25 January 2014

Wedding Present !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 8:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum......

hai...hai ..korang buat apa tuh? haa .. mesti korang baru bangun tidur kan kan, al maklum ler sejak dua menjak nih cuaca kat negara kita melampau lampau sejuk nyaa.. yuyu ada terbaca kat paper yang negeri Kelantan dah capai suhu sampai 17 celsius, dan negeri Terengganu berkemungkinan next week akan turun salji, hoiiiiii biar betul !!! -,- ntah laa tak mustahil kan benda yang luar biasa akan berlaku kan .. so, kita sebagai umat islam pertingkatkan amal ibadat yekk... sekarang dah macam macam berlaku kat negara kita, semoga Allah lindungi kita semua .. macam something wrong jerrr ...hekhekhek =__=

betul laa orang kata rezeki nak kawin nie mencurah curah, kita rasa jerr duit tak cukup tapi sebenarnya cukup kalau kita betul betul ikhlas nak membina masjid kerana Allah , percaya lah lepas kawin nanti rezeki pasti ada. jangan pulak korang buat majlis grand pulak yea sanggup berhutamg sini sana gara gara nak nampak mewah..jangan jangan itu perangai syaitan !!! eewaahhh ... apa yang penting akad nikah, nak sanding sanding tuh ala kadar sudah ...heeee ... macam yuyu lah T_____T

berbalik pada tajuk entry yekk !! exceli yuyu hepi sesangat hari nie sebab yuyu dapat wedding present dari opismate taw , tak sangka diorang orang pertama yang bagi ..hikhikhik .. terharu babe !!! "__'
semoga korang dimurahkan rezeki laa yerkkk .. "-'

warna warni seperti perasaan yuyu saat ini ...uuweekkk

arap arap laa nanti dapat wedding present periuk nasi ke, kuali ke, heater electric ke, pembakar roti kee ... hahahaa ...demand nampak, tak ada lah yuyu gurau jerr ehhh kalau dapat alhamdulilah rezeki kami '-'
yuyu terima jerr apa korang kasi, yang penting korang datang majlis yuyu tuh dah bahagia bagi yuyu taw.

ok lah korang yuyu out dulu ekk...hari nie last yuyu kerja ,tak sabar nak balik kampung ... T___T nanti kita jumpa di bulan februari pulak yerr ...korang doa kan majlis yuyu berjalan dengan lancar okeh !!!
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
 lagi 7 hari ...counting the day !!! yeeaahhhh


byeee ...see you next entry


16 January 2014

Hampir Kemuncak My Wedding !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 8:30 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum......

haaa...mesti ramai kengkawan yuyu tunggu entry yuyu yang terbaru untuk tahun baru kan?kan?? huahua .. ok! gedik .. *rasa nak termuntah warna warni ehh .. '-' ..fine ! yuyu tak kisah okeh .. -________-'

exceli yuyu bizi sesangat sekarang tak sempat nak update blog auu, dengan kerja tertimbun timbun dengan persiapan wedding tak settle lagi laaa...uuhhhh stresss maakkk !! bulan nie banyak public kan tapi yuyu tak rasa pun nikmat bercuti, kena pergi ikut incik tunang pergi rumah sedara mara hantar kad jemputan lah, pergi carik barang barang untuk majlis laa..macam macam arr .. penat!!! soksok...

yuyu nak majlis wedding yuyu berjalan nga lancar nanti, InsyaAllah dipermudahkan ..Amin .. semua benda yuyu nak buat sendiri, amik kau sekarang dah kesuntukan masa okeh .. bunga untuk gubahan hantaran yuyu buat sendiri, bila kita hasil kan sesuatu benda dengan susah payah sendiri nie terasa kenikmatan dan kepuasan taw .. tapi, kepenatan nga kesibukan tuh lumrah lah yekk .. tak ada sape pun nak tolong yuyu taw, sedihhh ... :'( tapi tak apa, incik tunang selalu bagi semangat kat yuyu .. cayang awak ketat ketat taw ..muuaahhh

kad jemputan untuk kengkawan pun belum pos..adooiiii...serius yuyu cakap memang nak nangis teresak esak bila pikir semua tuh, lagi 2 minggu !!!Oh may God .... tolonggggggg ....

tang cuti untuk kahwin dah apply awal awal, nasib yuyu memang baik arr big boss dah approve ..Alhamdullh, Tq boss!! nanti yuyu kasi doorgift ehh ...hekhekhek ...*kalau masih ada balance laa yerrkk
dalam masa yang sama yuyu runsing jugak takut kerja tak sempat nak settle before and after holiday, wedding nih punya pasai kan ..hukhuk..tak pa settle yang wajib dulu okeh ...amboi macam aku pulak boss kan? alaaa...boss yuyu mesti paham punya lah ... T___T harap camgitu lah yerrkkk

one more thing ...adoiii adik yuyu yang sibongsu tuh dah masuk hostel nanti sape nak tolong yuyu nak settle pasai gubahan tuh bagai hah ??? tak kan mak yuyu pulak, haiishhh mak tak reti bak bak tuh, kalau bagi bak jamuan untuk tetamu dia tahu lah ...aiisshh ..pening heh, serabut kepala deng !!! dah laa kakak,adik adik yang lain sampai 31hb pagi ...sampai hati depa kan tak nak balik kampung awal awal ..hmmm ...nangis tak berlagu lah mek yuyu sat lagi :'(

okey arr korang yuyu cau dulu...nak pikiq camner nak settle problem besaq nie !!! lagik dipikiq lagi stress ahh, kalau dak pikiq kena pikiq jugak ,awat keluaq loghat utara tuh nie mesti terpengaruh dengan novel lah tuh #awek goreng pisang .....aaiishh :'[ ... see u next entry okeh .. bye !

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
lagi 16 hari ..counting the day ....
horeyyy ...yeeahh ..
aikkk hepi lah pulak !! apa apa jerr laaa mek yuyu oiii
T_____________________________T

01 January 2014

Berjalan sakan ke Waterpark, Melaka ...

Penulis : Princes Yuyue Masa : 6:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

Korang apa khabar??alahaii rasa cam lama giler yuyu tak update entry kan, macam lah ada orang baca blog yuyu nie kan .. tak apalah korang tak sudi baca pun, iye lah yuyu nie bukan nya terer sangat pom nak berblog bagai macam korang kan ..hmmm ...:')

sedar tak sedar esok dah masuk tahun 2014 kan, kejap jerr masa berlalu pergi ..dan esok juga umur yuyu naik satu tangga, alamakkk tidakkkkk !!!! OhmayGod ...26 ??? macam tak caya jerr, macam tak sesuai jerrr ..hekhekhek ..jelezz ler tuh !!! '-'

exceli yuyu nak citer pasal holiday kami ke Melaka Waterpark 2 hari lepas, mula mula tuu plan saja saja jer nak pegi last last jadi serius pulak bila adik yuyu kat kampung semangat kemain lagi bila sebut pasal nak ke Melaka, nak tak nak yuyu terpaksa lah ikutkan jugak keinginan dia tuu walaupun time tuu poket yuyu dah rabak giler dah (tak dak duit lah) ... biasa ler hujung bulan kan, tambah pulak baru balik dari kampung so banyak duit mencurah curah keluar dah macam air sungai musim banjir taww ...hihihi

kami bertolak dari rumah pukul 7 pagi, saja bertolak awal sebab kitaorang tak tahu jalan pegi sana..tuh pun harapkan adik yuyu yang duk Ampang jer tahu sampai Seremban seterusnya kitaorang kena tunggu skandal dia lah dari Seremban untuk tunjuk arah pada kami nie.uweeee... semangat giler dah nak sampai awal kat R&R Senawang ..last last terlajak susur lah pulak, yuyu hangin jerr time tuh nasib baik bukan yuyu yang drive kalau tak memang kena bebel lah si kending tuh (adik yuyu) ..hahahahaaa ...gurau jerr
terpaksa arr pusing balik, akhirnya jumpa jugak ..Alhamdullah ..

dari R&R Senawang nak ke A'Famosa Waterpark tuh dalam 30minit jerr..tuh pun kalau tak jem ahh.. selalu jalan ke Melaka jem kan, nasib kami baik time tuh sebab tak jem langsung pun cuma time nak balik kena hadap dengan jem..memang dasyat arr jem kat sana, fuhhh sampai naik kematu dah bontot kitaorang .T______T

sebelum mandi kita makan duluuuu ....macih en.faizal belanja kami A&w 
kebulurr betul lah adik yuyu tuu ..katanya tak boleh perut kosong nanti pengsan "__'


see ....tak ramai pun, yuyu ingatkan kena beratur panjang nak masuk dalam ..best best..


nie hah harga untuk sewa tiub dan pondok kat situ
usha lah yekk harga tuh semua, kot lah korang teringin nak jejak cini .. uuweee

ada sedikit info :- harga tiket termaksud makan lunch taw, memang terbaik arr !!!


sebelum terjun ke kolam ... T___T

asal minah tengah tuh gedik semacam yekk ?? haaaa..haaa..
.
.
.
.
.
.
.
.
fuhh memang terbaik arr release tension kat sini...jom terjah kami punya gelagat udahh macam kanak kanak rebina laa pulak ...hukhukhuk ...tapi comei kan kan ..arrr jangan nak cebik kau punya bibir heh !!!
'_______''


hanya yuyu nga sibongu jerr...yang lain mana?? :'(

budak kecik nih lagi!!! memang gila glamour sibudak kecik auu "_'

WATER WORLD lah ...bukan WORL okeh 

aaiiishhh...dia lagi !!! (",)

korang nampak tak ice-cream kat belakang tuh?? haaa,benda alah tuh laa yang buat yuyu hampir nak hilang nyawa taw ..:'( pasni memang yuyu tak kan naik arrr...serius oiii ...serik dahh!!!

sejuk kerr?? nampak cuaca cam panas jerrr ...hakhak

nih hah bodyguard kami taw...memang sporting gilerr !!!

bila kami bergambar, camnilah rupa nyee ....asal yuyu camgitu?? alaaa..tak comei..

adik adik yuyu,hak baju biru tak termasuk taw.."-'

seksa lah tengok muka korang nih ...hakhak ..lenguh kott "-'

bye..bye..A'Famosa kami balik dulu ...panjang umur kita jumpa lagi !!!

*************************************************

bila kami berganding ....eewaahh...eewaaahh....:)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
30 hari lagi dari sekarang....InsyaAllah