29 March 2014

Dress Idaman

Penulis : Princes Yuyue Masa : 5:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

hai awak ..oii oii awak sini laa *lambai lambai tangan .. boring laa . asyik boring jerr kerja yuyu kan mesti korang meluat kan kan.. baik mengaku cepat * muka tahan marah .. ntah laa setiap kali bos tak masuk opis mesti perasaan bosan tuh automatik muncul ,eh dah macam ikan pulak tenggelam timbul . -_-

awak..awak..esok tak keje ehh ? alaaa best nyaa tak keje ..yuyu kerja arr .ahad cuti eh? sama sama *angguk kepala .. jom kita pegi dating nak tak nak tak ?? hubby yuyu kerja arr esok nga lusa.. muka sedih ,waaaa waaaa ...


eh .. cantik tak cantik tak dress atas tuu? cantik kan ..korang pandai tak jahit dress cam nie ? jahit untuk yuyu boleh tak ? hahahahaa ... merepek jerr kan, ok fine diam !!exceli yuyu teringin sesangat nak miliki dress hana bella nie tapi macam tak mampu jerr ..agak mahal jugak lah bagi yuyu yang duit tak seberapa ramai nie ekk .."-' tapi yuyu nak jugak dress camni walau macam mana sekali pun .. support yuyu pleaseee ...tsskk :') agak agak ada tak kengkawan kee adik yuyu kee kaka yuyu kee terbaca belog yuyu nie ehh?? hmmm ... kot kot ler kan ada insan yang berhati mulia nak hadiah kan yuyu dress nie ..*mata keatas .. tak ada ehh?? alaaaa...... :'[ tapi kan..kalau mak yuyu yang terbaca yuyu confirm mak akan beli untuk anak comei dia nie kan ...*kenyit kenyit mata ..

insyaAllah ... raya tahun nie yuyu akan pastikan beraya dengan dress camni walaupun bukan dari Hana Bella ..*lap air mata ... tak sabar nak tengok diri sendiri pakai dress cam nie...agak agak korang cantik tak yuyu pakai?? haaaa.... mesti cantik kan ..*mata keatas ... yess yuyu akan pakai jugak!!! jerit sekuat hati sampai budak opis semua pengsan ... huyuuu ....


byee korang.... next entry nanti... jangan lupa follow ek !! mmuahh




28 March 2014

Entry bercampur aduk -,-"

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

hai semuaa pembaca belog yuyu. ehh ada kee orang nak baca belog yuyu nih eh? haaaa ... -,-" ehh ehh ada laaa, nie mesti adik yuyu kang, dia suka follow belog yuyu taw ... thankzz dik, sett kita geng haaakk mmuaahhh setepek ! rinduu adik auu.. rindu rindu meh dik nak peluk .. adik wak pee tuh? mak abah sihat tak, rinduuu nye yuyu kat dorang .. lambat nye korang nak naik sini ..cepat laa cepat laa ..dah nak nangis dah :'[ 

kenapa hari nie terasa bosan eh terasa rindu kat someone eh terasa malas nak buat kerja eh ..haaa semua ada macam tajuk entry hari nie lah bercampur aduk hihii .. masih bermimpi lagi kot, weh kasi lempang pipi gebu yuyu sat *ehh baru tersedar ahh weh sape lempang yuyu ahh? meh cini aku nak lempang ko balik ada rasa sakit tak ? weh apa yuyu merepek nih .. cakap sorang sorang eh? tak arr yuyu cakap dengan korang arr.. uiittt tak ada orang arrr, ok diam sekarang .. jari telunjuk kat bibir ..fine

entry bercampur aduk ? aiii rasa macam pelik pulak tajuk tuu kang ... dushh dushh tumbuk pipi sendiri sebab tak tahu nak letak tajuk yang lebih best lagi kan kan .uuweee -,-" tapi jari jemari runcing yuyu still nak menaip kan walaupun tajuk tuh ntah pape ..sambil donggak dagu tsskk ',"

dua minggu lagi nak pegi holiday ,yeayyy tak sabar tak sabar .. tapi kan yuyu takut arrr ... takut takut *sambil hentak kaki kuat kuat .. kapal terbang ?? takut nak naik ... buat muka cuak sehabis mungkin hihihi ..misteri kehilangan pesawat MH370 yang mencetuskan pelbagai spekulasi, ramai yang dah mula rasa takut atau paranoid nak naik kapal terbang termasuk tukang yang meng-up-date belog nie :') tak kan nak cancel pulak kan, hmmm... pegi jer laa kan pape pom yuyu berharap sangat kami sekeluarga selamat pergi dan balik .. destinasi?? uiishhh rahsia k ..nanti yuyu citer ehh .. tunggu taw entry seterusnya .. tunggu jangan tak tunggu nanti yuyu merajuk eh ? haaa... sayang korang .. 




picture nie macam entry lepas jerrr ... harhar sori jarang jarang jumpa so picture pom jarang jarang snap lol ..tsskk '-"


rindu nyaa kat budak masyam atas tuu.. bila nak pegi jumpa abang dengan baby eh ? dah besar anak buah Udaa kan makin comei pulak tuh ...ngeee geram nak peluk abang, baby tapi abang malu kan bila Udaa peluk ..hihi abang cakap dah besar laaa malu nak peluk peluk nih ..kalau cium pipi bambam abang mesti abang senyum *sambil sapu sapu pipi tuuu .. ngeee abang nih touching Udaa taw .. tak nak kawan ,buat muka muncung ... tapi Udaa still sayangggg abang,baby sampai bila bila dan bakal baby baru nanti, InsyaAllah ... semoga kaka yuyu selamat melahirkan baby first..harap harap gegirl eh ? nak sangat gegirl ..pleaseeee *merayu rayu gituuu ..harhar "_'


JANGAN TAKUT NAIK KAPAL TERBANG yuyu yerrrr ...taked note!!

Sebab ajal maut ni, Allah yang tentukan. Kita naik basikal pun boleh mati kalau Allah nak. Tapi yang PALING PALING PALING PALING penting ialah niat kita masa kita naik basikal, motosikal, kereta, dan kapal terbang.

Bye..bye ..mmuahh <3



23 March 2014

Tetiba Rinduuu awak .....

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...


* sambil baring tangan kat atas dahi hati tetiba teringat dekat kawan rapat masa form 1 hingga form 3 ... dulu masa mula mula masuk form satu aku terasa dipinggirkan, kawan rapat time sekolah rendah semua terpisah ..aku tercari cari seorang kawan yang sudi berkawan dengan aku ... sambil lap air mata tak ada sapa nak dekat nga aku..kenapa kenapa?? aku tertanya tanya sambil kening berkerut seribu persoalan .. buruk kerr aku?? comot ker aku?? lap air mata lagi ....

pada suatu hari, sesi pembelajaran subjet Kemahiran Hidup satu kelas Pertanian 1 *nama kelas aku dulu... disuruh masuk ke bengkel untuk  satu pembelajaran.. aku terkedek kedek masuk ke bengkel bersama dengan bebudak semua yang belum aku kenal antara satu sama lain .. aku banyak  mendiamkan diri dari bersuara, setelah habis subjet tuu aku mula balik ke kelas seorang diri sambil mata mencari kawan rapat time sekolah rendah dulu hmmm ... mana diorang?? aku nak rehat dengan siapa?? air mata sudah mula bertakung  beberapa saat jerr lagi air mata aku nak jatuh berjurai di pipi aku yang masa itu terlebih isipadu ..',' mesti comei kan..kan.. nah amik bantal baling aku !!! :')

tetiba tersentap ada seorang budak ciut tegur aku.. "haiii jom rehat sesama ... eee...manis nya senyuman diaa hati baik aku berkata kata .. eerrr , jom ... sambung aku sambil suara aku nak keluar nga tidak sama banyak ... ',' bermula nya disaat itu aku dengan dia menjadi sahabat paling rapat .. sampai lah kami diberi gelaran 'twin' sekali pandang muka kami sebijik .. suka suka sambil hentak hentak kaki di mana ada dia, di situ lah ada aku ...tak pernah berenggang walaupun sesaat hanya disekolah jerr ... '-'

persahabatan kali terjalin sehingga laa penghujung form three, bila masuk tahun 2004 hubungan kami sedikit demi sedikit hampir pudar ... errr tak nak citer boleh tak?? terasa nak menangis kuat kuat biar semua orang terbangun ...tsskk :'( kenapa kami terpaksa berpisah??kenapa kami berlainan kelas?? kenapa kenapa kenapa?? menangis lagi .... lama kelamaan dia mula berubah..suka ponteng kelas, suka lepak waktu pembelajaran di jalankan ... hati terasa sakit sangat sangat ..awak.....kenapa awak salah pilih kawan?? saya sayang awak .....sayang awak sesangat ...... :'( awak banyak berubah ... saya sentiasa berdoa supaya awak kembali kepada saya ... tapi saya tak rasa awak nak dekat dengan saya lagi...tak mungkin kan sebab awak bahagia dengan cara hidup awak sekarang.... tak apa awak...saya doakan baik baik untuk awak eh ? terus peluk bantal,rindu nak peluk awak setiap kali masuk cuti penggal ...

akhirnyaa...tamat sudah alam persekolahan, saya tak tahu keadaan awak sekarang :'( tetiba saya tahu awak dah kawin .. saya suka sangat time tuuu  syukur laaa....tapi sedih sebab awak tak jemput saya pun kann ...:') tak apa lah asal kan awak bahagia ... I LOVE U ......

pada tahun ini akhirnya kita jumpa jugak, saya teramat gembira ..nah amik dua baldi air mata !!! yekee ...uuweee ...agak agak arrr ... *mata pandang atas ...-.- gurauuu jerrrr  tapi serius babe suka sangat jumpa kawan lama ...satu hari tak makan nasi !!! -.-

awak datang majlis perkahwinan saya kan...terima kasih awak sebab sudi datang ... saya rindu nak peluk awak time tuu tapi ....tapi....time tuu saya tengah make-up arrr... sedih nyaaaa ....awak nanti kita jumpa lagi eh? janji taw ...sayang awak ...awak sayang saya tak?? sayang saya tak ?? *tunjuk penumbuk berani awak cakap tak sayang saya penyek penyek awak sampai lumat taw .. hihihi ..

awak....tak tahu saya taip belog nie sambil sambil nangis auu...rindu sesangat kat awak ...awak rindu saya tak?? cakap laaa awak ... pipi penuh air mata dah  okey laaa awak saya dah penat sapu air mata nie.. tapi saya tak pernah penat berdoa semoga kita boleh jumpa lagi ....alangkah bahagia nya saya kalau awak baca belog saya nie ...*lap air mata lagi .... okey stop stop .....saya nak awak tahu saya sentiasa rindu awak taw ...

jumpa nanti awak ...saya sayang awak *berapa dah ulang ayat nie kan ...tak apa awak saya tak pernah jemu dengan ayat saya sayang awak ...:'(

18 March 2014

Celebrate Mayfair ....

Penulis : Princes Yuyue Masa : 1:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .....

meh ..meh .. korang dengar bebelan yuyu jap .. ^_^ nak citer pasal kesihatan jap nie.. cooppp sebelum korang nak tekan perut mouse korang yang buncit tuh supaya korang boleh lari dari terbaca blog yuyu nie yuyu nasihat kan jangan !!! huawawawa .... sesaja nak gurau nga korang pagi isnin yang mood kerja yang tak seberapa nak power nih ... bohsan arrr :(

okep.. nak kasi tahu nie, kesihatan adalah harta yang tidak ternilai harga nya ..(tetiba kan) .."_' iyer laa kekadang tuh kita suka mengabaikan kesihatan sehingga kita jatuh sakit.. tapi sekarang pun macam macam product kesihatan yang ada dipasaran, INGAT hati hati taw memilih product tuh sebab banyak product tiruan diorang jual ..iishhh jahat kan diorang tuh, dah tak ada kerja lain kerr ?? kekadang tuh yuyu pun risau jugak nak makan supplement yang pelik pelik nie takut ada effect kat kesihatan jerr .. setakat nie syukur alhamdulillah semua product yuyu pakai dan makan semua nya OK cuma kesan tuh lambat cikit, maybe hormon yuyu kot ... "-'

exceli yuyu nak share pasal appointment yuyu dengan Mayfair semalam, amboi cepat kan update blog citer semalam hari nie dah update.. sebelum nie, hampeh .. citer hari nie update nyaa bulan depan kan kan ...bukan apa, bizi kerja laa ..apa?? korang ingat yuyu datang kerja asyik nak mengupdate blog kerr .. huwawawa ... sebelum nie selalu jerr terfikir sapa laa nak sponser yuyu masuk spa nie .. hmmm... pikir punya pikir tak jumpa jugak jalan keluar nya ... hihihihi ... pendek kan citer adik yuyu sikeding tuh bagi yuyu baucer Mayfair auu , uiishh ... terharu babe terasa nak hantuk kepala adik yuyu kat dinding sebab apa?? sebab dia minta claim balik duit yang dia kasi baucer tuuu, apa punya adik lah ...kedekut !!! huh ..


 nie laaa baucar dari Mayfair "~~~"

baucar nie banyak laa jugak treatment yang dia kasi, yang best nya yuyu tak payah bayar walaupun satu sen auu.. tapi kalau nak tambah apa apa yang tak ada dalam baucer tuh terpaksa dan dipaksa bayar duit ehh... adab dah bisnes kan, biasa arr tuuu .. sori korang tak sempat nak snap butir butir penting dalam tuh sebab tak terfikir pun nak update kat blog pasal nie ...uuweeee "-'




sesampai nye yuyu kat cini pekerja dia layan dengan perfect sekali, siap kasi minuman lagi taw .. aiipp kenapa ada dua gelas?? haaaa...sape lagi tuh semestinya Cinta Hati yuyu laaa yang sentiasa bersama yuyu kemana saja yuyu pergi auu ... sweetttt gituuu .. arrrr.. jelez jelez ...;)



best jerr masuk dalam nie, bersih, kemas, teratur dan nyaman ...hehehehe.. sunyi sepi auu, cakap pun macam dah bisik bisik..uuweee ..

yuyu buat spa badan jerr pegi sini, kira ok arr tuh kalau tak ada baucar nie memang tak arr yuyu nak datang cini .. owww harga nya memang tip top arr .. next month ada lagi satu oppointment (',) ... yang nie treatment tang muka pulak ...tak sabar nak try , so korang yuyu cau dulu sebab dah lewat nie nak start kerja pulak..kejap lagi mesti big bos masuk ..uuwee .. "_'

p/s: sori korang picture tak banyak nak share, yuyu tak ada banyak masa nak snap ..:)

bye ...yuhuuuuu ....see u next entry <3


07 March 2014

Hikmah sebaliknya ...

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

ehh .. korang dah bekfes ker belum nie? kalau tengah bekfes tuh sila habis kan dulu ea sebab entry kali nie entry paling panjang, dah macam easy pulak .. korang jangan nak kata yuyu bebel tah pape pulak ehh ..tsskk ... baca dan hayati betul betul baru arrr ada feeling macam si penulis yang ciut nie !! "-'

YaAllah engkau telah memberi seorang suami yang terlalu baik untuk aku .. Alhamdulillah :') aku berjanji akan berusaha mempertahan kan rumahtangga aku sebaik yang mungkin ..semoga Engkau memberi kami kekuatan dalam menghadapi dugaan dan cabaran hidup nie ..

#throwback ... : ..... saat aku  rasa kehilangan, rasa dianiaya, ditipu, ditindas, rasa tidak percaya sidia hadir dalam hidup aku.sewaktu aku dikecewakan bekas teman lelaki dulu, bila aku ditinggalkan tanpa sebarang alasan, aku rasa betul betul kecewa. walaupun hubungan kami dulu 'jarak jauh' tapi tak pernah ada istilah 'main main' dalam hubungan kami pada aku.aku rasa teraniaya..rasa macam sampah, rasa bodoh dan macam macam lagi. rasa sedih yang aku bawa berlarutan sampai hampir dua tahun. aku sakit hati sebab ditinggalkan tanpa sebab, aku langsung tak dapat contact dia untuk  minta penjelasan. aku rasa bodoh kerana sayangkan dia.. rasa menyesal yang tiada sudah..aku benci sebab tak boleh nak melupakan dia dari ingatan. aku rasa marah pada diri sendiri kerana mudah sangat menangis kerana kehilangan orang yang sudah buang aku. dengan sokongan kawan kawan, adik, aku mula kuatkan semangat untuk meneruskan kehidupan. ketika aku melihat wajah ibu ayah, aku berasa teramat sebak kerana aku sanggup menangis berhari hari kerana lelaki yang tak ada perasaan. dengan melihat seraup wajah ibu aku jadi kuat. saat itu aku berjanji akan melupakan dia buat selamanya namun disebalik kata kata hati aku masih ada secebis perasaan sayang pada dia. setiap kali aku solat aku sentiasa berdoa semoga Allah kuatkan semangat aku, semoga Allah lupakan aku pada dia. suatu malam aku menangis dalam solat hajat, aku merintih dan berdoa moga Allah temukan aku dengan seseorang yang betul betul sayangkan aku dan mampu buat aku lupakan rasa kesakitan ketika ini

dengan kuasa Allah seseorang telah hadir dalam hidup aku. aku hanya menganggap sidia sebagai kawan sahaja, walaupun kami sudah lama saling mengenali. pengalaman lalu membuatkan aku jadi kuat, aku lebih berhati hati. aku tidak mahu jatuh sekali lagi, aku tidak rasa langsung ingin serius dengan sidia walaupun sidia telah menyakinkan aku. aku hanya mahu fokus pada kerja dan family saja, soal jodoh atau masa depan aku serah pada Allah. lepas beberapa bulan kami saling berjumpa dia mula menyatakan hasratnya untuk lebih serius dalam hubungan kami, aku tidak boleh terima. bukan sebab aku tak ada perasaan langsung tapi masa itu aku masih tak boleh lupakan ex aku yang dulu. hati aku rasa kosong untuk meletakkan sidia di dalam hati aku. sidia tidak pernah berputus asa untuk mencuri hati aku, dia lama kelamaan aku tengok betapa ikhlasnya dia dalam perhubungan, aku berasa terharu. suatu hari sidia telah membawa aku berjumpa ibunya, ketika itu aku tak terfikir langsung yang sidia secepat itu mengambil keputusan untuk memperkenalkan aku pada seseorang yang bermakna dalam hidupnya 'ibu' .. sebelum nie dia tidak pernah membawa mana mana perempuan untuk diperkenalkan kepada ibunya, dalam masa yang sama sidia berkata 'sekiranya selepas aku jumpa ibunya,jika aku menolak lamaranya dia redha dan terima seadanya.. :')

dalam perjalanan pulang, sekali lagi sidia melamar aku..aku masih ingat, di Tasik Kota Kemuning bersaksikan tasik yang luas terbentang telah menyaksikan sidia melafazkan cintanya pada aku. apabila sampainya dirumah aku mengambil wuduk untuk menunaikan solat, aku memohon pada Allah petunjuk.. jika sidia jodoh aku, dekatkanlah hati aku pada dia. entahlah ..... apa yang berlaku dulu aku jadi manusia yang kurang percaya dengan hubungan tanpa tujuan dan tidak sah ini. aku tak tahu siapa jodoh aku, aku yakin setiap apa yang berlaku ada hikmahnya. perancangan Allah adalah yang terbaik untuk aku .

selama dua tahun kami berhubungan, dia telah menghantar rombongan keluarga masuk meminang aku. dalam masa berkawan dia selalu berjumpa mak abah aku, dia berjanji bila duit dah cukup dia akan masuk meminang, akhirnya janji nya terlaksana .Alhamdulillah ..selama lima bulan kami bertunang akhirnya dia telah melafazkan 'Aku Terima Nikahnya ....................' saat itu hanya Tuhan saja yang tahu perasaan aku. pada malam itu bersaksikan abah,mak,adik beradik aku dan family dia aku serahkan hati aku padanya, dan tidak ada lagi sekecik kuman pun perasaan aku pada ex aku dulu. dalam perhubungan aku dalam masa dua tahun lebih perasaan aku pada sidia tak pernah sepenuhnya namun aku berusaha tapi aku gagal ... akhirnya malam ini 31/01/2014 aku berjaya . aku bersyukur kerana Dia telah jodohkan aku dengan suami aku sekarang ... :')











Alhamdulillah ... semua nya settle dengan perfect .. syukurrr :') sekarang terasa nak menangis sekuat nya ... bersyukur sesangat korang oiiii ... (',)



06 March 2014

Review : Hantaran kawin

Penulis : Princes Yuyue Masa : 8:30 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

mata yuyu time cam nie dah hampir nak tertutup lerr .. nak celik terasa ada glue jerr ..ngantuk tahap gaban dah nie .. Zzzzzzz ... cuaca panas kat luar .... mata pun mula terasa pedih pedih :(

dah sebulan berlalu majlis bersejarah dalam hidup yuyu tapi still nak mereview ..ngeee .. harap korang semua tak bosan ..hahahahaaa

walaupun mata nie tak larat nak celik yuyu tetap jugak gagah mencelik bijik mata nie kasi dia buka besar besar supaya tak ada kesalahan ejaan dalam blog nie ... "_'

so, hari nie yuyu nak review pasal hantaran kawin yuyu yang tak seberapa dan terlalu simple. tak ada lah macam korang, penuh dengan bunga bunga bagai kan .. meletup letup, riben berjuntai juntai .. hantaran yuyu sekadar bunga tisu jer pastu renda bagi tutup span tuu . bunga tisu pun buat sendiri jerr, ada yang besar, ada yang kecik ..huahuahuaa .. dah !! bukan pemalas, jimat okeh !! '_____'

Hantaran perempuan -------> lelaki
i. Pulut Semangat
ii. Kek
iii. Kasut
iv. Baju Melayu
v. Buah
vi. Jam
vii. Set perfume








Gubahan hantaran yang super simple dari yuyu 100% .. tak ada campur kaki dan tangan orang lain taw "-' .. bunga tisu tuh jerr yuyu tak sempat nak kembangkan, mak yuyu tolong kembangkan .. sambil sambil tengok tv, pandai jugak mak nie tapi nampak disitu minat dia yang berputik nak buka bisnes gubahan auu ..hakhak ... tak payah laa mak, kami anak anak mak nak mak rehat jerr sekarang .. dah tak sanggup tengok mak penat lagi ..pleaseeee :'(


sori satu barang tak sempat nak snap , kek pegi amik pukul 11 pagi pada hari persandingan ..nasib baik ada dreba yang terlalu baik hati tolong ratu sehari nie kan ..kalau tak terpaksa lah ganti kek apolo kat kedai runcit depan rumah tuh kan  ... ngrrrr .. ;)

Hantaran lelaki ------> perempuan
i. Pulut Semangat
ii. Kek
iii. Set Perfume
iv. Telekung
v. Buah
vi. Handbag + Kasut
vii. Baju Bertandang








Hantaran dari belah lelaki pun simple dan sempoi jugak, yang penting ikhlas dan budget ye dak ?? baju yang nak bertandang ke rumah belah laki tak ada dalam nie, tak taw tersorok kat mana padahal baju tuh lawa giler giler auu ...hewwheww ..

senarai hantaran tuh semua nya orang tersayang yang sponser taw, terharu sesangat .. menangis warna warni weiii, thankzzz kakak ku sayang sebab dia yang paling banyak sponser untuk adik dia nie .. tapi tak lupa juga kat adik yuyu tuh, walaupun gaji dia cukup cukup makan jerr tapi still nak sponser kan .. menangis teresak esak kat bahu abah auuu ... :')

Alhamdulillah .... semoga kita sama sama dimurahkan rezeki ..Amin ..:)