30 July 2015

Pening Selepas Makan, Normal Kah?

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:20 PM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum....

Aihhh lama tak berceloteh kat blog, rinduuu nak update 3 entry setiap hari macam dulu dulu tapi apa kan daya penyakit M.A.L.A.S sentiasa ada dalam diri ini, ewahhh ..exceli yuyu tak ada idea nak update hari hari macam korang, hikhik .. tak ada cerita best pun, kalau ada pun asyik terlupa nak update last last cerita tuh basi macam gitu jea, sayang kan ...hek?

Sejak kebelakangan nih, kenapa entah yuyu terasa macam pening loya lepas makan. masa mula mula peknen dulu macam nih laa rasa, pelik laaa... maybe sebab yuyu tak sihat kot, memang iyaa yuyu sekarang tak berapa sihat selesema campur batuk lepas balik sini perubahan cuaca mungkin .! lagi stress bila pergi klinik kelmarin check up untuk 7bulan hb yuyu low...alamakkkk sedih jugak rasa, tak pernah pernah misi tanda pen merah tau kotak hb tuhhhh...alorrrr :(

Normal ke pening selepas makan??? risau arrrr takut kencing manis ke, darah tinggi ke...minta jauh laaa dari penyakit nih, kesian baby yuyu ..:'( YaAllah ...

Korang pernah ada pengalaman tak macam nih? bagi yang pernah peknen laaa yea.. yuyu sekarang dah 31week dah... tinggal berapa bulan jea lagi nak terberanak ..tak sabar nak jumpa baby nih... *excited

11 July 2015

Alhamdulillah ...Rezeki !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 1:00 PM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ...

Alhamdulillah...pepagi datang kerja dengan perasaan lemah longlai namun kuat kan jua sebab tengah menanti something dari 'bos' ..hahahahaa...semoga harapan kami tercapai hari nih, huahuahaaa.. korang boleh agak tak apa "something" tuh ??

Sekarang heboh pasal GST , itu ini semua nya pasal D.U.I.T .. alahaiiii rasa macam tak merasa jea B.O.N.U.S raya tahun nih, huuu, tak apa lah redha jea lah walaupun hati nih tak redha kan tak kan nak culik bos pulak kan, kakakakaaa minta duit tebusan .*bonggok punya idea *_*

Tapi......pagi nih yuyu bersyukur sesangat, yaAllah tak sangka sungguh dengan apa yang yuyu dapat hari nih, rezeki Allah tak pernah tak ada sentiasa ada kan...sob..sob..terharu !!! dah fikir dah kalau lah tak dapat bonus raya tahun nih bank mana yang aku nak korek ye, tak kan nak balik kampung tangan kosong .. sadis sungguh, tapi alhamdulillah rezeki kan.. tak siapa yang tahu, lebih pada cukup bos kesayangan yuyu kasi tau.eleh baru nak bersayang sayang kan kalau tak kutuk memanjang kat belakang...tak ada lah mana ada, bos yuyu memang bos paling baik yang pernah yuyu jumpa ..betul!!!

Balik kerja nih semangat nak pergi shopping, bukan shopping sangat pun just cari benda yang belum ada lagi untuk sambut raya nanti ..tak nak boros boros, kena jimat cermat sebab banyak barang baby dalam perut nih belum settle ..yeahhh harrrrr...

Korang macam mana bonus?? mesti masyukkk kan...syukur lah !!! sentiasa bersyukur okay .. babai uolls, see you again ..muuahh

06 July 2015

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:17 AM Comments : 5 Labels :
Assalamualaikum ....


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang


Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015

Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)


Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.

Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

[ Gambar Di Luar Kedai ]
 [ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1 

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan. 

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah 
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat. 

3. Penghantaran Yang Fleksible 
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan. 

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :) 
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50. 

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 012-296 1085. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi PritingrServices dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Sufi Printing Services , Emas Putih , Lan Careno , Mek Zumbie , Mawar Biru , Ejulz , Nina Mirza , Nizam , Ida Baharum , Inani Hazwani , Yanie Yusuf , Syira Lokman , Faziera , Boni Kacak dan Nadiah Hanum :)

04 July 2015

Tahniah ..!!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 8:53 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Pagi nie pepagi online terus keluar dekat wall gambar anak kepada Aizul Marcello dan Lynda Roslan, Tahniah korang baby A.I comey sangat ..gebu sungguh kulit nya, indah ciptaan Allah kan .. *rasa nak nangis

Baby nih jugak anak sedara kepada blogger terkenal kita siapa tak kenal ann Irine Nadia Marcello ,hihihii yuyu sangat kenal diorang tapi masalah nya diorang tak kenal pun yuyu nih ..wakakakakaa

Tak sabar nak tunggu saat melahirkan nanti, tak sabar nak cium bau syurga ..waaaa counting day nampak, lambat lagi raya haji insyaAllah baby yuyu pulak ..*excited kemain *_* serius anak diorang comel sangat tak puas yuyu tatap, nak tengok lelama ahh biar anak yuyu keluar sebijik macam baby A.I boleh gitu?? kalau Aizul baca blog aku nih mauu dia saman aku nanti ..!!! kakakakaaa ..gurau jea


comel..comel..comel
Berat : 3.63 Kg
lahir pada 03.07.2015 jam 9.30 malam -_'


03 July 2015

Apa Menu Berbuka Puasa ?

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:35 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

Lagi sejam nak balik, urrgghhh tak sabar sungguh ..!!! sejak dari pagi lagi duduk memikirkan nak masak apa hari nih, asyik fikir fikir macam macam lah keluar menu dari kotak fikiran yuyu ... exceli nak masak simple simple jea lagi pun berbuka puasa berdua laki bini aje, si husben tuh bukan makan macam macam asal ada ulam ada kuah cukup!!

Korang masak apa? masak ke beli dekat bazar jea, hikhik .. yuyu tak suka beli lauk pauk dah siap dekat bazar, kalau kuih muih atau air tuh boleh lagi ahh ..ntah kenapa tak sesuai dengan tekak masakan dekat bazar, kalau malas sangat nak masak goreng telur mata makan dengan kicap..sedap!! yummyumm

Hari nih rasa macam tak nak makan nasi, nak makan sup sup ..harrrr rasa macam nak makan yee mee sup jea, letak udang sotong ayam pastuh sayur bebanyak ..huaaaa dap dap !!!



Nasi ayam pun sedap jugak..tapi macam tak sempat jea nak perap ayam kalau pukul 5 baru sampai rumah ,hmmm :(


Apa menu korang? share laaa.. hehehee ..okay laa selamat berbuka puasa semua, babai

GA Kawaidesu Concept Raya 2015 Bernilai RM395

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:11 AM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum..





*klik banner nak join *
Tamat : 07/07/2015 (12 tengah hari)



Baju Nak Let go ..!!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:55 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Update ringkas pagi nih sebab mata mengantuk gila babun si husben punya pasal, balik kerja shift malam, terlebih rajin kacau yuyu tidur pagi nih..huwaaaa !!! ini kes tak cukup tidur ..ngeh
Entry nih yuyu nak let go baju, adik yuyu punya yuyu tolong war war kan jea, tak ada komisen pun.. huahuaa

Nih baju nyaa ... sekali baru pakai, sebab nak let go? dah tak muat , baju nih khas untuk orang kurus kurus sahaja *_* jenis kain songket, cantik sangat sangat .. uupphhpp
*berminat ? boleh tinggal kan komen korang dekat sini erk :) peace !

02 July 2015

Resepi #Agar Agar Pandan Cincau

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:05 AM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ...

Hari nih ramadhan ke15 sudah, cepat nyaaaaa ...sedih rasa ramadhan dah nak balik dah ..hukhuk. hari nih lagu raya pun sudah bergema di corak radio kan, semangat nak balik kampung makin membuak buak nih..*sengek sambil tutup mulut

Harrrrr semalam punya cerita semangat kemain nak buat agar agar, dah tak ingat kali keberapa dah percubaan buat agar agar bermacam macam jenis TAPI tetap TAK MENJADI .. rupa ada cuma lembik sudah macam ice blend ..kahkah

Kali nih usaha buat sebab sayang dek cincau dalam peti ais tuh, hari hari nak buat air cincau bising pulak si husben yuyu tuuu !!! beli cincau Rm1 jea mak kau banyak pulak, minta dengan cashier runcit tuh nak 50sen jea.boleh ke? hahahaaaa... kena jerkah dekat dia wehh ..mana boleh !!! sesaja memain dengan cashier mata bulat tuh (adik yuyu laaa)

Okay hajat nak guna serbuk agar agar sebab yuyu punya resepi pakai yang serbuk punya, sekali pergi kedai runcit tak ada pulak yang serbuk ..alorrr terpaksa lah amik yang tali tuh, apa lagi balik terus call mak kat kampung laaa minta petunjuk ..wakakakaaa


tadaaaaaa..... menjadi jugak, potongan tak berapa cantik sangat yuyu main potong jee tak bajet pun nak tayang kat blog nih ..huahauaaa

Resepi simple sesangat, meh yuyu share yeee *_*
- agar agar tali satu paket
- air 3cawan
-gula 1cawan 
-susu sejat/cair 1tin
-air pandan 1cawan (3helai daun pandan)
-cincau sebanyak mana korang nak
*kalau tak cukup hijau sangat boleh tambah pewarna hijau

***cara buat nya macam biasa laaaa, cuma cincau tuh letak dalam bekas then tuang agar agar yang dah masak ke dalam bekas cincau tuh..SIAP !!

01 July 2015

Duit Raya RM50 Dari Cik EN

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:53 PM Comments : 8 Labels :
Assalamualaikum ..


*Klik Banner untuk join
Tamat : 3 Julai 2015 ( Jam12.00p.m)

Hadiah :
 Hadiah Utama - Duit Raya Rm50
10 Hadiah Saguhati - Kad Raya 2015 Cik En
Yang Lain akan dimasukkan bloglist dan sesiapa yang bertuah akan Cik En review dan diberi keutamaan pada blog yang follower bawah 1000

Jejom reramai memeriahkan Giveaway nih  *_*

GA RAYA 2015 BLOG JAKET BIRU

Penulis : Princes Yuyue Masa : 8:56 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum....


*Klik banner untuk join
*Tamat : 14 Julai 2015



* Hadiah Utama *

1 pemenang PENGINAPAN PERCUMA 1 MALAM DI BAYOU LAGOON RESORT MELAKA
( Tarikh penginapan pemenang sendiri tentukan dan hanya penginapan bilik sahaja ditaja )

Hadiah ke - 2
Duit Raya RM 50.00( diberi secara topap handset atau bankin )

Hadiah ke - 3

Duit Raya RM 20.00( diberi secara topap handset  atau bankin )


Jom ramai ramai join sertai ... peace !!!