30 June 2015

First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:48 PM Comments : 4 Labels :
Assalamualaikum ...Bismillahirahmanirrahim



Syarat giveaway :

1. Buat entri bertajuk "First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek".

2. Copy banner diatas, pastekan dalam entri korang dan backlinkkan ke entri ini.

Cara copy gambar :
Klik kanan - Save Image as - simpan dekat mana-mana folder korang dan upload dalam entri
atau
Klik kanan - copy image location - upload from url

3. Tinggalkan link entri penyertaan korang ke ruangan komen entri ini.

4. Follow blog


5. Like page


6. Follow Instagram (Optional)


Nota* Mohon semua peserta untuk jujur dan ikut semua syarat giveaway ya. Tak mau tipu-tipu. Kalau ada nak tanya apa-apa boleh PM owner dekat facebook [Cik Itah] atau email [itahpkk@gmail.com]  Terima kasih :)

Nota* Syarat follow/like/add akaun Facebook/Twitter/Instagram dikecualikan buat mereka yang memang takda akaun sahaja, yang ada akaun tolong jujur. tQ !

Selamat memeriahkan giveaway. Terima kasih :)

* copy paste sahaja ...hihihiii peace!!!

Cerita Hari Raya :)

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:37 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Hari nih ada banyak masa untuk berblog, yahuuuu hari nih lepas gian berblog cewahh!! tahun nih pagi raya giliran rumah yuyu seronok kemain padahal jarak rumah yuyu dengan rumah husben bukan jauh sangat pun ..hikhik .tahun lepas malam raya rumah husben, sayu nya hati nih hanya Dia jea tahu ..hukhuk .manja sangat!! peace .

Dalam semangat nak balik kampung nih ada pulak problem nya, kami tak tahu nak balik kampung bila..boleh pulak camtuh kan, heheee.. kalau ikut kan hati yuyu nak jea balik seminggu sebelum raya, amboi cakap macam kerja sendiri kan.. cuti tinggal berapa ketul jea lagi, nak kena amik cuti sebelum bersalin lagi ..fuhhh kena jimat cermat ni !! -_- macam nih lah kalau makan gaji kan.. *sambil tongkat dagu

Persiapan hari raya tahun nih ala kadar jea tak boleh nak beli baju rare sangat, al maklum lah baju mak buyung susah nak cari ..yeke? tema tahun nih kaler hitam, tahun nih amik keputusan untuk tempah jea tapi risau jugak buatnya pagi raya baju tuh tak muat ..alamakkkkkk macam mana tuh !!! wakakakakaaa confirm muncung mulut yuyu nanti, sadis sadis .. hope perut yuyu nih tak membesar dengan mendadak lah yerk


nih raya tahun lepas, bila post gambar nih semua orang ingat yuyu pregnant time nih... ahahahaa .okay tahun nih baru betul yuyu pregnant, tak sabar nak bergambar dengan family semua .. 

Mudah mudahan amalan kita di bulan ramadhan tahun nih diterima Allah dan akan bertemu lagi di bulan ramadhan akan datang, insyaAllah .. hari nih hari ke13 kita berpuasa :)

selamat berbuka puasa semuanya ..bye

Menangi Duit Raya RM300 Setiap Hari

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:01 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

Korang !!! hari nie dah gelap sebulan safi balqis melancarkan peraduan Serlahkan Persona Gadis Balqis , harr masih ada yang belum join ?? DUIT RAYA SAFI BALQIS RM300 siapa nak duit raya Rm300 setiap hari, wah semua orang nak kan apa lagi jom lah join Peraduan Susun Silang Kata Dari Safi !!! setakat hari nih dah 22 orang pemenang pihak safi umumkan,, belum masih terlambat untuk korang join tau mana tahu rezeki korang bulan ramadhan *_*


nak join ? korang boleh klik banner atas tuh .. yuyu bagi siap siap untuk korang taw !!

Jualan Raya Meletop 2015

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:06 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

Sekarang dekat dekat raya nih Nile.com.my selalu kan buat jualan meletop meletop, rambang mata bila tengok harga yang ditawarkan ...memang ohsem !!! harrrr korang dah intai ke Nile.com.my nih, cepat cepat intai intai nanti terlepas pulak, menangis keluar anak mata yuyu tak tau okeh ..wakakakaa

Murah gila gila yuyu cakap hang, waduh rasa nak rembak semua nya ...hek !! sebelum tuh korang WAJIB baca syarat pembelian tau ..nanti sadis pulak !!! *_*


*klik banner tuh kalau nak intai harga harga yang meletop !!!

Mini Giveaway #37

Penulis : Princes Yuyue Masa : 8:48 AM Comments : 4 Labels :
Assalamualaikum....


Jom kita support Mini Giveaway kawan blogger kita nih :) .. syarat tersangat lah simple . jejom !! 
*Klik banner untuk join

26 June 2015

Nak Mula Dari Mana ?

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:29 AM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum...

Alhamdulillah hari nih hari ke9 kita berpuasa ann, macam mana korang dah berlubang ke berpuasa korang?? biasa laa tuh orang perempuan memang tak boleh lari dari A.B.C ..hihihiii "Allah Bagi Cuti" beb ..*-'

Yuyu tahun nih insyaAllah puasa penuh kalau lah sibaby kecik dalam perut yuyu tak mendatangkan masalah apa apa lah..harap harap gitu lerr, harap sesangat baby nih sihat sesihatnya .. setakat hari nih baby masih aktif walaupun yuyu berpuasa, kekadang tuh risau jugak kalau pagi atau petang dia tak menari dalam perut nih..iya laa waktu tue jea biasa baby aktif, dah boleh hafal waktu dia tidur waktu dia menari ..hikhikhik .

Bagi yang kahwin apa membuatkan korang teruja?mesti lah saat saat mengandung kan ... yang pernah mengandung apa yang paling korang teruja?? harrrr mesti masa beli barang baby kan..kan? -_' bukan itu jea, saat nak tahu jantina baby, saat dengar degupan jantung baby mesti teruja ada satu saat tuh nak menitiskan air mata ..huwaaa *lap air mata

Tapi bila part nak shopping barang baby nih tetiba yuyu jadi blurrr tak tahu nak mula dari apa ..dah berkali kali carik dalam intenet 'apa barang keperluan untuk baby baru lahir' tapi tetap jugak blurrr .. tak tahu nak pilih yang mana sesuai, yang mana murah tapi berkualiti macam macam lah.. nak beli wet wipes pun pening, huahuaaaaa ...

Ada orang lagi besh , anak dah masuk 2 3 orang tak payah nak beli yang baru pakai jea yang mana ada asal kan boleh ..lagi jimat ..hekhek .. korang macam mana?? share laaa nga yuyu ..!!! beli ikut keperluan atau ikut saja duit ?? huahuaaa.. *sambil donggak dagu *_*


15 June 2015

Breast Pump : Yang Mana Okay ?

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:38 PM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum...

Sekarang mami pening nak buat pilihan pasal breastpump, mami ?amboiii terover gedik yuyu kan ..hek ! dilema sebenarnya nak buat keputusan, orang cakap yang berjenama belum tentu okay kan.. bagi yuyu tak kisah murah asalkan puas hati . itu lebih penting !

Yuyu exceli nak breastpump manual punya, tak nak electrik ..ntah kenapa rasa macam manual lebih selamat, biar susah tapi rasa selamat.. heee

Minta pandangan korang lah, jenis yang mana lebih okay yerr?? yang macam belon tuh ke atau macam tangkai tuh ..hahahaaa *mood pening !!





04 June 2015

Manja Sireh : Perjagaan Miss V

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:03 PM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum....

Auuucaakkkk hari nie yuyu ada something nak kongsi dengan korang taw, so baca biar sampai habis okey? harrrr korang pernah dengar satu produk tuh nama nya "Manja Sireh" pernah tak pernah tak? Yuyu rasa rasa produk nih dah femes dekat facebook dengan instagram sekarang dah ramai mencuba produk nih dan ramai yang memberi feedback yang positif .Syabas pada korang !! hek

Okay, kursus nya pada perempuan lah ye mesti korang ada masalah dan malu nak bercerita bila melibatkan benda dalam kain... bukan korang jea, yuyu pun malu wehh nak cerita tapi yuyu cuba mencari sesuatu untuk menyelesaikan masalah tuh, bagi yuyu setiap masalah mesti ada jalan penyelesaian nya.. tambah pulak sekarang yuyu dah pregnant masalah yang yuyu tak pernah lalui selama nih yuyu kena alami di saat saat hamil nih..apa tuhh?? harrrr biar laaa rahsia ..keh

Yuyu susah nak cuba sesuatu yang yuyu tak pernah tahu tapi bila yuyu kenal "Manja Sireh" nih yuyu rasa bersyukur sangat sebab apa yang yuyu cari selama nih dah jumpa...first time yuyu cuba terus nampak kesan nya, betul yuyu tak tipu .. kalau korang tak percaya korang boleh cuba !!!

Korang ada masalah ini??
- Masalah Keputihan?
- Lendir Berlebihan?
- Gatal, Ruam, Kulat, Kurap ?
- Bau Kurang Enak?
- Kekeringan ?
- Bahagian Miss V Kusam & Gelap?


Masalah korang dapat diselesaikan dengan Rumusan terkini yang telah diuji secara klinikal..MANJA SIREH MEDICATED HYGENIC WASH. PERCUMA KRIM PEMUTIH MISS V.
MANTAP DAN BEST MANJA SIREH
➡ 100% HERBA DAN TIADA BAHAN CAMPURAN
➡ WANGI,  BERANGIN DAN SEJUK
➡ SELAMAT DIGUNAKAN.  KILANG BERTARAF GMP
➡ ADA PENAMBAHAN OLIVE OIL DAN ALOE VERA.  SESUAI UTK MERAWAT KULIT  YG CEDERA.
➡ BOTOL YG MUDAH DIBAWA KEMANA SAHAJA
➡ 3-4 BULAN BARU  HABES.  SEBAB IANYA PEKAT.  BEST KAN  DAN JIMAT DUIT
➡ DAPAT PERCUMA KRIM PUTIH MISS V

ANTARA KHASIAT UTAMA BAHAN MANJA SIREH MEDICATED HYGENIC WASH
Olive oil
1) mencantikkan kulit
2) bekalkan pelbagai vitamin, vitamin E tertinggi •mencegah kekeringan vagina
3) melembap & menghaluskan kulit di kawasan vagina
Manjakani
1) mengetatkan otot vagina
2) kurang & hilangkan keputihan
3) hilangkan bau kurang menyenangkan pada vagina
4) dapat mengurangkan hitam2 di pelipat peha
Sireh
1) mengandungi zat antiseptik yang dapat membersih & membunuh kuman (elak jangkitan kuman)
2) mengubati keputihan/ lendir berlebihan
3) kurangkan bau kuran enak di vagina (mengharumkan vagina)
4) kurangkan kegatalan/ ruam @ kurap di kawasan vagina
5) merapatkan otot vagina (penggunaan yang konsisten)
6) mengubati luka di vagina/ luka bersalin
7) meningkatkan keghairahan seksual
Aloe Vera
1) bantu cepatkn proses penyembuhan luka luaran tanpa parut
2) memelihara, mencantikkan kulit di kawasan vagina •menambah kelembapan •baiki sel yang rosak
3) memberi keseimbangan ph
4) bersifat anti-bakteria •menghalang jangkitan

jap!! nak free gift PEMUTIH MISS V?
cepat sms/whtsap  ke 011-2130-6045 atau pm facebook


OKAY, JANGAN SEGAN JANGAN MALU UNTUK BERKONGSI MASALAH KORANG TUH, JUST PM YUYU JER.. INSYAALLAH YUYU BOLEH BANTU.