28 October 2014

Income Bisnes Phytoscience ..!!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:37 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Sepinya blog sejak kebelakangan nih, kesian kat blog cantik yuyu nih bersepah sepah ann .. tengok sawang penuh dekat setiap penjuru ..hahahahaa..ada ker?? *__* abaikan .. Okay exceli si yuyu nih bizi almaklum lah hujung hujung bulan kerja banyak nak kena siapkan, lagi lagi yuyu buat kerja part time tak sempat nak bermanja dengan blog update entry yang merapu rapu macam dulu dulu .. =)

Agak agak masih ada lagi tak orang yang baik hati singgah blog yuyu??hurmmm ...ada ehh, terima kasih korang ..mmuahh !!! sori korang yuyu tak sempat nak singgah ke blog korang ..ampun yerr !!! yuyu sekarang bizi dengan Bisnes Phytoscience, selalu kena online facebook, online ig, online wasap ..hihihii.. tapi, kerja opis tak pernah tertangguh okeh !!itu sebab lah masa suntuk sangat dengan blog nih ..sedih nyaaa... :(

Ehh ..ehh.. exceli yuyu nak update pasal bonus team yuyu dalam bisnes nih taw, tiga hari berturut turut income dia dapat ..memang bestt sangat dengan bisnes nih sebab apa??harrrr income setiap hari diorang bayar, tak stress langsung pun join bisnes nih ..seriusss !!! korang tak perlu pun nak jual produk, tak perlu pun jumpa orang sekarang semuanya dihujung jari ...tapi ingat tanpa USAHA semua nih tak akan korang rasai, pengorbanan itu penting !!!

cuba korang total kan income tuh untuk tiga hari sahaja ...!!!! kalau seminggu??kalau sebulan?? ..

psssttt ....apa macam sudah sedia beri peluang pada diri untuk join peluang ini??mehh mehh risik risik dengan yuyu ..confirm korang tak akan menyesal .. wasap 011.2130.6045

24 October 2014

Mee Kolok OOhhhh Mee Kolok ...

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:16 AM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum....

Seperti tajuk di atas, yuyu teringin kemain lagi nak makan mee kolok kelmarin ntah kenapa ... dah lama teringin nak makan tapi anak tekak nih tak bersungguh sungguh pun, sebab teringin sangat sangat yuyu post status kat facebook ingat kan tak dak orang layan ..heheheee.. ada member yuyu tuh bagitahu tempat yang dia pernah makan dekat usj, yuyu tak tahu pun tempat tuh ..urrrmm >_<

Siap solat malam tuh yuyu sembang dengan husben dan terus kasi tahu dekat dia 'b....sayang teringin nak makan mee kolok, b kenal tak restoren Akasia kat Usj??' ..hmmm.. dia geleng geleng cakap tak tahu, tak pernah dengar pun :"( .. saat tuh yuyu rasa nak nangis tetiba ntah kenapa, macam ada something ...okay abaikan ..hikhikhikk

Kelmarin kan public holiday so, husben yuyu ajak pergi cari mee kolok tuh ..yahuuuuu bukan main lagi yuyu ann rasa nak cium husben sampai lebam ..hekhekhekk *_* kami cari pakai GPS , kalau pakai benda alah tuh mesti perjalanan jauh sangat ..memang pun!!! padahal kedai tuh belakang Proton Hicom jerr tempat husben yuyu kerja ..huahuahuaa .. tak kisah lah asalkan niat yuyu terlaksana ann ...yeeahhh

nih haaaa yuyu siap kasi full address lagi ... *_*

Antara menu, yuyu fokus kat mee kolok ajerr ..hekhekhek

si husben tutup muka tuh bukan snap gambar air ..hihihi 
agak agak mana satu air yuyu??siapa best pren yuyu dia mesti tahu T__T

mee kolok special .. :)

control ayuu gitu minah nih ann ..-_-'

fulamakkkk licin ...sedap ker lapaq nih ???huahuahuaa ..

Okay macam mana korang pernah makan tak mee kolok nih? harrr exceli menu nih berasal dari Sarawak taw, yuyu rasa kat sana lagi mebelesss kot ..ehhh yang nih pun best taw ..rugi korang tak cuba ..!!!


















15 October 2014

Bukan Doa Kamu Yang Tak Makbul Sebenarnya

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:25 AM Comments : 1 Labels :
assalamualaikum .....




Kisah berkenaan seorang abang dan seorang adik.
Kedua-duanya adalah anak yatim lagi miskin. Mereka tinggal di rumah pusaka tinggalan ibu bapa mereka. Kedua ibu bapa mereka adalah hamba ALLAH yang soleh. Kedua-dua anak dididik untuk bergantung harap dengan Allah SWT.
Si abang, saban hari berdoa agar ALLAH mengubah nasib hidupnya. Dia meminta kepada ALLAH agar dipertemukan dengan isteri yang cantik lagi kaya. Dia meminta kepada ALLAH agar dirinya kaya raya.
Si Adik pula, seorang yang buta huruf. Tidak seperti abangnya, dia membaca doa pun dengan melihat kertas. Sebelum bapanya mati, dia pernah meminta bapanya menulis sesuatu di atas kertas, dan kertas itu sering dipegangnya setiap kali berdoa.
Akhirnya, Allah mempertemukan seorang perempuan yang cantik lagi kaya dengannya. Perempuan itu jatuh hati kepadanya, lantas berkahwin. Si Abang seperti mendapat durian runtuh dan kehidupannya terus berubah. Dia keluar dari rumah pusaka, dan meninggalkan adiknya.
Si Abang akhirnya kaya raya, malah terus kaya apabila dia memasuki medan bisnes. Dia sudah mula alpa dengan ALLAH, melewat-lewatkan solah, jarang membaca Al-Quran, tapi tidak pernah lalai untuk meminta kekayaan daripada ALLAH. Kalau masuk dalam bab perniagaan, kekayaan dunia, maka berbondong-bondong doanya kepada ALLAH. Dan ajaibnya, Allah beri apa yang dia minta. Si abang rasa dia istimewa.
Si adik pula, hidupnya tidak berubah. Dia masih seorang sederhana, dengan kelemahannya sebagai seorang buta huruf, dia hannya mendapat kerjaya sederhana, terus menjaga rumah pusaka. Si adik, juga rajin berdoa. Si abang tahu, si adik rajin berdoa. Tapi Si Abang melihat, hidup adiknya tidak berubah-ubah. Lantas satu hari, ketika Si Abang menziarahi adiknya, Si Abang berkata dengan sombong:
“Kau kena berdoa kuat lagi. Tengok aku, berdoa je ALLAH makbulkan. Kau ni tak cukup hampir dengan Allah ni. Berdoa pun masih tengok-tengok kertas. Tak cukup hebat.”
Si Adik tersenyum sahaja. Suka abangnya menegur kerana padanya, teguran abang amat bermakna.
Si Adik terus hidup sederhana, di dalam rumah pusaka, dengan doa melihat kertas saban hari, dan kehidupannya tetap tidak berubah. Tidak menjadi kaya seperti abang.
Satu hari, Si Adik meninggal dunia. Ketika Si Abang mengemas-kemas rumah pusaka, dia berjumpa satu kertas. Kertas itu adalah kertas yang adiknya sering pegang ketika berdoa.
Si Abang menangis teresak-esak apabila membaca kertas kecil itu.
Kertas itu tertulis: “ Ya Allah, makbulkan lah segala doa abang aku”
MasyaALLAH
Si Abang mula membandingkan dirinya dengan adiknya. Adiknya kekal taat kepada ALLAH dan tidak meringan-ringankan urusannya dengan ALLAH SWT. Adiknya, sedikit pun tidak meminta dunia kepada ALLAH, malah tidak meminta apa-apa untuk dirinya. Tetapi adiknya meminta agar segala doa Si Abang dimakbulkan. Si Abang, tidak pernah sedikit pun mendoakan Si Adik.
Si Abang mula nampak, rupanya, bukan doa dia yang makbul. Tetapi doa adiknya telah diterima oleh ALLAH SWT, lantas segala doanya menjadi makbul.
Cerita ini meruntun hati saya, dan buat saya sentiasa berfikir panjang. Kadang-kadang kita, bila Allah realisasikan hajat kita, kita suka mengimbau usaha-usaha kita.
“Aku buat beginilah yang jadi begini.”
“Doa aku makbul seh!”
“Aku ni memang Allah sayang. Tengok, semua benda Allah bagi. Aku minta je pun.”
Tanpa sedar kita bongkak. Takabbur.
Sedangkan, kita tak tahu, mungkin yang makbul itu adalah doa ibu bapa kita, doa adik beradik kita, doa sahabat-sahabat kita. Bukannya doa kita.
Cerita itu sangat menyentuh hati saya.
Membuatkan setiap kali saya berdoa, saya tidak lupa mendoakan ibu bapa saya, guru-guru saya, keluarga saya, adik beradik saya, sahabat-sahabat karib saya, yang teramat akrab saya sebutkan namanya agar lebih merasai bahawa saya memerlukan mereka mendoakan saya juga.Kita ini banyak dosa. Banyak hijab.
Mungkin doa orang lain yang lebih bersih hatinya, lebih suci jiwanya yang makbul, menyebabkan rahmat Allah tumpah pada diri kita. Sebab itu jangan berlagak. Jangan tinggi diri. Jangan rasa doa kitalah yang makbul. Pulangkan semuanya kepada Allah. Doa itu sebahagian daripada usaha sahaja sebenarnya.
Dan jangan rasa segan nak minta orang lain doakan kita.
Sebarkan jika anda rasa ada manfaatnya.
Semoga Allah redha dengan kita.
MARI MENJADI HAMBA!

14 October 2014

Marketing Plan & Pakej Pilihan Phytoscience

Penulis : Princes Yuyue Masa : 1:04 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

Okay sebelum nih yuyu ada duk citer pasal bisnes online kan iaitu Phytoscience, yuyu rasa masih ramai tak percaya keberkesanan produk kami iaitu Double Stemcell .. up to you !!! dalam melakukan sesuatu benda kita tak boleh ada sikap "paksaan" kan? okay yuyu just nak share dengan korang apa kelebihan kalau korang join bisnes nih, sejak yuyu merantau banyak duit yuyu perlu cari untuk meneruskan kehidupan di sini tanpa meminta dari parents .. yeahhh yuyu bukan nak bangga diri atau riak, serius yuyu cakap yuyu tak pernah minta duit dengan parents selepas yuyu jejak kaki ke Shah Alam untuk mencari pekerjaan .. sebetulnya sebelum yuyu naik sini, parents ada kasi yuyu duit belanja hanya Rm200 untuk perbelanjaan yuyu sebelum yuyu dapat kerja ... yuyu memang tinggal dengan abang kandung yuyu sebelum nih tapi yuyu tak pernah nak susahkan dia, yuyu cuba untuk cari duit sendiri dengan mencari pekerjaan.. alhamdulillah rezeki yuyu dapat kerja, tapi dalam masa tunggu gaji yuyu pernah terpaksa ikat perut sebab gaji yuyu dapat tak cukup bagi perbelanjaan yuyu harian dalam masa sebulan ..:'(

Banyak bisnes sebelum nih yuyu join tapi semuanya tak sehebat bisnes MVM nih, semua bisnes kita perlu jual barang, simpan barang, yuyu memang fobia dengan MLM nih ...Alhamdulillah yuyu join biz MVM nih yuyu tak perlu buat itu semua lagipun bisnes nih senang dan yang penting tak stress !!!!yeeahhh... ehhh apa yuyu duk bebelkan nih??okay okay dah lari tajuk entry ..Oopss sori!!!

Bagaimana anda semua berpeluang menjana side income lebih dari Rm1000 satu hari ??? itu tidak mustahil, anda mesti yakin dengan rezeki dariNya

3 PAKEJ YANG DITAWARKAN
SILVER - RM275
GOLD - RM1625
MOBILE - RM5405

MODAL PAKEJ SILVER : RM275 (2 KOTAK DOUBLE STEMCELL)

Jika anda SILVER, dan anda SPONSOR SILVER = BONUS RM100
Jika anda SILVER, dan anda SPONSOR GOLD = BONUS RM300
Jika anda SILVER, dan anda SPONSOR MOBILE = BONUS RM600


MODAL PAKEJ GOLD : RM1625 (12 KOTAK DOUBLE STEMCELL)

Jika anda GOLD, dan anda SPONSOR SILVER = BONUS RM100
Jika anda GOLD, dan anda SPONSOR GOLD = BONUS RM600
Jika anda GOLD, dan anda SPONSOR MOBILE = BONUS RM1000


Kini anda sudah boleh bandingkan
Jika anda mengeluarkan sidikit modal aje lagi untuk join GOLD
Tidak mustahil untuk anda mendapat INCOME LEBIH RM1000 dalam masa SEHARI

Jom kita tengok pakej seterusnya.......


MODAL PAKEJ MOBILE : RM5405 (40 KOTAK DOUBLE STEMCELL)

Jika anda MOBILE, dan anda SPONSOR SILVER = BONUS RM100
Jika anda MOBILE, dan anda SPONSOR GOLD = BONUS RM600
Jika anda MOBILE, dan anda SPONSOR MOBILE = BONUS RM2000


Kini lagi sekali anda boleh bandingkan
Jika anda mengeluarkan lebih sedikit dari GOLD
untuk join MOBILE

Tidak mustahil langsung untuk anda jana pendapatan dalam masa sebulan lebih 6 angka, InsyaAllah menjadi milik anda !!!



Jadi, anda masih belum percaya pada rezekiNya ???

Anda masih berfikir??? sedangkan keluarga anda memerlukan orang seperti anda untuk mengubah nasib keluarga anda dan yuyu pasti anda mampu mengubahnya ...

p/s : Jika anda join MOBILE banyak kelebihan yang ada, tak ada pada GOLD dan SILVER *_____*

Apa tunggu lagi, meh risik risik bisnes nih dengan yuyu ..jangan malu, jangan segan wasap yuyu yea 011.2130.6045 atau boleh pm yuyu di fb yuyu -_-"








Jom Bongkar Rahsia Jutawan !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:42 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...


Warga Putrajaya, jom kita gegar kan Dewan Serbaguna Pusat Kejiranan Presint 8 pada 17Oktober nih !!! Kita bongkar rahsia jutawan Richm5 dalam bisnes Phytoscience, korang luang masa sikit jea untuk join kami bagi mendapat ilmu bagaimana kami jana mendapatan Rm1000 ke atas dalam masa satu hari ...

Masuk percuma, tapi korang kena wasap yuyu dulu untuk booking tempat ehh .. tempat adalah terhad !!!!
wasap : 011.2130.6045

10 October 2014

Modal Hanya RM 275 Seumur Hidup ...

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:42 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum ...


wasap : 011.2130.6045

bila lakukan sesuatu kenapa perlu risau akan HASILNYA sedangkan kita selalu katakan ini "rezeki itu dari ALLAH"..kalau mulut berkata begitu kenapa tindakan berbeza? ..lakukan sahaja..buat sahaja dan hasilnya biar ALLAH SWT yang aturkan bukannya kita duduk termenung sampaikan tidak dapat tidor malam kerana memikirkan HASIL atau dalam istilah lainnya adalah UNTUNG....lambat or cepat rezeki tu akan ada untuk org yang percaya dan tidak berhenti berusaha

jangan pandang apa yang orang lain dapat tapi nilai apa yang anda inginkan....rezeki itu rahsia ALLAH yang paling besar 

inilah yang yuyu maksudnya dengan UBAH MINDSET...percaya pada rezeki tapi harus disusuli dengan tindakan...anda buat kerja kecil maka kecil lah hasilnya tp jika besar maka besarlah hasilnya...SABAR ....

Akuarium Puyu Yuyu ....

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:47 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum..

Bila sebut pasal ikan puyu mesti dikaitan kan dengan makhluk halus atau ilmu hitam kan, yuyu pun ada dengar jugak orang orang tua cakap bela ikan puyu nih elok sebab ikan puyu tak tidur tengah malam.... si puyu boleh membatalkan usaha memukau penghuni sesebuah rumah, selain tuh durinya yang tajam mampu menyekat kekebalan makhluk halus (syaitan dan jin) yang masuk ke dalam rumah manusia..

Walaubagaimanapun kita tak boleh menganggap ikan puyu itu pelindung mutlak kepada semua perkara kerana ia hanya asbab kepada ketentuan Allah..hanya dengan izin Allah sahaja ikan itu mungkin benar menjadi pendinding dan sesungguhnya ia adalah dari Allah jua, jika Allah berkehendakkan seseorang itu jatuh sakit atau sihir tetap terkena kepadanya jugak...Allah itu maha berkuasa dan maha mengetahui ..

Yuyu memang suka bela ikan puyu sebab dia susah nak mati kan, tak bagi makan seminggu pun still mampu bertahan ,hihihihii tapi tak sampai hati nak dajjal puyu tuh camgitu kan ..*__* ..dah lama nak cari ikan puyu tapi tak pernah menjadi, last last raya korban baru baru nih yuyu ingatkan husben tangkap ikan puyu dekat paya belakang rumah dia ... huhuhuuuuu.. ehhh ingat lagi masa bebudak dulu setiap kali weekend yuyu and the geng tangkap ikan yuyu dekat bendang, seronok sangat sangat ...tapi sekarang dah takde bendang dah ...sawah pun dah jadi hutan, alahaiiiiii ..... siapa pernah buat aktiviti macam yuyu??? "_'

Jadi, sekarang terhasil lah akuarium yang tak seberapa nih untuk sipuyu yuyu yang kecik molek !!!

yuyu nak dua ekor jerr, harrr sekali bapak mertua amik 11 ekor ..alahaiiii .. T_T


Terbaca pula sebuah cerita ini. Jom, kita baca...

Seorang polis yg ditugaskan setiap waktu perbicaraan dalam mahkamah jenayah di Hulu Selangor berkata:

Ada kes dimana melibatkan siri kecurian berantai di Serendah Hulu Selangor. Kes ini sangat lama dah akhirnya tertangkap dan dibicara di mahkamah Hulu Selangor. Hakim bertanya kepada pencuri warga Indon tersebut. “ Kenapa kamu masuk 3 rumah sekali gus pada satu malam ? Dan kenapa kamu tak masuk rumah yang di tengah yang lebih besar?” “Saya tidak boleh masuk Pak kerna dalamnya ada ikan puyu ( tuan rumah ada bela ikan puyu ) dan ilmu saya tidak menjadi”, jawab pemuda Indon tadi. Seluruh mahkamah riuh dengan kenyataan Pak Indon ini.
Benar atau tidak dan mungkin juga adalah kebetulan saja kisah yang diceritakan tadi. Wallahhualam tetapi yang pasti hanya dengan izin Allah sahaja ikan itu mampu menjadi pendinding sihir.

Walaubagaimana pun jika Allah berkehendakkan seseorang itu jatuh sakit atau sihir tetap terkena kepadanya juga.

Wallahulam...