26 February 2014

Hubby suka sangat .....

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .....

uiishhh terasa lama sangat tak update blog, fuhhh ... agak agak blog sebelum nie ada tak korang baca ekk ?? uurmm ... tak ada kot, tak apalah yuyu bukan nak femes pom macam penulis blog yang letup letup sekarang , tapi kalau ada sorang dua kawan kawan yang sudi baca blog yuyu nie yuyu sukaaaa sesangat taw .."-' terasa laa jugak ada orang bersimpati nga yuyu nie ,iyee idak ?? huwawawawa ....(mintak simpati laa sangat)

exceli yuyu nak citer pasai kejadian semalam, hihihihi ... sejak kawin nie yuyu belum masak seafood lagi untuk hubby taw, uisshhh perkataan sejak tuh macam lama dah kawin ..walhal tak sampai sebulan pom lagi ..',' semalam yuyu masak udang masak merah special untuk hubby, sekali laa nga adik yuyu si bulat tuh ehh..kang dia terbaca blog yuyu naya kalau tak mention nama dia ..kang merajuk tak nak makan pulak, kang pengsan yuyu kena tibai dengan dia ... macam lerr dia kuat sangat nak tibai yuyu nie ekk '_''

mula mula tuh plan nak pegi berjemaah kat masjid semalam nga hubby tapi tak kesampaian lah, hampa laa jugak perasaan tuh sebab hubby ada hal .. bukan main lagi dia pujuk semalam, puji yuyu masak udang masak merah melambung lambung auu .. yuyu pulak tersengih sampai ke telinga laa T________T nak amik hati lah tuh !!! tak nak kawan .. :( heheheheee ... majuk manja aje, tak baik taw majuk lama lama nga suami ekk..kang dosa pulak ... nak masuk syurga kan?? aaaa... jangan nak buat suami tersentap taw ...uuweeee ..

taraaaa ..... seee menyelerakan tak ...isshhh isshhh tergoda laa tuh ;)


arrrr ...korang nak resepi?? alaaa yuyu masak simple jerr nie, korang try tanya cik google resepi udang masak merah corfirm dia kasi tahu ... corfirm !!! kalau dia tak kasi tahu korang, baru yuyu kasi resepi ehh. yuyu siap masak lagi untuk korang .. promise !!! (",)

laju jerr hubby makan semalam, yuyu suka sangat tengok hubby makan dengan penuh nikmat masakan yuyu .. yuyu tak suka beli makanan kat luar sebab yuyu tak nak biasakan hubby makan masakan luar ..kadang kadang tuh boleh lah time yuyu tak sempat masak kan.. kalau boleh tapau lauk jerr, nasi masak sendiri ehh .. "-'

okey korang.. selamat menjamu selera lunch nanti , haaaa mesti korang teringin nak makan udang masak merah kan hari nie ... sila kan .. bye bye ..mmuahhh ;)


19 February 2014

Kehidupan Mrs.Yuyu lepas kawin ...

Penulis : Princes Yuyue Masa : 7:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ......

dulu lain...sekarang lain ... lalalalaaa ...eewahh eewaahh nyanyi ker berpantun tuh !!! aahakkzz
exceli yuyu nak citer pasal kisah kehidupan sebelum kawin dengan selepas kawin, banyak sangat perbezaan nya and terlalu berbeza ..banyak laa juga yang berubah, haaa sebelum korang amik keputusan nak kawin tuh pikir betul betul ehh , jangan kena penyakit kejutan kehidupan pulak ..adehhh '_" jangan suka time nak pikir pasal majlis aje .kena pikir semua , kena ada perancangan ..persiapan fizikal dengan mental ,take noted nie kena betul betul bersedia ..

dari cik yuyu dah tukar jadi puan yuyu, perasaan tuh macam orang baru tersedar dari koma jerr "-' betul betul tak percaya wehh .. kasi lempang laju laju baru arr koma terus kan !! kuang kuangg .. yuyu rasa macam kehidupan macam single lagi, still tak boleh nak percaya ..;)

banyak benda dan perkara yang berubah selepas yuyu bertukar status nie. bak bak tidur nie betul betul berubah tahap kritikal taw, kalau dulu sebelum kawin bangun lambat suka hati mata bulat yuyu jer nak celik time bila ..hahahaha tapi tak ada lah lewat tuh sampai solat subuh miss taw, cuma lepas solat tuh wajib tidur balik kalau tak tidur pergi opis kepala macam tak betul ada jerr bunyi toingg ..toiinggg ... wakakakakaa gurau jerr lah, mana ada bunyi camgitu paling tidak pun mulut nie setiap saat nak terbuka macam nak mengaum aje ..hihihihi "_' masuk kerja pukul 8.30 am, pukul 8.15 am baru keluar rumah ..rumah dengan opis dekat sangat tuh keluar pom ngam ngam tak nak lewat dan tak nak awal ..baik punya pekerja yang nama cik yuyu nie taw ..aaiisshhh ..masuk lif tekan sendiri nampak !!! "_______'
Tapi sekarang bangun awal sikit, 6.15am dah terjaga solat subuh and then masuk dapur buat bekfes untuk incik hubby bawa pergi kerja ..incik hubby tak makan kat rumah sebab katanya tak ada selera pepagi nak isi makanan nanti belum pukul 9 perut dah bunyi ..

dulu time single balik kerja sesuka hati jea, yang pasti selepas pukul 5pm arrr . tak ada nya nak balik pulul 4.30 ke apa, nama nya makan gaji kena arr ikut time kan ..aahaakk..sekarang kena sampai rumah sebelum incik hubby sampai taw, tak nak lah sang suami yang tunggu kita kalau sang isteri tunggu sang suami tuh tak apa ..okeh, bajet isteri solehah lah pulak ..ehhh tak apa asalkan niat tuh penting ..T___T
dulu balik kerja buka tudung pastu terus baring last last terlelap..hikhikhik .. sekarang dah tak boleh dah sebab kena tunggu kepulangan suami tercinta..waaaaa...romantik gitu..nak kena sambut dia, bahagia jerr hati nie terasa ada taman bunga lavender jerr bila suami balik dengan senyuman yang manis taw macam incik hubby titew lah ..;) selalu camgitu bila sampai rumah ...

amalan yang mesti menjadi rutin harian kita bila dah kawin nie macam minta maaf dengan suami jangan tunggu raya baru nak minta maaf, dalam sehari tuh boleh jer nak buat contoh sebelum tidur dan pagi sebelum suami nak pergi kerja..tapi kalau dah tahu buat salah tuh cepat cepat minta maaf ehh .. ye lah syurga kita sekarang dengan suami kan, so kena lah jaga perbuatan kita jangan sampai suami terasa pulak .kalau dia tak redha camner?? tak ker naya kitaa ...aaiisshh minta jauh laaa ...and then amalkan solat berjemaah sepatutnya suami kena pergi berjemaah kat surau tapi kalau buat kat rumah dengan isteri pun bagus jugak. selepas solat tuh mangaji Quran sesama lagi baik ... ;) soo sweettttt ....

bila dekat rumah tuhh sentiasa cantik,lawa untuk suami.. taknak lah kusut masai nanti suami nak tengok pun tak berselera, baru lah suami asyik nak belai jerr ..kita kena jalan kan tanggungjawab kita dengan ikhlas dan redha baru betul, tak nak ada sikap merungut yekk.. kena sentiasa senyum walaupun senyum tuh terpaksa ..hihihihi ... buat apa suami nak dengan ikhlas InsyaAllah kita tak terasa penat atau terpaksa .. pastu makan sama sama, kalau kita dah kenyang sekali pun wajib teman suami makan ...'__'


Ya Allah sesungguh nya aku bahagia kehidupan aku sekarang ini, kau limpahkanlah rahmatMu dalam keluargaku.. Kau lindungilah kami dari sebarang keburukan dan malapetaka.. berilah kebahagian ini sehingga ke syurgaMu.. jadikanlah aku seorang isteri yang terbaik untuk suamiku dan jadikanlah suamiku seorang suami yang terbaik untuk aku dapat membimbing aku sekeluarga ke jalanMu ya YaAllah ... berikanlah kepada kami anak anak yang soleh dan solehah..

terima kasih YaAllah kerana Engkau telah menganugerahkan aku seorang suami yang penyayang dan membahagiakan aku... Alhamdullillah

Amin...ya rabbal alamin ...

18 February 2014

Kerana sayangkan isteri ...

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .....

Morning .. sekarang baru sempat jenguk cik blog nie taw, walaupun tuan nya sudah tukar status 'cik' kepada 'puan' tapi status cik blog still mantain kan ..kan .. uuweeee '_" .. lepas kawin nie yuyu bizi sesangat, banyak kerja nak kena settle tak sempat nak update entry pasai majlis wedding ..sok..sok ..

Nanti yuyu update ea kena tunggu time yang betul betul sesuai laa ,nie pun yuyu curik time nak update entry pasai something yang sensasi auu ... amboihh ayat kasi gegar jerrr walhal tajuk entry kat atas tuu tak seberapa pun .. ;)

Kerana kesian kat isteri dia yang cantik molek nie, incik hubby kita belikan kita washing machine taw tuh pun sebab boss kita yang support ..wakakaka ...tak ada lah, incik hubby memang nak beli pun tunggu gaji hujung bulan tapi kebetulan pulak boss yuyu kasi present wedding kitaorang 'cash money' so yuyu discuss dengan incik hubby duit tuu belikan something yang betul betul kitaorang nak pakai ...T___T

Cari punya cari dari Kota Kemuning ke Sri Muda dari Sri Muda ke Shah Alam dari Shah Alam ke Sri Muda balik last last terpikat price kat Sri Muda ..hihihihii .. buat penat jerr main pusing pusing ..ehhh merungut pulak nama dah survey kan kena lerr bersabar !!!
-
-
-
-
-
-
-
taraaaa ..................

en toshiba nie lah bagi semangat kat yuyu nak basuh kain taw ... -___'

warranty 2tahun (yuyu tambah pulak 2+2) tak faham sangat pun sebenarnya ..
harga dalam bajet yuyu (yang paling penting ...)
memang nak amik toshiba tapi bila sampai kat satu kedai tuu dia kata samsung lagi bagus...haaaa nie buat yuyu compius nie, udah tak tahu nak amik yang mana satu pulak ..last last en toshiba yang yuyu bawa balik ..'-'

uuittt ...sesiapa yang baik hati tuu ajar lah yuyu nie camner nak pakai benda alah nie ek, al maklum lerr sebelum nie pakai manual ajerr .. ngeee :D


TQ sooo much my boss sebab kasi hadiah untuk kami, alhamdulillah rezeki kahwin !!! 
suka..suka... suka sampai nak rabak rahang pp cik yuyu ehh.. aiiikkk 'cik' lagi kerr ??? 
kompiusss ...jeng..jeng... arrrr suka hati cik yuyu lah !!! -____________-

byee korang ..... lap uu ..mmuaah !! :*