11 March 2015

Jatuh Terduduk ... :(

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:41 PM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum...

Disangka kan panas sampai ke petang, rupanya hujan ditengah hari ..huuuu.. hari nie ibu baby rasa kesihatan kembali seperti sedia kala dah tak loya dah tak muntah, alhamdulillah ..hari nie ibu baby pergi ke bank untuk melaksanakan tanggungjawab masa hadapan, apakah??? hihihiiii ..okay dalam perjalanan semuanya selamat, dan paling suka parking sudah tersedia macam tahu tahu jea kan keadaan ibu baby sekarang macam mana kan...suka..suka..suka .. kalau tak tiga kali pusing belum tentu ada parking kosong ..huahuaa

Tengah hari tadi ibu baby terjatuh masa beratur nak beli nasi ayam kukus, alahaiiiii =( masa tuh dah berbelah bagi nak ke tak beli nasi kukus tuh, tekak rasa nak air kelapa kedai sebelah tapi perut rasa nak makan nasi pulak ..hmmm .. tak ada angin, tak ada ribut tetiba terjatuh ..YaAllah malu makkk , tapi control buat muka macam sakit gila ...huhuuuuu ... masa tuh ada budak lelaki belakang ibu baby nih, aiishhh dia pun terkejut kenapa orang depan dia nih tetiba jatuh .. maluuuuuuuuuu tahap apa dah tika tuh ...!!!

Nak nangis jugak tika tuh bukan sebab sakit tapi sedih sebab tak ada hubby disamping, dah lah sesorang tanpa teman ..sedih ..sob..sob..sob.. risau jugak takut terhentak, tak rasa sakit pun masa tuh cuma sekarang jea rasa pening pening sikit ..

Esok nak pergi jumpa doktor lah, nak scan tengok keadaan baby macam mana..harap harap semuanya selamat .. hubby tak tahu lagi nih, kalau citer karang mesti kena bebel sebab apa??? sebab salah kasut yang yuyu pakai tuh.. iya laaa dah lama dia suruh tukar pakai yang rendah dan simple tapi yuyu degil tak nak ..

p/s : ada sape sape pernah mengalami nya masa awal kehamilan tak?? boleh share dengan yuyu ... hehehee

10 March 2015

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:13 PM Comments : 14 Labels :
As-Salam
[Sila Klik Banner Diatas If Nak Join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang



Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015



Demi Baby !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:06 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum....

Walawehhh ginduuuu gebusss dengan cik blog yuyu nih, dah lama tak berupdate setiap kali login tengok entry sama jerr ann .. mesti fedup kan?? huahuaaa .. tak ada apa yang nak kongsi dekat sini buat masa nih just nak kasi tahu dekat seluruh dunia yang mami to be nih takde selera nak makan, boleh tak gittuu?? aishh ada pulak yang unfrenz yuyu kan ..*okay tak lawak

Okay setiap ibu hamil alahan berbeza beza kan, ada yang takde alahan *yang nih paling nikmat macam kakak yuyu, ada yang berselera makan masa hamil, ada yang suka makan benda bertentu so setiap orang berbeza beza.. macam yuyu alahan tak seteruk setengah orang tuh tapi still pening, loya, muntah, takde selera makan .. susu pun tak boleh pandang langsung, dah cuba untuk lawan semua nih tapi tak boleh .. kalau makin dilawan pasti nak nangis ..huahuaa

Benda yang paling ketara sekali yuyu tak boleh berdiri lama lama dan berjalan jauh jauh, mesti nak pengsan..mula2 rasa perut bergelora, terus naik ke kepala then rasa nak muntah ..time nak solat tuh rasa berdiri lama sangat, alhamdulillah yuyu boleh lagi bertahan.. tapi solat sunat yang yuyu selalu lakukan sebelum pregnant tuh tak dapat nak teruskan lagi sedih sangat sangat, yuyu harap sangat Allah berikan yuyu kekuatan untuk lakukan :'( rinduuuu nak bangun tengah tengah malam mengadap pencipta ...!!!

Korang ......!!! sekarang yuyu risau keadaan baby dalam perut nih, adakah baby mendapat khasiat yang cukup dari apa yang yuyu makan atau pun tidak ..ia lah apa yang yuyu makan ikut tekak jea, bila pikir balik rasa kesian dengan baby ..dah laa susu yuyu tak boleh nak telan, nasi pun sekali sehari tuh pun muntah, sayur ??? ntah laaaa... makin lama makin loya tengok sayur ... :(

Yuyu minta pandangan akak akak yang ada pengalaman dalam masalah nih boleh kongsi cara terbaik untuk yuyu, nak tanya pandangan kakak yuyu pun dia tak pernah lalui .. dia tak pernah rasa apa itu alahan, huuuuu ... semua dia bedal .. *_*