangkan masalah apa apa lah..harap harap gitu lerr, harap sesangat baby nih sihat sesihatnya .. setakat hari nih baby masih aktif walaupun yuyu berpuasa, kekadang tuh risau jugak kalau pagi atau petang dia tak menari dalam perut nih..iya laa waktu tue jea biasa baby aktif, dah boleh hafal waktu dia tidur waktu dia menari ..hikhikhik .

Bagi yang kahwin apa membuatkan korang teruja?mesti lah saat saat mengandung kan ... yang pernah mengandung apa yang paling korang teruja?? harrrr mesti masa beli barang baby kan..kan? -_' bukan itu jea, saat nak tahu jantina baby, saat dengar degupan jantung baby mesti teruja ada satu saat tuh nak menitiskan air mata ..huwaaa *lap air mata

Tapi bila part nak shopping barang baby nih tetiba yuyu jadi blurrr tak tahu nak mula dari apa ..dah berkali kali carik dalam intenet 'apa barang keperluan untuk baby baru lahir' tapi tetap jugak blurrr .. tak tahu nak pilih yang mana sesuai, yang mana murah tapi berkualiti macam macam lah.. nak beli wet wipes pun pening, huahuaaaaa ...

Ada orang lagi besh , anak dah masuk 2 3 orang tak payah nak beli yang baru pakai jea yang mana ada asal kan boleh ..lagi jimat ..hekhek .. korang macam mana?? share laaa nga yuyu ..!!! beli ikut keperluan atau ikut saja duit ?? huahuaaa.. *sambil donggak dagu *_*


15 June 2015

Breast Pump : Yang Mana Okay ?

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:38 PM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum...

Sekarang mami pening nak buat pilihan pasal breastpump, mami ?amboiii terover gedik yuyu kan ..hek ! dilema sebenarnya nak buat keputusan, orang cakap yang berjenama belum tentu okay kan.. bagi yuyu tak kisah murah asalkan puas hati . itu lebih penting !

Yuyu exceli nak breastpump manual punya, tak nak electrik ..ntah kenapa rasa macam manual lebih selamat, biar susah tapi rasa selamat.. heee

Minta pandangan korang lah, jenis yang mana lebih okay yerr?? yang macam belon tuh ke atau macam tangkai tuh ..hahahaaa *mood pening !!





04 June 2015

Manja Sireh : Perjagaan Miss V

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:03 PM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum....

Auuucaakkkk hari nie yuyu ada something nak kongsi dengan korang taw, so baca biar sampai habis okey? harrrr korang pernah dengar satu produk tuh nama nya "Manja Sireh" pernah tak pernah tak? Yuyu rasa rasa produk nih dah femes dekat facebook dengan instagram sekarang dah ramai mencuba produk nih dan ramai yang memberi feedback yang positif .Syabas pada korang !! hek

Okay, kursus nya pada perempuan lah ye mesti korang ada masalah dan malu nak bercerita bila melibatkan benda dalam kain... bukan korang jea, yuyu pun malu wehh nak cerita tapi yuyu cuba mencari sesuatu untuk menyelesaikan masalah tuh, bagi yuyu setiap masalah mesti ada jalan penyelesaian nya.. tambah pulak sekarang yuyu dah pregnant masalah yang yuyu tak pernah lalui selama nih yuyu kena alami di saat saat hamil nih..apa tuhh?? harrrr biar laaa rahsia ..keh

Yuyu susah nak cuba sesuatu yang yuyu tak pernah tahu tapi bila yuyu kenal "Manja Sireh" nih yuyu rasa bersyukur sangat sebab apa yang yuyu cari selama nih dah jumpa...first time yuyu cuba terus nampak kesan nya, betul yuyu tak tipu .. kalau korang tak percaya korang boleh cuba !!!

Korang ada masalah ini??
- Masalah Keputihan?
- Lendir Berlebihan?
- Gatal, Ruam, Kulat, Kurap ?
- Bau Kurang Enak?
- Kekeringan ?
- Bahagian Miss V Kusam & Gelap?


Masalah korang dapat diselesaikan dengan Rumusan terkini yang telah diuji secara klinikal..MANJA SIREH MEDICATED HYGENIC WASH. PERCUMA KRIM PEMUTIH MISS V.
MANTAP DAN BEST MANJA SIREH
➡ 100% HERBA DAN TIADA BAHAN CAMPURAN
➡ WANGI,  BERANGIN DAN SEJUK
➡ SELAMAT DIGUNAKAN.  KILANG BERTARAF GMP
➡ ADA PENAMBAHAN OLIVE OIL DAN ALOE VERA.  SESUAI UTK MERAWAT KULIT  YG CEDERA.
➡ BOTOL YG MUDAH DIBAWA KEMANA SAHAJA
➡ 3-4 BULAN BARU  HABES.  SEBAB IANYA PEKAT.  BEST KAN  DAN JIMAT DUIT
➡ DAPAT PERCUMA KRIM PUTIH MISS V

ANTARA KHASIAT UTAMA BAHAN MANJA SIREH MEDICATED HYGENIC WASH
Olive oil
1) mencantikkan kulit
2) bekalkan pelbagai vitamin, vitamin E tertinggi •mencegah kekeringan vagina
3) melembap & menghaluskan kulit di kawasan vagina
Manjakani
1) mengetatkan otot vagina
2) kurang & hilangkan keputihan
3) hilangkan bau kurang menyenangkan pada vagina
4) dapat mengurangkan hitam2 di pelipat peha
Sireh
1) mengandungi zat antiseptik yang dapat membersih & membunuh kuman (elak jangkitan kuman)
2) mengubati keputihan/ lendir berlebihan
3) kurangkan bau kuran enak di vagina (mengharumkan vagina)
4) kurangkan kegatalan/ ruam @ kurap di kawasan vagina
5) merapatkan otot vagina (penggunaan yang konsisten)
6) mengubati luka di vagina/ luka bersalin
7) meningkatkan keghairahan seksual
Aloe Vera
1) bantu cepatkn proses penyembuhan luka luaran tanpa parut
2) memelihara, mencantikkan kulit di kawasan vagina •menambah kelembapan •baiki sel yang rosak
3) memberi keseimbangan ph
4) bersifat anti-bakteria •menghalang jangkitan

jap!! nak free gift PEMUTIH MISS V?
cepat sms/whtsap  ke 011-2130-6045 atau pm facebook


OKAY, JANGAN SEGAN JANGAN MALU UNTUK BERKONGSI MASALAH KORANG TUH, JUST PM YUYU JER.. INSYAALLAH YUYU BOLEH BANTU.


28 May 2015

Giveaway Pertama Blog Nota & Kopi

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:37 PM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum...



Join Klik Banner *_* Due Date : 31 Mei 2015

27 May 2015

Help Me :: Any suggestion??

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:01 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum....

Hari nih yuyu terasa sungguh bangga dengan anak buah yuyu yang first nih, budak nya kecik kecik cili padi sekarang sudah darjah 1 .. kejap jea masa berlalu, duluuuu masa yuyu tinggal dengan abang yuyu dia kecik tapak tangan yuyu lagi sekarang dah jadi student dah..hi hi hi ..yang yuyu bangga sangat baru baru nie ada peperiksaan pertengahan tahun, alhamdulillah dia dapat no.3 ..kira okay sangat lah tuh walaupun belum tercapai untuk rebut tempat no.1 kan.. lagi bangga no.3 dalam keseluruhan pulak tuh, Tahniah abang aniq !!!

Dari no.9 peperiksaan bulan Mac akhirnya abg dapat buktikan pada ayah,ibu yang abang boleh kan .. setiap malam kena bebel dengan ibu ayah sebab 'tebolah' bahasa bukunya cuai kot ...hahahaa.. kesian si budak tuh, senyap jea bila kena bebel sebab dia tahu salah dia ..

Korang...yuyu nak minta idea dengan korang nih, any idea tak apa yang nak hadiah pada sibudak tuh ..hihihii.. si ayah dah kasi basikal, kalau yuyu nih tak mampu lah nak kasi hadiah mahal mahal ..setakat harga biasa biasa boleh laaa, asal kan sibudak tuh suka kan... agak agak apa ye sesuai untuk dia?? kalau boleh benda yang berfaedah lah, macam buku..tapi kalau alat tulis macam dah banyak, iya lah masa bestday dia yuyu dah kasi sedozen dah alat tulis ..wakakakakakakaaa


nih laaa sibudak kenek nih, minat sangat nak masuk persatuan nih si ayah tak kasi..huahauhauaaa mahal sangat yuran nya ..ngeh

20 May 2015

Excited : Pergerakan Babyku ..

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:38 AM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum....

Merasakan pergerakan baby dalam kandungan buat pertama kalinya adalah detik detik yang amat teruja kan,betul tak? orang kata kalau pertama kali hamil nih susah kita nak pastikan pergerakan baby, mungkin mengambil masa untuk memastikan itu adalah pergerakan baby .. Mungkin kita akan menyedari pergerakan itu di antara kandungan 18week dan 20week dan ada yang lebih dari itu.. Macam yuyu mula rasa denyutan tuh diawal kandungan 20week, sekarang nih semakin ketara pergerakan tuh excited nak update blog gara gara nak cerita pasal nih..kih *_*

Kebiasaannya perut yuyu merasakan something pada petang hari, aktif sungguh kalau lepas lunch.. suka sendiri bila rasa macam tuh, baby yuyu nih tahu taw kalau yuyu letak tangan tempat denyutan tuh terus senyap agak lama jugak untuk denyut semula ..lawak kan, kalau suruh dedi nya letak tangan lagi arrr dia senyap terus ..mungkin belum serasi kan, memandai jea ..keh =)

Malam tadi yuyu baring layan tv sensorang memandangkan incik hubby kerja malam, tetiba perut yuyu berombak lebih clear dari biasa..YaAllah rasa nak menitis air mata kegembiraan saat tuh, nak kongsi kegembiraan dengan orang tersayang dia pulak takde..sedih, sob sob .. masa tuh yuyu baru lepas makan ice cream potong, mungkin baby sejuk ..hahahahaaa... lawak! gosok gosok perut sambil sembang dengan baby, kemain dia berombak bila yuyu cakap "baby nak susu ye, dah lama mami tak minum susu kan " *buat muka sedih .. setelah sekian lama yuyu tak sentuh susu akhirnya semalam yuyu minum susu, macam tak percaya wehh ..kiki

Nak tanya korang, betul ke minum susu annum nih membuat kan berat badan naik? baby pun besar, betul ker? :( plezzzz sharing pengalaman korang!

Ya Allah...Engkau lindungilah,peliharakan lah zuriat dalam rahim aku nih, semoga zuriat nih menjadi seorang hambaMu yang taat kepada perintah Mu dan menjadi seorang anak yang berjasa pada ibu bapanya ..InsyaAllah

15 May 2015

Terasa Denyutan Pertama Kalinya ..!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:19 PM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum...

Alhamdulillah masih bernafas dan dapat meneruskan hari hari mendatang dengan baik ..syukur kandungan dah masuk 20week, alhamdulillah..alhamdulillah terima kasih YaAllah memberi hamba mu nih merasa saat saat yang begitu INDAH .. anak mami amat amat memahami kan, saat mami berpuasa anak mami tak pernah meragam, pepagi anak mami bebaik jer tak minta bekfes pun tapi kalau tiba time mami tak puasa subuh subuh dah mula meragam minta bekfes kan ...hahahahaaa *nakal

Bertambah teruja bila yuyu mula merasakan denyutan pertama diperut ketika yuyu baring sambil tengok tv dengan husben beberapa hari lepas, memula tuh yuyu tersentap dan terkejut tetiba ada denyutan tuh sambil sambil gelak bagitahu husben "bie......baby tendang ke nih, geli laaa" hahahaa.. makin lama makin kerap berdenyut ... suka gila yuyu saat tuh .. rasa macam nak bagitahu semua orang orang kampung ..!!! *overr kemain, keh .. *_*

Ada sedikit info yuyu dapat dengan cik google ..

"Anda akan merasakan tendangan dan pergerakan tunggang terbalik bayi anda yang kian membesar. Ada masa-masanya, dia terlalu banyak bergerak sehinggakan anda tidak dapat tidur. Sepuluh minggu ke hadapan ini merupakan masa paling sibuk dan aktif bagi bayi anda, tetapi ini akan berkurangan apabila rahim menjadi terlalu sempit. "

07 May 2015

Berpuasa Masa Kandungan 4Bulan +++

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:51 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum....

Hari nih hari ke3 yuyu puasa ganti, macam tak caya jerr engkau ..!!! mana tak nya asal pagi jea baby dah meraung minta nasi lemak, mihun goreng ..hikhikhik ..alhamdulillah yuyu cuba jugak berpuasa kalau tak tahan baru berbuka, malam sebelum tidur usap usap perut cakap nga baby yang ibu nih nak berpuasa baby kena bertahan taw demi ibu ..amboi kemain kan ..bila dah azan magrib tuh syukur sesangat taw sebab dapat mengharungi detik detik nih dengan baik.. bukan main seronok okeh, belai baby semesra mungkin ..wakakakakaa ..kelakar yuyu nih kan ..!!

Dulu tak nak ganti siap siap kan, sekarang baru kanyuh pelan pelan nak habiskan 8hari tuuu ..makk aihhh banyak tuh ..sobsob ..hari first sahur makan kurma 2biji + air masak jerrr..hari kedua terbabas sedar sedar pukul 6.20 am dah subuh..alamakkkkk boleh ker tahan nak puasa satu hari nih?? cuba..cuba.. akhirnya yuyu berjaya okeh, sayangggg baby sebab tak meragam cuma tiba waktu petang bukan main rancak muzik dalam perut ibuuu bunyi ..lalalalaaaa...wahahahaaa.. pagi nih sahur makan kurma 3biji+air vico cicah biskut..alhamdulillah harap harap baby boleh bertahan lagi lah untuk hari nih yerrr ..*sambil usap perut :)

Mesti korang pelik kan kenapa yuyu tak makan nasi masa sahur? heheheeee.. exceli yuyu memang sejak anak dara lagi sahur tak pernah makan nasi kalau yuyu tersilap makan nasi sebab lauk mak masak sedap sangat mesti bangun tidur pagi tuuuu perut lapar.. adoiii aihhh lapar macam rupa orang tak makan satu hari taw.. pelik pelik ..!!

Harap harap dengan berpuasa nih tak ada efect apa apa lah dengan baby, risau jugak kan next week check up lagi harap turun lah sikit berat nih, tak pun naik 0.5kg jea ..nanti tak pasal pasal kena tenguk air gulaa..waaaaaaa TAK NAK !!!!

Doakan yuyu dapat teruskan puasa ganti nih hingga habis yerrr... tak nak hutang hutang takut tak terbayar pulak..adehhh ... *sambil geleng kepala =)

p/s: arrrr korang dah ganti puasa tahun lepas??? harrrrr belum lerrr tuhhh kalau senyum senyum mengada ngada tuhhh ....hikhikhik ..

05 May 2015

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

Penulis : Princes Yuyue Masa : 4:28 PM Comments : 6 Labels :






{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015



Syarat-syarat wajib :


1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur


2. Follow blog  : 



3. Like Fanpage :











4. Follow instagram  :

@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72






** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com

28 April 2015

Kenapa Dilarang Minum Ais Ketika Mengandung ??

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:59 PM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum ....

Semasa mengandung banyak sangat pantang larang nya, yuyu ikut apa yang yuyu fikir logik jea ..hihiii ..yang paling ketara yuyu langgar iaitu minum ais, padahal sebelum mengandung yuyu tak ada lah taksub sangat dengan ais sekarang bila mengandung setiap pagi cari ais ..macam mana lah nak kurangkan tabiat nih yee ,hmmm...sekarang cuba jugak sedaya upaya untuk tidak ketagih lagi minum ais nih ..rasa rasa dah berjaya dah sikit, yeker?? *sambil tutup mata huahuahuaaa

Minum ais nih memang tak elok sebenarnya bukan bagi ibu ibu mengandung jea, semua jenis katagori lah, tapi benda yang tak elok tuh laa yang sedap kita ngapp kan .. *_* yuyu cuba godek godek poket google pasal keburukan minum ais masa mengandung macam macam sebab ada, ntah betul ke tidak .. :(

Malas yuyu nak taip pepanjang keburukan minum ais apa yang yuyu terbaca dalam google tuh, kebanyakan diorang copy paste jea sumber tuh jadi bila baca benda sama laa kan .. yuyu lebih suka baca pengalaman ibu ibu yang tabiat nya minum ais lepastuh tengok keadaan baby yang dilahirkan tuh macam mana itu baru betul ...

Siapa siapa yang pernah ada pengalaman cuba share sini yerrr ... tolong yuyu nak tahu sesangat !!!