19 May 2014

Aku, Kamu Dan Mereka ...

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:30 PM Comments : Labels :
Assalamualaikum...

hello..peepss

exceli yuyu tak tahu nak post apa benda tapi yuyu nak cakap yang yuyu rinduuuu dekat sorang kawan yuyu nih, last jumpa dia masa wedding yuyu.. kawan yang lain pun last jumpa time tuh jugak tapi kami still contact dalam facebook, wasap, wechat, instagram.. aishhh rasa rasa tak cukup ruang nak mention semua nih, semua nya dihujung jari..eh? tapi kawan yuyu yang sorang nih tak layan semua tuh, dia sihat kee sakit kee susah untuk kami kesan -,-' kami berharap dia berada dalam keadaan sihat sentiasa, semoga Allah sentiasa menjaga dia selalu..:(

ingat lagi tahun 2007, masa tuh kami semua dah habis alam persekolahan dan terpaksa berpisah. semua nya ikut hala tuju masing masing tapi kami tak pernah putus kawan still berhubung, tetiba kami mendapat berita yang kawan kami sorang nih masuk hospital suspek paru paru berair, YaAllah time tuh yuyu dan kawan kawan sedih sangat sangat.. selama 4 tahun kami berkawan, banyak suka duka kami bersama tapi hari tuh dia tanggung duka seorang diri.. tapi kami pasti dan yakin yang dia boleh harungi semua tuh sebab dia kuat!! ya chik kuat!!! alhamdulillah sekarang dia dah sihat -______-'

suatu ketika dulu, setiap masa terisi..ada sahaja masa yang terluang kami pasti akan guna sebaik yang mungkin, dikala ini yuyu tersenyum sendiri terkenang kenangan kita bersama, demi Allah yuyu teramat merindui kamu..rindu sangat, air mata tidak tertanggung lagi.. :'( memang betul yuyu dah kawin, bila dah kawin memang dah tak boleh nak join kamu ker?? banyak cerita kamu tak cerita kat yuyu dah kan.... yaa suami yang utama, tapi kamu adalah kedua bagi yuyu.. kalau yuyu touching nga suami yuyu nanti yuyu nak nangis kat bahu siapa?? jangan laa korang pinggirkan yuyu eh??

haaa... dua bulan lagi sue dah nak nak kawin, so yuyu dah ada geng laa, hahahahaaa... time tuh yuyu dah tak touching dah kalau korang nak sisihkan yuyu sebab sue sama status dengan yuyu kan..hmmm...ntah ntah sue pun dah tak nak kawan yuyu sebab dia dah ada suami,:( nanti dua bulan selepas sue, kak pulak kawin.. alooorrr mesti kita jarang dah boleh dating sama sama macam dulu dulu kan?? ermmm... kita sama sama doa ehh semoga perhubungan persahabatan kita kekal selamanya..amin...

Long, Angah, Kak, Chik, Sue nama nama yang selalu menceriakan hidup adik(yuyu), tanpa kamu adik mungkin tak sekuat ini.. kamu amat bererti dalam hidup adik ..rinduuu nya....

Long : dalam geng kami dia laa yang paling tua, lahir pada bulan satu sebab tuh gelarannya long ..hihihi..orang nya putih melepak,kalah yuyu auu.. yuyu tak pernah tengok dia badmood, muka dia sentiasa senyum dikala dia sedih ..rumah dia sebelah rumah yuyu, dia lah teman yuyu disekolah, dia lah teman yuyu time pergi mengaji Quran.. aiishh rinduu nya saat makan ice crean lepas habis mengaji :'(

Angah : yang nie lahir bulan tujuh, orang nya lemah lembut, sopan santun, pemalu semua nya cukup pakej perempuan melayu terakhir arr..ramai lelaki suka kacau dia sebab dia tak pernah marah..hihiihii.. haaa yang nih suka pendam masalah sendiri, dia tak pernah susahkan kami dengan masalah dia..kekadang tuh kami korek jugak sampai dapat..huh memang tak akan berjaya punya !!! memang dia simpan masalah tuh ketat ketat :(

Kak : sahabat yang selalu bersama yuyu, dalam geng kami dia lah mulut paling bising.. kalau dia tak ada memang senyap group kami.. banyak rahsia dia dalam poket yuyu auu, tapi yuyu simpan rahsia tuh dalam peti besi punya tak ada siapa boleh curik... -..-' masa yuyu bersedih dia selalu ada bersama, dia lah yang selalu marah yuyu sebab tak nak makan ubat..dia memang paham perangai yuyu..time demam yuyu tak perlu kan ubat tapi yuyu perlukan pelukan :'( rinduuuu sangat saat tuh ... dia dah nak kawin dah, alhamdulillah jodoh dia dengan boyfrenz form4 lagi auu...bayangkan 11 tahun bercinta akhirnya bersatu jugak, korang ingat dalam masa 11 tahun tuh tak ada dugaan ker?? yaa ampun banyak sangat sangat, hampir hampir kawan yuyu nih nak give up tapi dia memang kuat!!! yuyu respect arr kat dia ..uuhhhppp

Chik : sekarang nih yuyu duk rinduu dekat budak nih laa, menyepi terus dia sampai sekarang.. apa sekarang dia buat ye? berharap sangat dia sihat... yuyu risau kalau dia tak sihat dia memang tak akan susahkan kami, Engkau lindungilah dia.. dia nih sebijik perangai macam angah, suka pendam masalah sorang sorang.. dulu dia clash dengan boyfrenz pun tak cakap kat kami, sampai hati kan :'( tapi kami tak pernah salahkan dia, kami tahu mesti ada sebab kenapa dia buat macam tuh kan .. ramai orang sayang dia, dia tak pernah buat orang terasa hati dengan dia..kalau lah yuyu macam dia...hmmm tenang hidup nih!!!huawaaaaa...

Sue : haaaa... yang nih orang nya kecik molek, pendek dia lagi dari yuyu *ehhh terlebih perasan tinggi pulak.. dia nih kacukan siam, patut arrr muka dia comel lain macam..tsskk..dulu dia selalu cerita dengan yuyu kawan dengan siapa,couple dengan siapa..tapi sekarang???hmmm.... dah tak share dah semua tuh!!! sedih.... *aiihh apa nih aku nak bizi body sangat nih!!! ok, dua bulan lagi dia dah nak kawin, bakal suami dia yuyu tak kenal pun... tak apalah asalkan dia bahagia, yuyu sentiasa doakan kebahagian kawan kawan yuyu walaupun yuyu ada terasa hati cikit *aiiishhh dah lupa dah...sekarang dah baik dah :)
sue....adik sayang sue walaupun kita tak rapat macam dulu!!! adik rinduuuu sangat nak story dengan sue macam sekolah sekolah dulu, asal cikgu tak masuk mesti ada jee citer kita kan.. satu hari pun tak cukup nak habiskan satu citer tuh kan... *panjangggggg sangat ceritanya :)

haaaaa... yang bongsu tuh siapa lagi kalau bukan yuyu kan? memang sesuai sangat laa yuyu adik yang bongsu sebab perangai manja terlebih santan!!!!hikhikhik

psst: yuyu sayang kamu, yuyu berharap suatu hari nanti kita akan berkumpul semula..InsyaAllah ..amin


sekian, babai ... mmuahh