28 January 2015

Tanda Awal Kehamilan Yuyu

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:36 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Hari nie terlebih rajin update blog eh, ntah kenapa bila start balik menaip terasa gian pulak..harr gittew ..kikikiki .. Yuyu nikah 31.1.2014 lagi beberapa hari cukup setahun, jangan lupa taw date tuh . T_T yuyu bersyukur kerana Allah hanya uji yuyu hanya setahun jea untuk tunggu rezeki 'anak' ..syukur sangat, ada yang kahwin puluh puluh tahun masih tak dapat anak, yaAllah tabah sungguh mereka itu yuyu doakan kalian semua akan dikurniakan anak suatu hari nanti InsyaAllah banyak banyak berusaha yea yang penting letak Allah s.w.t no.1 .. :))

Yuyu memang tak sangka sungguh rezeki nih, iyaa lah yuyu punya period tak kosisten sejak anak dara lagi bila dah kahwin lagi laaa buat hal ...ramai yang cakap kalau period tak konsisten susah nak dapat anak, tapi yuyu yakin dengan kuasa -Nya, setiap kali selepas solat yuyu tak pernah tinggal berdoa semoga Allah berikan yuyu anak ..Alhamdulillah doa yuyu sudah termakbul, syukur !!!

Exceli yuyu punya period 2bulan sebelum pregnant memang membuatkan yuyu pening, citer dengan doc pun dia pening nasib baik doc bijak banyak dari yuyu ..hahaaa.... pada november lepas yuyu hanya period 5hari tuh pun tak banyak hanya secuit jea setiap hari, lepas tuh disember hanya 3hari itu pun secuit jugak then lepas beberapa hari keluar lagi secuit tapi cair sikit dari sebelum nih maybe sebab yuyu baru lepas mengurut kot, memang stress lah tak tahu nak kira macam mana darah period atau darah penyakit... hmmm :(

Bulan januari tahun baru tak period sampai lah yuyu ada alami simptom hamil, memula tuh tak pikir pun yuyu hamil alasan nya takut kecewa ..huhuhu.. yuyu pikir mungkin nak period ..antara simptom yuyu alami breast bengkak nipple sakit bila tersentuh pastuh demam on off hampir seminggu setiap pagi selesema sampai air hidung mencurah keluar nyaa, satu lagi perut rasa cram tetiba...arrrrr *_* macam mual ke apa tak ada pulak yuyu rasa sampai lah sekarang, tapi demam setiap malam yuyu rasa dah dekat dua minggu dah ..hukhuk

Akhirnya yuyu amik keputusan nak check upt senyap senyap, balik kerja terus pergi beli.. nak test pepagi sebenarnya disebabkan terlalu excited test petang tuh jugak... hmmm apa yang berlaku ???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.

.
.
.
.
samar sangat, kalau tengok dengan mata kasar tak clear kena tengok dengan mata hati ..'_"
*gambar copy goggle*


Memula tuh yuyu sorok bila dengar incik hubby balik, pastuh rasa macam nak pergi tengok ada naik 2 line ke tak, dalam hati "mesti tak pregnant nih..hmmmm redha jea laaa .." amik nak buang, aihhh cuba tengok lagi sekali arrrrrrr ada line laa tapi tak clear terus berlari tunjuk dekat incik hubby

wife : cuba tengok ada dua line ke satu line jea
husben : urrmmm jap, satu terang satu lagi tak clear macam ada macam tak ada ..
wife : alorrrr tengok betul betul laaa :(
husben : samar lah sayang, tak apa jangan pikir sangat ea ..
wife : okay laaa, *nak buang ke simpan ea* ..simpan lah buat kenangan ..hahahahaa

Esok nya rasa tak selera nak makan, minta incik hubby belikan upt baru nak cuba test pepagi pulak, dengan semangat nya yuyu bangun pagi tuh awal gila pukul 4pagi taw disebabkan tak boleh nak lena tido..hahahahaa...bangun terus ke toilet test ..jeng..jeng...jeng ..dalam hati nak tinggal ke nak tunggu?? tunggu laaa kalau tinggal nanti tak khusyuk nak solat pulak ..okay result nya ??
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
Alhamdulillah..... sujud syukur terus :')
*gambar copy goggle*

Bulan januari bulan yang amat bermakna untuk yuyu dan incik hubby, hadiah untuk bufday incik hubby 25.1 dan hadiah anniveseri kami 31.1 ..alamdulillah yaAllah ..

Okay nanti next entry yuyu citer apa yang yuyu amal kan sebelum pregnant .. semuanya dengan izin Allah s.w.t .. kena yakin yerrrr  *_*


Rezeki Tahun 2015

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:22 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum....

YaAllah kenapa lah yuyu begitu kejam meninggalkan blog nih sunyi sepi tanpa penghuni ehh, maaf yea rakan blogger yuyu sekalian kerana menyepi tanpa berita ..huwawawa *masih ada orang kisah ker?? -_-

Exceli yuyu bukan pemalas sangat nak update blog nih cuma cuma cuma .... aihhh otak sedang mencari alasan ..!!! hihiihii.. masa tak mengizinkan sebenarnya, banyak sangat kerja hakiki nih nak kena settle setiap hari,huh macam nih laa kalau kerja makan gaji kan ..kan..

Berbalik kepada tajuk entry tuh, korang agak agak apa rezeki yuyu ?? cuba teka, dah lama tak main teka teki dengan korang nih ..arrr cepat siapa tahu  yuyu kasi choki choki satu ..teetttttt nampak nya tak ada siapa yang tahu ,kekekekeee *ntah pape yuyu nih kan ..T_T

Alhamdulillah rezeki yuyu dengan incik hubby tahun nih sungguh tak sangka, kami bakal menjadi mami dan dedi, itu lah saat yang semua orang tunggu tunggu bila mereka dah kahwin kan .. siapa yang kahwin terus 'lekak' tuh rezeki korang lah kan tapi yuyu tunggu hadiah dari syurga nih hampir setahun taw, kekadang terasa kecewa bila kawan yang baru kawin dah nak dapat baby .. bila yuyu muhasabah diri balik baru yuyu sedar yang Allah s.w.t telah rancang sesuatu yang indah untuk kami.. mungkin bukan sekarang Dia nak bagi mungkin bulan depan, kalau bukan bulan depan mungkin tahun depan... InsyaAllah bila kita bersangka baik dengan Allah pasti kita akan merasai kebahagian itu nanti..PASTI

Banyak yuyu nak kongsi dengan korang, insyaAllah next entry yea nanti yuyu cerita kisah yuyu sebelum tahu pregnant..setiap orang dia punya alahan lain lain kan, mungkin ada yang tak ada alahan langsung sampai lah melahirkan baby.. agak agak yuyu termasuk dalam golongan mana ye? hihiiii. .. yuyu punya kandungan masih awal lagi, harap sangat yuyu dapat rasai semua nih.. korang doa kan yuyu yea .. :")

comeiii sungguh ..!!! YaAllah :)