31 December 2014

Kenangan Manis Ditahun 2014

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:01 PM Comments : 0 Labels :


Assalamualaikum....

Hari nih 31.12.2014, ya begitu pantas masa berlalu meninggalkan kita tanpa kita sedari .. semakin hari semakin banyak perkara yang kita tak duga berlaku pada negara kita, negeri kita, kampung kita, keluarga kita dan jugak pada diri kita ..hurmmm .. bila difikir balik sejauh mana amalan kita pada pencipta setakat hari ini?? adakah kita sempat merasakan suasana tahun baru untuk esok hari ..?? semoga yuyu dan semua yang baca blog yuyu nih dipanjangkan umur agar kita dapat melakukan kebaikan dan perbanyakkan amalan kita untuk hari esok, masyaAllah tak sanggup nak hadapi semua nih namun kita tak boleh lari dari semua nih kerana dunia nih hanyalah sementara akhirat adalah tempat yang kekal abadi ..>_<

Okay tak nak touching untuk beberapa minit nih, heeee .. tahun nih banyak sangat kenangan manis dan pahit dalam hidup yuyu, dan tak sangka jugak yuyu dah bergelar seorang isteri pada tahun nih ..YaAllah tak rancang apa apa pun namun bila Allah sudah tetap kan jodoh kita bila dan dengan siapa walau sesaat pun ia nya akan berlaku jugak kan ..syukur alhamdulillah ..!!! Pada awal bulan februari 2014 yuyu dah sah menjadi isteri kepada incik suami yuyu sekarang, jodoh yuyu adalah kawan sekolah yuyu masa form three taw dulu dulu kami memang nyaris nyaris terjebak dengan 'cinta monyet' tetapi itu lah Allah telah aturkan semuanya dengan baik .. walaupun kami berpisah dan tak pernah contact selepas form six kami berjumpa kembali pada tahun 2011, semuanya Allah yang aturkan .*_*

Pada tahun nih jugak first time yuyu naik flight taw, hahahahahaa.. agak kelakar kan bagi korang tapi bagi yuyu itu adalah rezeki Allah bagi, yuyu bersyukur sesangat sebab yuyu berpeluang merasa macam mana keadaan berada di atas awan masih ramai orang yang teringin nak naik tapi tak mampu kan, tak apa yang belum naik tuh korang jangan sedih yerr suatu hari nanti korang akan rasai ..percayalah !!! kenangan kami sekeluarga pergi bercuti di Langkawi adalah perkara yang selalu kami tunggu tunggu setiap tahun, alhamdulillah tahun nih Allah memberi rezeki kepada kami adik beradik membawa mak abah kami pergi bercuti .. sebak rasa bila dapat tengok kegembiraan mak abah kami saat tuh, tak ada yang membuat kan yuyu gembira melainkan melihat orang yang yuyu sangat gembira ..

Pada tahun nih jugak yuyu mula join bisnes Phytosciences, bisnes yang telah membantu kewangan yuyu setiap hari .. dulu sebelum join bisnes nih masalah kewangan tuh ada lah sikit yuyu terpaksa tunggu gaji hakiki dihujung bulan tapi dengan bisnes yuyu sekarang dapat income setiap hari sikit atau banyak itu tak penting yang penting HALAL .. walaupun masa rehat yuyu dah tak seperti dulu namun yuyu tak menyesal pun, kalau kita nak berjaya mestilah kita lalui masa masa getir kan masa yang banyak onak duri ..alhamdulillah husben yuyu sentiasa ada disamping yuyu, dia faham keadaan yuyu sekiranya yuyu terpaksa keluar malam .. sebelum yuyu pergi yuyu akan ajak dia sekali kalau dia tak dapat join baru yuyu minta keizinan pergi sendiri, setiap kali yuyu keluar jumpa prospek time weekend husden lah selalu teman yuyu ..-___-

Tahun nih jugak Allah menganugerahkan yuyu seorang anak sedara perempuan, memang bukan anak yuyu tapi yuyu rasa happy dapat menumpang kasih dengan baby kakak yuyu, yuyu dah lama teringin nak baby perempuan tak kisah lah baby kakak ke baby abang ke yang penting perempuan (,'') .. buat masa sekarang yuyu belum diberi peluang untuk merasai semua tuh, ada jugak lah rasa sedih tipu lah kalau yuyu cakap tak sedih kan ..tapi yuyu redha semua nih mesti ada hikmah ..Allah telah rancang yang terbaik untuk yuyu dan husben, InsyaAllah 2015 ada berita gembira untuk kami siapa tahu kan?? korang doakan untuk yuyu yeee ..hihihii

Exceli banyak lagi kenangan manis yuyu nak kongsi kan, tapi masa tak mengizinkan lah kerja yuyu masih bertimbun nak kena siapkan sebelum balik hari nih esok kan cuti horeyyyy !!!! Okay lah korang harap korang tak boring lah baca cerita yuyu nih almaklum lah panjang berjela jela.. mesti korang pun banyak kenangan sweet tahun nih kan?? sharing lah nga yuyu ehh, pasal kenangan pahit yuh nanti yuyu update lain entry yee ..take care !! babai




30 December 2014

YaAllah Sungguh Hebat KuasaMu ..!!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 4:07 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Rinduuu nak update blog setiap hari macam dulu dulu namun semua tuh tak mungkin terjadi dek kesibukan yuyu sekarang, tak update blog tak semestinya yuyu tak jenguh blog korang ehh ..yuyu setiap hari on blog cuma tak update jerr, sekarang bizi sesangat dengan kerja hakiki dengan bisnes lagi alhamdulillah rezeki dari Allah S.W.T yuyu tak pernah merungut banyak atau sikit rezeki itu ..syukurrr !!! *-*

Korang apa citer sekarang??? mesti korang tengah emosi ann pasal banjir yang menimpa pantai timur, yuyu lagi lah teremosi taw Kelantan negeri tumpahnya darahku, huwaaaa gituuu .. Alhamdulillah kampung yuyu tak naik air cuma line telefon dan elektrik terputus jerr, sampai ke hari nih sudah 7hari kampung yuyu terputus bekalan elektrik ..YaAllah 24hb baru baru nih yuyu bangun pepagi call adik kat kampung tak dapat, cuba call abah pulak tak boleh jugak masa tuh yuyu sedih sangat rasa macam hilang segala galanya .. setiap setengah jam yuyu cuba call diorang setiap hari sehingga hari ke4, rupa rupanya line telefon tak ada itu pun adik yuyu keluar bandar Machang baru dapat call yuyu...

Bukan apa, yuyu takut sangat rumah yuyu naik air.. iyaa seumur hidup yuyu rumah yuyu tak pernah naik air time musim tengkujuh, disebabkan tempat yang tak pernah banjir tahun nih banjir teruk membuatkan hati yuyu tak tenteram memikirkan keluarga yuyu kat kampung dengan keadaan tak dapat hubungi kan.. macam mana keadaan mak,abah,adik yuyu tuh makan minum tidur semua kan, setiap kali tengok keadaan mereka yang terlibat banjir mata nih terus mengenang air mata >_<

Saat tuh yuyu rasa nak balik kampung tengok mereka, tapi yuyu tak boleh nak pentingkan diri sendiri jugak sebab banyak jalan tutup sebab banjir.. nanti tak pasal pasal yuyu pulak menyusahkan keluarga yuyu T_T

tengok stadium Muhammad Kelantan :'(

YaAllah .....tinggal bumbung aja, yang nih yuyu tak sure real atau edit



Sekolah Kuala Krai ,Subhanallah

Ingat lah semua nih hanyalah sementara, ini satu peringatan dari Nya


Alhamdulillah sekarang air semakin surut, namun bila yuyu tengok keadaan rumah mereka termenung sekejap, kelu untuk berkata kata hanya boleh ucap Subhanallah Allahuakbar !!!! Yuyu harap mereka semua tabah dengan ujian nih, mungkin ada hikmah apa yang berlaku, mari lah sama sama kita muhasabah diri kita macam mana hubungan kita dengan Allah, hubungan kita dengan sesama manusia .. -_-



22 December 2014

Coaching, Sharing, Meletuppp, Kebabomm !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:07 AM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum....

Semalam hari minggu an apa aktiviti korang? pergi dating yerrr, alahaiii best nyaa swettt gitu ..wakaakaa ..yuyu dah lama tak date dengan boypren yuyu kat tepi tasik, rinduuu rasanya .hukhukhuk

Bukan apa jadual yuyu padat sangat sangat weekend nih, biar lah bersusah sekarang nanti yuyu dah boleh bersenang lenang ..InsyaAllah jika kita berusaha pasti rezeki menyebelahi kita kan .. tinggal seminggu lebih jea lagi nak masuk tahun 2015 macam mana lah keadaan ekonomi tahun tuh kan?? korang boleh bayang kan tak macam mana, hmmm ... dengan GST lagi , aduhhhhh aduhhhh

Tapi yuyu dah ambil langkah terbaik untuk mengatasi masalah kewangan nih, alhamdulillah dengan bisnes yuyu sekarang yuyu yakin yuyu dapat mengatasi masalah kewangan tahun 2015 ..InsyaAllah. korang masih tercari cari lubang lubang side income kerr ..meh join bisnes Phytosciences, PERCAYA pada rezeki kerana rezeki datang nya dari Allah bukan dari manusia, so apa nak takut kan  .!!!..

Exceli yuyu nak citer pasal aktiviti yuyu semalam, yuyu and the team kumpul reramai untuk tambah lagi ilmu pasal bisnes nih .. inilah kekuatan team kami, kami tak loket dengan ilmu yang kami ada .. jika kita sharing dengan orang ilmu kita semakin bertambah, jangan sesekali kedekut ilmu ada pada kita yea ..hikhikih ..





tekun sungguh bakal jutawan muda nih kan .. *_*

sharing sudah, so time untuk makan lah pulak ..nyumm nyumm 


satu team, satu keluarga ... mereka semua sporting habis !!!! terbaikkkk

so, korang dah terbuka hati nak join kami ?? cepat wasap terus yuyu 011.2130.6045



16 December 2014

Tahniah Bisnes Partner !!! Income 3Minggu

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:17 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....




Tahniah abg Aleemleader RichM5 di Melaka.. Baru sahaja bermula 3 minggu income sudah RM14k, tunjuk plan sekali sahaja sekarang hari hari geli geli dapat bonus..
"Plan sangat mudah dan bonus paling besar di dunia" katanya

Kini beliau sudah buktikan, orang baru bukan alasan tak boleh dapat income puluh ribu macam orang lama.. Beza cuma banyak atau sikit sahaja usaha kita..
Untuk ketahui lebih lanjut bisnes online ini boleh komen bawah atau wasap yuyu terusss 011.2130.6045

15 December 2014

#Bincang Jutawan Cyberjaya

Penulis : Princes Yuyue Masa : 4:40 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

Cerita kelmarin hari nih baru sempat nak update, alahaiii memang sekarang masa begitu terhad alhamdulillah yuyu masih boleh membahagikan masa dengan baik ..syukur !!! Serius yuyu cakap yuyu tak pernah rasa sebahagia nih bila join satu satu bisnes taw, ntah kenapa sejak yuyu join bisnes nih yuyu banyak muhasabah diri nih ..

Satu jea yuyu nak cakap dengan korang, bila kita buat sesuatu perkara kita jangan terlalu pikir UNTUNG semata mata, perlu ingat kita telah diberi amanah untuk bantu rangkaian kita supaya downline kita sama sama rasai kesenangan seperti kita kecapi sekarang!!!



 Team AizuLynda .. kami seperti keluarga !!! *_*






Testimoni salah sorang bizpartner yuyu consume DS + Snowphyll turun berat badan sebanyak 10kg dalam masa 3bulan ..wouuuuu



kita sebaya katanya... boleh percaya ker?? :))





Banyak ilmu yang yuyu dapat setiap kali join, dah laa free jea rugi sesangat kalau tak join ann .. daripada buang masa time weekend tuh lebih baik pergi cari ilmu kan ...betul tak?? -_-' 

Korang nak join?? jangan takut untuk menerima semua nih dalam hidup korang,percayalah bila korang join korang rasai sendiri apa yang yuyu rasa .. yang penting ubah niat korang dulu ..!!!









Kejayaan Anda Bermula Disini .

Penulis : Princes Yuyue Masa : 1:05 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....



**************************************
SILVER, GOLD, ATAU MOBILE
***************************************
BUAT LAH PILIHAN BIJAK YANG BOLEH MENGUBAH HIDUP ANDA

ANDA NAK INCOME BIASA2,AMBIL LAH SILVER, 
ANDA NAK INCOME LUAR BIASA, AMBIL LAH GOLD
ANDA NAK INCOME DI LUAR JANGKA, AMBIL MOBILE

jangan tunggu lagi,
cepat2 buat pilihan
jom ubah hidup anda

SIHAT, BERJAYA, BAHAGIA DENGAN ‪#‎PHYTOSCIENCE‬
comment yep... or whatsap 011.2130.6045

09 December 2014

Phytoscience Siapa Masih Ragu-Ragu??

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:28 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Dulu... pernah jadi cerita hot pasal bisnes nih, halal ke tak halal .. exceli bisnes nih memang HALAL .. mean bukan sebab yuyu salah sorang bisnes partner tapi memang dah terbukti bisnes nih HALAL .!!! Alhamdulillah income yuyu dan semua team kami dalam bisnes nih meletupp dan memberangsangkan!!! tahniah Team AizuLynda *_*

BACA DAN FAHAMKAN :) 

Okay, nie ringkasan point dari blog someone
  • Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya.
  • Produk bukan EMAS atau PERAK.
  • Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas.
  • Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan "kepala" atau ahli yang ditaja.
  • Tidak diwajibkan bagi si ahli membuat belian sendiri dalam jumlah tertentu.
  • Setiap upline atau orang sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya.
  • Tidak menggunakan SKIM PIRAMID iaitu "siapa masuk dulu akan untung selamanya".
  • Mempersembahkan sistem komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami.
  • Menstruktur plan pemasaran diantara ahli dan orang bawahannya secara musyarakah

Dari hukum syarak biz ini adalah HALAL. Produk nie dibeli dengan tujuan yang jelas,  DSC nie baik untuk kesihatan luaran dan dalaman. 

DSC ini jugak bukan emas atau perak. Ia adalah sejenis supplement sesuai untuk semua peringkat umur. 

Komisyen yang kita dapat juga jelas dari mana datang nya, iaitu apabila ada seseorang yang join dibawah kita, kita akan dapat bonus penaja sebanyak RM100, upah pembelian DOUBLE STEMCELL yang downline kita beli.

Keuntungan yang kita dapat juga tak berdasarkan kepala atau ahli yang ditaja. dalam biz nie, ia berdasarkan nilai produk yang berjaya dijual. Ia perlu bagi membuktikan ianya perniagaan penjualan produk dan perkhidmatan, bukan MAINAN WANG (money game), MEANS, semakin ramai yang join under kita, beli produk, semakin banyak income yang kita boleh dapat, ATAS USAHA SENDIRI.

Tak wajib beli dalam jumlah tertentu. Dalam biz nie, syarat keahlian, hanya bayar RM270 untuk seumur hidup. Tiada syarat atau paksaan yang dikenakan kepada ahli untuk membuat pembelian. Nak beli pun boleh, taknak beli pun takpe.

Upline mesti taruh usaha atas jualan orang bawahannya. macam adakan perjumpaan ke, taklimat, etc. macam sekarang mudah, FACEBOOK. kita boleh add dan kenal downline kita. Guide juga diberikan kepada downline.

Tak guna sistem piramid. kalau tengok, carta je macam piramid. tapi biz nie totally tak guna prinsip dan sistem tersebut. Siapa usaha dia dapat. kalau kata kita downline, lagi aktif berbanding kita punya upline, inshaAllah income kita boleh lagi banyak berbanding dorang. ingat, biz nie bukan biz MLM yang mengkayakan orang atas. sapa usaha lebih, dia yang dapat lebih. tak kira upline ke downline.

Mempersembah sistem komisyen yang telus dan mudah difahami. Sponsor bonus, RM100 untuk setiap yang join bawah kita dan produk yang dijual.

Menstruktur marketing plan diantara ahli dan downline nya secara musyarakah iaitu perkongsian untung rugi based on modal masing-masing. Kalau downline tak boleh cari kaki, upline boleh tolong carikan.

.InshaAllah. income yang kita dapat tu, atas HASIL USAHA KITA SENDIRI. BUKAN UNTUNG ATAS ANGIN semata-mata.

.FOR THOSE YANG BERMINAT NAK TAHU DENGAN LEBIH LANJUT, DAN YANG NAK JOIN, CEPAT CEPAT PM/WHATSAPP YUYU DI 011.2130.6045 InshaAllah yuyu akan bantu anda! sama-ii usaha, sama sama berjaya ;)

MLM / Networking Menipu?? But Not MVM ..!!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:49 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

kalau org kata MLM/Networking menipu,balas balik gini
Jendol : Aku tak suka MLM..piramid..untungkan org atas je..tipu je lebih.
Amin : Kalu gitu ko jangan keja la.
Jendol : Nape plak??
Amin : ko dalam dunia MLM la tu..
Jendol : Mana ada MLM dalam makan gaji.
Amin : Ko jawab soalan aku. Tokey ko brape org?
Jendol : Tokey aku satu orang la.
Amin : Manager?
Jendol : Ada 3 org..department berbeza.
Amin: Supervisor??
Jendol : Ada ramai gak.. dlm 10-20 org..
Amin : Pekerja macam ko?
Jendol : Ada dalam 200 org.
Amin : dah tu ko dah boleh fikir??
Jendol : ????? (Hati bengkek jer)..Perbualan terhenti seketika..
Amin : kat kilang ko sapa gaji paling besar?
Jendol : Manager la..
Amin : Ko rasa paling kaya sapa?
Jendol : Tokey kilang la.
Amin : Ko kerja kat situ boleh kaya macam tokey kilang tu?
Jendol : tak boleh la.
Amin : Itu bezanya dengan bisnes MLMnetworking..
Sapa rajin dia la kaya. Kalu aku upline ko pun tapi malas buat kerja dan ko buat kerja sungguh2..
ko la byk duit berbanding aku.Lagi satu ko kna faham. MLM tu MultilevelMarketing. Ia konsep perniagaan yang diiktiraf seluruh dunia.
Ramai orang biasa jd luar biasa sbb bljr untuk berubah bukan asyik kondem dan beri alasan.
MLM tak tipu org,.. Yang tipu org dan buat ramai negatif tentang MLM adalah org yang x bertanggungjawab dan pentingkn diri sendiri.MLM konvensional x boleh buat org biasa jd kaya dan berjaya.
MLM networking kini sebaliknya. Lainkali belajar ilmunya sblum kondem mcm2 sbb yg rugi nnt diri ko sendiri..
Moralnya:Belajar dan cari ilmu bru cakap.
Cakap takde ilmu ibarat tin kosong. Bila diketuk bunyi je lebih tapi isi tarak..Langsung xleh pakai.
jangan terasa...just sharing2

p/s: berminat nak ubah kehidupan anda sekarang?? meh wasap yuyu 011.2130.6045

08 December 2014

Bukti ...!!! Student Boleh, ANDA ???

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:11 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum....

Monday, monday, monday ..memang hari bluesss sedunia ke?? hihihihiii .. rasa lama tak update pasal bisnes yuyu ann, uhhhh yuyu bukan slow buat bisnes nih tapi disebabkan terlalu ohsemm mendapat sambutan dekat IG dan FB sampai tak sempat nak post dekat BLOG ..*__* korang nak tahu tak gara gara buat bisnes nih semua masalah yang yuyu duk pikir setiap hari sebelum tidur lenyap tetiba !!! apakah itu ??? masalah kewangan lah apa lagi kan?? setiap pagi sentiasa senyum, income hari hari masuk beb ..wakakakakkkaa

Okay nih yuyu nak tayang kat korang bukti student 17tahun dapat mock cheque hari tuuu ,YaAllah yuyu bangga sangat dengan kejayaan bisnes partner yuyu nih ..TAHNIAH ZAFIRAH, adik nih pun blogger taw .. mesti dah ada yang follow dia annn -_-'


masih tak percaya?? alorrrr rugi ahh korang asyik tengok income orang jerrr, tak teringin ke nak rasa income kepuk kepuk setiap hari ?? aiisshh ... meh meh risik risik pasal bisnes nih dengan yuyu, takde caj pun free jer ilmu nih ..hekhekhek

p/s: siapa orang Jitra,Kedah ??? 10.12.14 pukul 8pm ada sesi Cerita Jutawan tau, leader yuyu turun sana, siapa nak join wasap yuyu yerr 011.2130.6045 ..

:: Tepuk dada tanya imam !!! Good Luck, babai