30 September 2014

Produk Double Stemcell Halal Dimakan ..

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:24 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...




haiiii sahabat yuyu sekalian, hari nih tangan yuyu gatal gatal nak terangkan hal yang sebenarnya kepada semua..semua nie berkenaan isu yang dikeluarkan oleh pihak JAKIM bahawa produk Double Stemcell itu tidak memiliki sijil halal yang sah, Okay bagi menjawab isu ini yuyu dah tanya salah satu stokis phytoscience dan ini jawapan yang yuyu dapat ..

"Bulan 8/2013 lagi syarikat dah buat permohonan untuk sambung logo halal."
"Tapi Jakim masih tak menjalankan kerja sehingga sekarang sehingga HQ ke luar negara untuk dapatkan kelulusan South Asia Fast Halal. Bahan Kandungan Double Stem Cell ini juga adalah 100% epal dan anggur. Tiada bahan lain untuk diragui.""Dan Double stem cell ada no KKM. KKM-163/S/25 JLD.214"

Merujuk pada gambar kat bawah nih yang ada logo halal tu, itu merupakan logo halal yang mana daripada sijil halal yang terdahulu. packing ini telah dikeluarkan sebelum sijil halal phytoscience tamat, yelaa bagi mereka yang dalam industri makanan ini mesti faham macam mana proses pembaharuan sijil halal ni memakan masa yang panjang. jadi, janganlah salah faham yang stemcell ni tak halal. Ianya halal cuma sijil halal mereka yang dah dihantar untuk diperbaharui tu belum siap untuk diproses lagi.




Ni buktinya Phytoscience ada sijil halal pada tahun lepas sebelum tamat pada bulan 8/2013..Proses pembaharuan sijil halal memakan masa yang agak lama.


Yang atas nih, Phytoscience tiada dalam senarai sebab yang nih bukan semak sijil halal yang sedia ada ..Bukan yang dalam 'waiting list' yelaa, kalau korang ada bisnes yang perlukan sijil halal dari JAKIM, lepas tuh sijil korang pergi hantar untuk renew sebelum dia tamat kemudian korang kena tunggu untuk dapat sijil halal korang tuh balik.. nak tanya adakah korang akan tutup bisnes korang sampai dapat sijil halal yang baru???Adakah korang akan tarik balik semua produk yang korang sudah dipasarkan??? Tepuk dada, korang jawab lah sendiri *_*

Yuyu bukan nak sebelahkan Phytoscience lagipun yuyu jual dan makan sendiri produk nih.. yuyu just nak jelaskan keadaan sebenar aje T_____T








25 September 2014

Testimoni Daripada Consume & Partner Biz Phytoscience

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:26 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

Morning uolls..  sihat semuanya? harap harap semuanya sihat lah ye, hihihi .. okay hari nih yuyu nak share dengan korang semua testimoni seorang yang berjaya dalam biz yang yuyu duduk wawarkan sebelum nih, agak agak ada orang baca ke tak blog yang yuyu update tuh ehh ? tak kisah lah yuyu just share benda yang baik terpulang pada orang itu sendiri ..

Semalam seorang partner dalam team yuyu nih dia ada close seseorang yang ingin mengetahui apa kebaikan produk dalam biz nih?? Okay disebabkan partner tuh blurrr dan idea dia tetiba hilang, nerbes mungkin almaklum lah orang baru nak cuba benda baru .. namun dia tak berputus asa, dia think positif .. so, untuk menyelesaikan persoalan itu dia bawakan ke dalam  group kami ..harrr apa kelebihan team kami ialah kami saling tolong menolong, kami akan guide anda semua yang baru nak bertatih dalam biz nih .. itu yang yuyu tertarik untuk join ..

Okay berbalik kepada persoalan tuh, ada team kami yang consume produk nih daripada dia jadi ahli sampai lah dia mendapat bonus melampau lampau .. mesti korang nak tahu apa yang berlaku dengan mengamalkan produk nih kan?? *_* baca bawah tuh .. :-

1. Anak jatuh basikal berdarah meleleh dan kulit terseret dia spray Triple Stemcell terus kering darah dan tak pedih langsung bila kena air

2. Husben dia migrain kronik selalu 3,4 hari baru sembuh dengan muntah muntah tapi bila dia bagi Double Stemcell 2jam badan berpeluh peluh alhamdulillah sembuh.

3. Anak dia ada resdung bila datang bersin atau gatal gatal mata dia spray Triple Stemcell alhamdulillah reda bersin dan gatal gatal. Alhamdulillah dengan izin Allah banyak kelebihannya produk ini.

4. Anak dia umur 10tahun makan Double Stemcell alhamdulillah lepas beberapa bulan makan dah tak payah pakai cermin mata lagi

Exceli banyak lagi testemoni yang berhasil selepas mereka mengamalkan produk nih .. korang masih ragu ragu  dengan semua nih??okay yuyu sendiri macam korang tapi at least yuyu berani mencuba .. kita jangan takut untuk mencuba benda yang baru dalam kehidupan kita ... sentiasa think positif kalau mahu berjaya ..yeeahhhh

p/s : nak tahu lebih dari nih?? jangan malu wasap 011.2130.6045 yuyu atau pm yuyu di Fb atau korang direct komen tempat komen bawah ehh *_*


23 September 2014

Hanya Bermodalkan Rm275.00 ...

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:07 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ..

Anda daftarkan diri sebagai peniaga online ..
1) Join pakej (silver Rm275)
2) Sekurang kurangnya anda amalkan dulu
3) Tengok testimoni real dari pengguna yang ada seperti youtube, laman sosial
4) Sharing kebaikan kepada saudara mara, kawan kawan
5) Bila ada yang berminat, anda bagi penerangan
6) Dah sedia nak join? hanya pada yang serius sahaja,
sila wasap yuyu 011 2130 6045 atau fb : Shaa Yuyue 

Penting dalam perniagaan adalah pemilihan pakej yang awal, yang akan menentukan pendapatan..orang kata "besar modal, besar jugak lah pendapatan" tetapi yang paling utama adalah usaha ..siapa buat dia dapat, adil kan ? kalau bermodalkan kecil tapi pusingan banyak kali besar juga jadinya kan, buat semampu anda ..jangan berhutang itu yang paling penting !!!

Walaupun anda hanya bermodalkan Rm275@silver keuntungan sehari anda Rm500..kita akan ada keyakinan bercerita kalau kita sendiri yang makan, kita tak boleh tipu .....harrr kalau tak makan kita tak boleh nak cerita kebaikannya kan..betul??








Bonus Dari Bisnes Phytoscience ..

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:15 AM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum ...

Bila kita cakap dengan orang tanpa bukti mesti orang buat muka seposen kan, tapi kalau bukti ada depan mata baru orang terhegeh hegeh nak join kita ..sama lah dengan yuyu, yuyu susah sangat nak percaya dengan bisnes cari orang bawah nih tapi bila yuyu kenal apa itu MVM baru yuyu buka mata nih besar besar percaya yang biz nih memang betul betul best !!!

Yuyu kalau bak nak keluar duit pada benda yang merapu rapu nih agak kedekut sikit, bukan berkira tapi yuyu sendiri memang duit cukup cukup makan jea ..tapi kali nih yuyu berkorban sikit modal demi masa hadapan, yuyu percaya rezeki Allah ada dimana mana ..mungkin kita tewas hari nih tak mustahil kita tewas untuk selama lamanya, yang penting kita berusaha ...yuyu bukan tamak nak kejar duit, kalau nak cari side income tak salah kan?? bila kita ada rezeki lebih kita jangan loket atau kedekut nak sedekah pada yang memerlukan ..percayalah, Allah pastikan akan menggandakan rezeki kita tuh ..InsyaAllah

Meh yuyu kasi tunjuk income upline dengan downline nih, disitu korang boleh bagi kesimpulan sendiri ...tak kira kita upline ke downline ke kalau kita berusaha lebih kita yang dapat !!! dalam biz nih tak ada unsur orang atas untung atau kaya ...faham???


korang tak terliur ke??aiishhh yuyu dah meleleh tengok income downline tuh untuk satu hari !!! korang bukan boleh dapat nih jea tapi lebih dari nih kalau korang nak ...

Waaa ... Muka Fresh Bersama Double Stemcell ....

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:47 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...



Semalam sebelum tidur excited tunggu masa nak makan Double Stemcell, supaya bangun pepagi rasa bersemangat tak nak malas malas sebab husben minta yuyu buat bekfes dekat dia bawa pergi kerja .. bukan yuyu jea liat nak bangun awal pagi korang apa kurangnya, jangan nak mengelak ehh ..hihihi.. lagi satu semalam lepas yuyu makan DS yuyu tidur tak terjaga langsung memang nyenyak sangat, yang kelakar selimut dikepala husben pun yuyu tak sedar ..itu lah penangan DS!!!

Pagi tadi siap mandi, siap siap nak pergi opis yuyu tepek tepek muka dengan bedak dulu ...harrrrr bibir nih terukir senyuman bila tengok muka yuyu tang tepi hidung dah tak ada liang liang roma yang tak diundang tuh ..sebelum nih rasa pedih nak sental benda alah tuh dengan span bedak kasi clear , pagi tadi sekali sapu dah clear ..YaAllah rasa bersemangat sangat sangat, rasa comei gituuuu ...wakakakak ..

Korang tak nak ker kelihatan berseri seri pepagi?alorrrr rugi ahh korang nih .. yuyu bukan nak paksa korang tapi yuyu just nak share dengan korang kebaikan DS nih ..disamping korang consume dengan DS korang boleh berbisnes, aiiishhh memang rugi kalau korang lepaskan peluang yang senang nih ..

Meh meh jangan malu jangan takut jangan segan wasap yuyu : 011 2130 6045 fabebook yuyu : Shaa Yuyue



22 September 2014

Siapa Perlu Mencuba Double Stemcell ??

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:09 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Korang dah tahu kan apa fungsi Double Stemcell ?? yuyu ada update entry yang lepas, okay tak apa pada yang belum tahu apa fungsinya yuyu bagitahu dekat sini :

1) Membantu mengurangkan kedutan pada kulit terutama kulit muka.
2) Membantu menguatkan sendi dan tulang.
3) Mengaktifkan sel-sel badan dan kulit.
4) Membantu bertindak sebagai anti penuaan dan antioksidan untuk menjaga kesihatan dan jantung.
5) Mengurangkan risiko kanser.
6) Membantu menigkatkan daya penyerapan kolagen oleh badan.
7) Membantu merangsang badan bagi menghasilkan lebih banyak kolagen tersendiri.
8) Membantu menjadikan kulit gebu, halus, licin, anjal dan menjaga kelembapan kulit agar kulit sentiasa segar dan bermaya.
9) Melindungi kulit daripada terkena cahaya UV berlebihan yang boleh merosakkan sel-sel kulit.

Okay, sekarang yuyu nak bagitahu siapa yang perlu mencuba DS nih :-

•Gout
•Kencing manis
•Darah tinggi
•Lemak darah
•Anemia
•Kulit sensitif
•Sistem penghadaman lemah
•Demam selsema
•Mudah letih dan badan lemah
•Tekanan
•Kolestrol tinggi



sambil kita makan produk nih sambil sambil kita buat duit, bukan setakat dapat produk jer tapi kita boleh buat bisnes?siapa yang suka berbisnes, harrr jom wasap yuyu ...

Orang Lain Boleh, Aku Pom Boleh !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:05 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

YaAllah terasa macam rezeki nih sudah ada depan mata jea, apa yang perlu lakukan adalah usaha ..yess aku boleh!!! sebelum nih yuyu pernah join bisnes MLM nih tapi kena pakai modal yang besar mana yuyu nak cekau modal yang banyak kan, pastuh kena jual barang ..alahaiiii yang nih yuyu malas nak buat, yuyu dah lah jenis pemalu nak cakap bagi yakinkan orang memang susah sangat sangat .. tapi yuyu percaya Allah temukan yuyu dengan seseorang yang boleh buat yuyu berjaya untuk kali nih ..

Ini bukan MLM yang selalu korang dengar tuh, tapi ini MVM iaitu Multi Volume Marketing, mesti korang cakap alah nama pun marketing mesti sama jea dengan MLM kan ... serius yuyu cakap biz nih betul betul senang, budak sekolah pun boleh buat tak kan kita tak boleh ?? nah yuyu tepek sikit gambar leader yuyu yang dah berjaya..InsyaAllah yuyu akan pegang jugak cek sebesar tuh suatu hari nanti ..Amin






cuba korang tengok carta atas tuh, korang perlu cari dua orang jea bawah korang ..senang bukan?? kalau korang cari lebih dari dua berapa korang dapat setiap hari?? harrrrr..... meh yuyu bagitahu ..

wasap : 011-2130 6045


Remaja Umur 15Tahun Join Phytoscience ...!!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:06 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....



Macam tak sangka pulak dapat Biz Partner adik muda belia. Baru berumur 15 tahun.

Kata mak dan ayah adik ni, adik Siti dah lama teringin nak buat Biz PhytoScience ni. Tapi tak tahu mcmane nak mulakan. 


Semalam berbalas2 wassap, lepas dah diterangkan serba ringkas mengenai Biz ni, terus decide nak jumpa utk tahu dengan lebih lanjut.

Selepas 1 jam penerangan, terus buat keputusan untuk jadi Biz Partner PhytoScience.

Alhamdulillah...Semoga berjaya adik Siti dari Bekok.

Si ibu memerhati saja dengan senyuman, si ayah percaya dengan kebolehan Anaknya.


Kalau kita tak mengubah nasib kita siapa lagi mahu mengubahnya?? apa ingat rezeki nih boleh datang bergolek tanpa kita berusaha?? semakin hari dunia nih semakin canggih, semua nya dihujung jari..yang korang mengadap laptop mengahap i-pad tanpa korang ingat pasal makan minum pasal solat bagai apa korang dapat?? ada income korang dalam akaun meningkat daripada Rm50 kepada Rm100 ??tak ada kan  kecuali ada orang yang baik hati tersalah transfer ke akaun korang ...hahahahahaa

so, apa kata korang layan facebook, layan intagram, layan wasap dengan buat bisnes nih ..bisnes nih tak sama dengan MLM yang korang pernah dengan taw ... kalau korang nak tahu dengan lebih mendalam jom ...yuyu explain kan ..jangan segan,jangan malu ehh ...peeppsss 
wasap : 011-2130 6045

Attention .... Attention .... Attention ..!!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:47 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum.....

Hari nie semangat kemain lagi update blog, korang nak tahu kenapa? harrr baca blog yuyu nih sampai habis yerrr ..jangan nak skip skip baca tuh !!hahahaha ... korang pernah dengar atau pernah terpandang sebelah mata benda nih? hari nih korang kena pandang dua dua belah mata ekh ...

Double Stemcell nih sejenis serbuk taw, rasa dia memang sedap serius yuyu cakap .. tak percaya? korang boleh cuba ... 

mesti nak tahu fungsi DS nih kan, jom tengok bawah ..

yuyu tak pernah kan promok dengan korang pasal produk apa apa dekat blog kan??asyik luah perasaan jea dekat sini, kali nih yuyu nak share dengan korang pasal Phytoscience nih atau lebih femes orang panggil Bisnes kaaching apa pulak kena mengenai produk nih dengan bisnes? harrr korang perlu tahu dan amik tahu, sebab sambil korang makan benda nih korang boleh buat bisnes taw .. 

SIAPA INGIN TAHU DENGAN LEBIH LANJUT TENTANG KEISTIMEWAAN PHYTOSCIENCE NIH BOLEH WASAP YUYU, PM DI FB ATAU TINGGAL KOMEN DI BAWAH YERRR ...

wasap : 011-2130 6045
fb : Shaa Yuyue


19 September 2014

Cucur Tepung Jagung ...Harus Cuba !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:15 PM Comments : 4 Labels :
Assalamualaikum ....

Ehhh korang kebiasaan pepagi korang bekfes makan apa hah? kuih? nasi? korang beli ke atau korang masak sendiri ? aiishh banyak pulak persoalan yuyu kan dah macam pegawai tak bergaji ehh .. mesti korang dah pening asyik makan benda sama jea setiap pagi kan, betul tak? harrr macam yuyu lah, kalau terlampau pening memikirkan apa nak telan pagi pagi nih biskut mayat pun yuyu bedal asal kan benda memang dah ada dekat opis..hahahahaa biskut mayat lah sangat TT_____t

Semalam yuyu terfikir dah lama tak buat cucur atau lebih senang yuyu panggil jemput jemput jerr, balik kerja terus heret husben pergi kedai beli tepung jagung .. terlampau excited nak buat resepi baru sampai terlupa nak check stok tepung jagung dekat rumah, harrr amik kau tertambah stok lah tepung tuh dekat rumah ..apa lagi setiap pagi haa hadap jemput tepung jagung ..huahuahuahuaa

Penah korang guna tepung jagung buat jemput jemput tak? serius yuyu tak pernah taw, semalam first time cuba .. korang nak resepi tak?? okay yuyu kongsi dengan korang yerrr, tapi korang mesti dan wajib cuba taw ..hekhekhek *acu penumbuk ...garang lah sangat !!!*__*

Bahan bahan tersangat lah mudah ....jom tengok resepi !!!
i) 3 biji kentang
ii) 4 sudu tepung jagung
iii) 3 sudu tepung gandum
iv) 1 biji telur
v) daun bawang
vi) serbuk lada hitam
vii) garam

:: Korang gaul jer semua bahan tuh, jangan lupa taruk air yerr bagi bahan tuh sebati .... macam mana?? senang kan ... siapa kata susah cuba tunjuk muka tuh, yuyu nak kasi penumbuk ..wakakakaka ..gurau jer (,")

psstttt ... kuantiti tepung tuh yuyu buat anggaran jea, kalau korang nak buat banyak korang pandai pandai lah fikir yee, hihihihi ... aiishhh malas beno nak memikirkannya, sekeh kang ..T_____T

lebih kurang jea gambar nya...Oooppsss sori yuyu amik dalam cik google *minta ampun minta halal tuan punya gambar nih yerrr :) !!! chef lupa nak snap gambar lol ..huahuahuaaa



Giveaway by NazaTupperware.JOM JOIN!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:35 AM Comments : 6 Labels :
Assalamualaikum....

siapa nak join ?? jangan takut takut untuk klik banner atas tuhh ...eewaahhh :)

:: Bella kak yuyu tag bella yerrr ..hihihi
:: Ieka kak yuyu tag adik mata bolat ehh, jom join ..hihihi

18 September 2014

Dapat Anak Sedara Baru Gegirl ...Hohohooo

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:36 PM Comments : 4 Labels :
Assalamualaikum ..

Alhamdulillah semalam 17 September, kami mendapat berita gembira yang kakak yuyu selamat melahirkan baby girl yang bambam ..haruskah yuyu melompat? harus lah dah lama nak baby girl akhirnya impian yuyu tercapai jugak walaupun anak sedara kan ..-_-'  bau syurga alahaiiii tak sabar nak balik kampung jumpa baby, baby nina tunggu umie yuyu balik yerr ...nak cium bau syurga lama lama ..*kaki tergedik gedik nak balik kampung !!!

Baby belum lahir tapi yuyu excited gila cari nama baby taw, yang ibunya buat relax jer mak sedara yang lebih lebih..*sambil tutup mata .. yuyu nak kasi nama Nurin Imanina (cahaya keimananku), kakak dah setuju, tapi bapaknya ntah setuju ke tak jangan lah kasi nama lain pulak ..huurrmmm ..jangan lah ..jangan lah ..:'(

Gambar baby yuyu belum dapat lagi, semalam kemain lagi paksa adik yuyu amik gambar baby bebanyak pastu wasap yuyu ..hohohohoho .. sampai adik yuyu tuh meluat dengan yuyu setiap jam nak mesej tanya 'baby dah keluar ke' ..heheheheee .. korang tahu kan macam mana perasaan yuyu saat nih?? memang yuyu dah ada anak sedara dua orang tapi lelaki, pastuh tuh anak abang .. tak sama anak abang dengan anak kakak taw !!!tapi kasih sayang yuyu tak pernah berkurang pada anak sedara lelaki yuyu tuh .. budak comei tuh tetap jantung hati yuyu sapai bila bila ..Udaa sayang anak anak sedara Udaa, tak kira boy ke girl ..T___T

Nak tengok picture baby nina??? tungguuuuuuu next entry ..babai ..mmuuuaahh

17 September 2014

Kawan Baik Yuyu Dah KAHWIN !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:17 PM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum ...

Alhamdulillah 16 September 2014, masih panas lagi date tuh best frenz yuyu Noormazalina dah sah menjadi isteri kepada best frenz yuyu jugak iaitu Zarif Asraf .. yuyu bersyukur sesangat sangat kerana mereka kekal bersama hingga kehari nie, walaupun banyak rintangan mereka lalui.. korang bayangkan mereka mula couple pada 25.09.2004 lagi ..ehhh yuyu tahu date dorang couple?? harrr itu lah namanya bestfrenz ann, hikhikhik




Akhirnya korang bersatu jugak, adik a.k.a yuyu hepi sesangat weh .. terasa nak menitis air mata tengok korang berdua yang berada di atas pelamin yang sweet tuh ... jodoh korang terlalu kuat, selama 10tahun hubungan korang terjalin dan terlalu banyak halangan korang hadapi tapi korang tetap bersama .. itu dinamakan JODOH .. *sambil lap air mata


di sini lah jumpa kawan lama ... :)) yuyu tak sabar nak tunggu dua orang lagi bestfrenz yuyu naik pelamin *_* tudung biru & tudung kuni+putih (,")


"sahabat hari ini kalian berdua sudah menjadi satu, hiduplah rukun dan berkasih kasihan, semoga Allah sentiasa melimpahkan rahmat kepada rumahtangga kalian "









11 September 2014

Dilema + Berbelah Bagi

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:24 AM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum ...



Esok last yuyu keje, kebiasaan hari sabtu yuyu halfday kerja disebabkan yuyu apply cuti untuk balik kampung maknanya esok last lah kerja pada minggu nih .. ikutkan perasaan nih excited gila meroyan nak balik kampung, bila difikirkan balik husben tak ikut sekali rasa macam mood balik kampung tetiba down >_< yuyu ada update pasal nih pada entry sebelum nih, dilema punya pasal hari nih yuyu update lagi tak kisah ahh korang cakap cerita sama pun .. ada yuyu kesah??huahuahuaaa ..*kenyit kenyit mata

Semalam bukan main lagi pesan dekat husben "bi...nanti syg duduk kampung selama 4hari bi jangan pergi merewang tempat tak elok taw" "bi jangan tinggal solat taw" bi jaga makan minum taw" "bi jangan lupa call syg taw" ... kalau nak list kan pesanan yuyu dekat husben memang tak cukup lah ruang entry nih ..hekhekhek .. ntah laaa yuyu rasa berat hati nak berpisah dengan husben, InsyaAllah tak ada benda buruk yang terjadi ..amin..

Kadang kadang tuh rasa nak cancel balik kampung, tapi kesian pulak dekat bestfrenz tuh mengharap sangat yuyu ada disamping dia pada malam akad nikah dan hari persandingan nanti.. bila fikir pengorbanan dia berada disamping yuyu sehingga habis majlis yuyu dulu memang rasa berbelah bagi ahhh ..

Memang husben yang utama, tapi husben bagi kita keizinkan untuk balik kampung maknanya dia redha setiap langkah kita kan ..InsyaAllah dipermudahkan semuanya ..amin


09 September 2014

Program Jamuan Raya Bersama Orang Asli Kuala Boh, Cameron .

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:38 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

Exceli program nih diadakan pada bulan lepas iaitu minggu kedua terakhir bulan ogos, dah kenapa hari nih baru yuyu publish??harrrr jawapannya senang jea 'masa tak mengizinkan' huahuahuaa ... sori sesangat enkorang semua, ehhh yuyu pulak terover padahal korang tak kisah pun kan ..alorrrr >_<

Kali nih untuk kali kedua yuyu sampai sini, dulu pergi join program dengan Uitm Shah Alam. Kali nih bos yuyu paksa suruh join diorang buat jamuan raya dekat sini, tengok tuh ayat mahu potong gaji kalau bos yuyu baca 'paksa' hahahahaaaa.... tak apa, bos mana reti blogger bagai nih kan ... lain lah ada orang yang sampaikan ..T_T

Mula mula tuh yuyu takut taw nak datang sini, tak pernah kan berhadapan dengan orang asli .. tapi, tempat yuyu pergi nih dah banyak perubahan tak macam orang asli zaman dulu dulu yang pakai camnih *_*



Ingatkan anak anak orang asli nih pemalu rupa rupa nya aktif gila, mulut dah macam mulut murai pot pet pot pet ..hihihihi.. yuyu suka dengar diorang cakap, tapi sepatah pun tak paham *sambil mulut nganga :)) ..yuyu kagum sikap mereka yang menghargai apa yang kita bagi dekat dorang auu !!!

Tak ada idea ahh nak bercerita, huhuhuhu ... meh laa yuyu tepek picture kami dekat sana ehh .. *____*

nih otw pergi sana ... selpih memang pebret diaorang (,")

nih laaa antara anak anak mereka, ehhh yang yuyu dukung tuh anak orang melayu taw ..hekhekhek

menyediakan juadah hari raya Nasi Impit & Rendang ayam dari Shah Alam

nih laa tempat tidur yuyu masa first datang sini ... :D

alang alang pergi sini, hasut lah bos naik ke Brinchang Cameron kan ..huaaaa



antara group kami ke sana .. sporting habis!!!










08 September 2014

Berjauhan Dengan Suami ...

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:26 PM Comments : 4 Labels :
Assalamualaikum...

Lagi 4hari yuyu akan berjauhan dengan husben, mampukah yuyu lakukan?? memula tuh senyum ketelinga bila husben cakap tak dapat cuti 15haribulan nih *senyum kura kura dalam hati jerr ..hikhikhik .. jumaat malam beberapa hari lagi husben akan hantar yuyu dekat bus stop, aiishh rasa berat jea hati nih nak hadap situasi nih nanti ..uhhh

Alorrrr tiket dah beli pun petang semalam, time beli excited kemain lagi yang sihusben duduk layan perasaan ..>_< bila dah siap bayar semua, yuyu tengok balik tiket rasa macam nak gugur air mata nih..aiishh sabar sabar, nanti tak pasal pasal banjir kaunter Sani Exspres tuh :") .. time lunch tadi nak amik duit bayar harga nasi terserepak dengan tiket bus dalam purse yuyu nih, aiihhh rasa sayu lah pulak bila teringatkan husben ..masuk opis terus wasap husben cakap tak jadi balik kampung sorang sorang, hmmm ... nak return balik tiket tuh boleh tak?? bukan tak jadi balik kampung tapi tak jadi balik sorang ..*_*

Alahaiiii 4hari jea kot berjauhan, bukan kemana pun balik kampung jumpa family jea kan ..set dalam mind, tapi rasa tak boleh ahhh ... apa yang perlu yuyu buat sekarang?? tak kan nak cancel, balik kampung sebab nak attend wedding bestfrenz .. adoiiii sekarang perasaan berbelah bagi pulak !!!

YaAllah mampukah aku berjauhan dengan jodoh aku buat sementara waktu nih ?? berikanlah aku kekuatan ...

06 September 2014

UlangBulan Ke-7 Bulan ..Alhamdulillah

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:37 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

31 Ogos beberapa hari lepas genaplah tujuh bulan perkahwinan yuyu dengan husben, alhamdulillah syukur atas nikmat yang Engkau berikan kepada rumahtanggan kami..:") walaupun sehingga kini kami belum diberi cahaya mata namun kami tetap bersyukur kerana Engkau memberi kami kebahagian, kesihatan, rezeki dan kasih sayang yang tak pernah putus ..syukur,alhamdulillah !!!

Bila dikenang kembali yuyu rasa macam baru jea kami kahwin, yuyu merasakan kami masih dialam percintaan ..^_^ rasa seronok sesangat bila bercinta dengan jodoh kita dan sudah sah menjadi suami, imam dan bapa kepada anak yuyu suatu hari nanti ..InsyaAllah, hubby ....terima kasih yang tak terhingga kerana tak pernah jemu melayan kerenah sayang, terima kasih menjadi imam dalam solat sayang .. alhamdulillah sekali lagi *sambil lap air mata

Minggu lepas yuyu pergi bercuti a.k.a honeymoon, tak jauh pun dekat dekat sini jea ..tapi yuyu rasa bahagia kerana husben sentiasa disisi yuyu.. *__* korang mesti nak tahu yuyu kemana kan?? harrr cuba korang tengok picture bawah tuh ...dah boleh agak kan kat mana ? pantai laaaaa ...huahuahuaa T_T


nie waktu senja, time nih nak dekat dekat waktu magrib dah ... (,")


nih waktu ketibaan, auuuuu panas terik ..Oouuchh -_-"


aiihh gambar blurrr, alorrrrr nih nak nangis guling guling nih >_<


berdua lebih baik... cewaahhhh *muntah keluar cekedih kau !!!huahuaa



bercanda ditepi kolam, auuummm auumm .. T_T


pipi tuh dah macam ada nugget dalam mulut, debukkk !!! OhmyGod


Oiiitttt.... posing tak ingat status lol, Ooppsss sori terlebih sudah !!! :))





pemandangan memang cantik ... tenang jer bila tengok gambar nih, serius nampak macam real kan .kan


babai ...sori gambar tak seberapa clear, al maklum arr camera cap ayam jerr ..hukhukhuk *_*










05 September 2014

Selamat Datang Muara Ikan Bakar

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:59 PM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum ....



Ini cerita dah basi, berbulan bulan dah berlalu kes nih..hahahhaaa.. tak kira yuyu nak update jugak, tak kisah ada orang baca ke tak, tetap nak publish jugak *dalam hati berharap sangat cik manis dan en hensem sudi baca blog yuyu nih n________n

Okay, korang pernah datang sini? Muara Ikan Bakar dekat pelabuhan Port Klang? yuyu baru datang sini dua kali jerr selama 5 tahun yuyu menetap dekat Shah Alam nih, kalau tak ada orang belanja memang tak ahh yuyu nak jejak sini ann.. poket tak berapa nak tebal kan, so makan dekat kedai mamak Kota Kemuning jerr mampu kan ..hihihihii. Dulu dekat sini masakan dia best, tapi yuyu pergi baru baru nih masakan macam dah tak berapa nak best .. maybe tukang masak dulu dah resign kot, memadai jerr yuyu nih ..*___*

Kalau nak makan kat sini pergi ramai ramai baru seronok, tapi bajet pun kena lah seronok jugak taw ..hahahaha..yuyu hari tuh along yang belanja, 9kepala dewasa 2kepala kanak kanak ... boleh tahan jugak lah bajetnya, maybe bulan puasa kot tauke tanjung nih tembak customer dorang nih kaw kaw ..-..-' tak kisah lah kan orang yang belanja ..yuhuuuu ... kami order tak banyak mana pun biasa biasa jer, kang amik banyak banyak mambazir pulak kan .. antara menunya :
i. ikan kerapu masak tiga rasa
ii. ikan siakap masak stim
iii. ikan bawal bakar
iv. ikan kembung bakar
v. lala masak halia
vi. udang masak masam manis
vii. udang  masak tepung
viii. tomyam ayam

yuyu paling suka lala masak halia, uuppphhh sedap ... meh yuyu tepek sikit picture kami ehh .. (,')

Tuh harrr abang botak belanja kami "_'

Siakap, kerapu, bawal ..

Yummmyumm lala pebret yuyu

Pencuci tekak ..auummmm




Sekian untuk malam ini, cewaaahhh ^_^