28 May 2015

Giveaway Pertama Blog Nota & Kopi

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:37 PM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum...



Join Klik Banner *_* Due Date : 31 Mei 2015

27 May 2015

Help Me :: Any suggestion??

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:01 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum....

Hari nih yuyu terasa sungguh bangga dengan anak buah yuyu yang first nih, budak nya kecik kecik cili padi sekarang sudah darjah 1 .. kejap jea masa berlalu, duluuuu masa yuyu tinggal dengan abang yuyu dia kecik tapak tangan yuyu lagi sekarang dah jadi student dah..hi hi hi ..yang yuyu bangga sangat baru baru nie ada peperiksaan pertengahan tahun, alhamdulillah dia dapat no.3 ..kira okay sangat lah tuh walaupun belum tercapai untuk rebut tempat no.1 kan.. lagi bangga no.3 dalam keseluruhan pulak tuh, Tahniah abang aniq !!!

Dari no.9 peperiksaan bulan Mac akhirnya abg dapat buktikan pada ayah,ibu yang abang boleh kan .. setiap malam kena bebel dengan ibu ayah sebab 'tebolah' bahasa bukunya cuai kot ...hahahaa.. kesian si budak tuh, senyap jea bila kena bebel sebab dia tahu salah dia ..

Korang...yuyu nak minta idea dengan korang nih, any idea tak apa yang nak hadiah pada sibudak tuh ..hihihii.. si ayah dah kasi basikal, kalau yuyu nih tak mampu lah nak kasi hadiah mahal mahal ..setakat harga biasa biasa boleh laaa, asal kan sibudak tuh suka kan... agak agak apa ye sesuai untuk dia?? kalau boleh benda yang berfaedah lah, macam buku..tapi kalau alat tulis macam dah banyak, iya lah masa bestday dia yuyu dah kasi sedozen dah alat tulis ..wakakakakakakaaa


nih laaa sibudak kenek nih, minat sangat nak masuk persatuan nih si ayah tak kasi..huahauhauaaa mahal sangat yuran nya ..ngeh

20 May 2015

Excited : Pergerakan Babyku ..

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:38 AM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum....

Merasakan pergerakan baby dalam kandungan buat pertama kalinya adalah detik detik yang amat teruja kan,betul tak? orang kata kalau pertama kali hamil nih susah kita nak pastikan pergerakan baby, mungkin mengambil masa untuk memastikan itu adalah pergerakan baby .. Mungkin kita akan menyedari pergerakan itu di antara kandungan 18week dan 20week dan ada yang lebih dari itu.. Macam yuyu mula rasa denyutan tuh diawal kandungan 20week, sekarang nih semakin ketara pergerakan tuh excited nak update blog gara gara nak cerita pasal nih..kih *_*

Kebiasaannya perut yuyu merasakan something pada petang hari, aktif sungguh kalau lepas lunch.. suka sendiri bila rasa macam tuh, baby yuyu nih tahu taw kalau yuyu letak tangan tempat denyutan tuh terus senyap agak lama jugak untuk denyut semula ..lawak kan, kalau suruh dedi nya letak tangan lagi arrr dia senyap terus ..mungkin belum serasi kan, memandai jea ..keh =)

Malam tadi yuyu baring layan tv sensorang memandangkan incik hubby kerja malam, tetiba perut yuyu berombak lebih clear dari biasa..YaAllah rasa nak menitis air mata kegembiraan saat tuh, nak kongsi kegembiraan dengan orang tersayang dia pulak takde..sedih, sob sob .. masa tuh yuyu baru lepas makan ice cream potong, mungkin baby sejuk ..hahahahaaa... lawak! gosok gosok perut sambil sembang dengan baby, kemain dia berombak bila yuyu cakap "baby nak susu ye, dah lama mami tak minum susu kan " *buat muka sedih .. setelah sekian lama yuyu tak sentuh susu akhirnya semalam yuyu minum susu, macam tak percaya wehh ..kiki

Nak tanya korang, betul ke minum susu annum nih membuat kan berat badan naik? baby pun besar, betul ker? :( plezzzz sharing pengalaman korang!

Ya Allah...Engkau lindungilah,peliharakan lah zuriat dalam rahim aku nih, semoga zuriat nih menjadi seorang hambaMu yang taat kepada perintah Mu dan menjadi seorang anak yang berjasa pada ibu bapanya ..InsyaAllah

15 May 2015

Terasa Denyutan Pertama Kalinya ..!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:19 PM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum...

Alhamdulillah masih bernafas dan dapat meneruskan hari hari mendatang dengan baik ..syukur kandungan dah masuk 20week, alhamdulillah..alhamdulillah terima kasih YaAllah memberi hamba mu nih merasa saat saat yang begitu INDAH .. anak mami amat amat memahami kan, saat mami berpuasa anak mami tak pernah meragam, pepagi anak mami bebaik jer tak minta bekfes pun tapi kalau tiba time mami tak puasa subuh subuh dah mula meragam minta bekfes kan ...hahahahaaa *nakal

Bertambah teruja bila yuyu mula merasakan denyutan pertama diperut ketika yuyu baring sambil tengok tv dengan husben beberapa hari lepas, memula tuh yuyu tersentap dan terkejut tetiba ada denyutan tuh sambil sambil gelak bagitahu husben "bie......baby tendang ke nih, geli laaa" hahahaa.. makin lama makin kerap berdenyut ... suka gila yuyu saat tuh .. rasa macam nak bagitahu semua orang orang kampung ..!!! *overr kemain, keh .. *_*

Ada sedikit info yuyu dapat dengan cik google ..

"Anda akan merasakan tendangan dan pergerakan tunggang terbalik bayi anda yang kian membesar. Ada masa-masanya, dia terlalu banyak bergerak sehinggakan anda tidak dapat tidur. Sepuluh minggu ke hadapan ini merupakan masa paling sibuk dan aktif bagi bayi anda, tetapi ini akan berkurangan apabila rahim menjadi terlalu sempit. "

07 May 2015

Berpuasa Masa Kandungan 4Bulan +++

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:51 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum....

Hari nih hari ke3 yuyu puasa ganti, macam tak caya jerr engkau ..!!! mana tak nya asal pagi jea baby dah meraung minta nasi lemak, mihun goreng ..hikhikhik ..alhamdulillah yuyu cuba jugak berpuasa kalau tak tahan baru berbuka, malam sebelum tidur usap usap perut cakap nga baby yang ibu nih nak berpuasa baby kena bertahan taw demi ibu ..amboi kemain kan ..bila dah azan magrib tuh syukur sesangat taw sebab dapat mengharungi detik detik nih dengan baik.. bukan main seronok okeh, belai baby semesra mungkin ..wakakakakaa ..kelakar yuyu nih kan ..!!

Dulu tak nak ganti siap siap kan, sekarang baru kanyuh pelan pelan nak habiskan 8hari tuuu ..makk aihhh banyak tuh ..sobsob ..hari first sahur makan kurma 2biji + air masak jerrr..hari kedua terbabas sedar sedar pukul 6.20 am dah subuh..alamakkkkk boleh ker tahan nak puasa satu hari nih?? cuba..cuba.. akhirnya yuyu berjaya okeh, sayangggg baby sebab tak meragam cuma tiba waktu petang bukan main rancak muzik dalam perut ibuuu bunyi ..lalalalaaaa...wahahahaaa.. pagi nih sahur makan kurma 3biji+air vico cicah biskut..alhamdulillah harap harap baby boleh bertahan lagi lah untuk hari nih yerrr ..*sambil usap perut :)

Mesti korang pelik kan kenapa yuyu tak makan nasi masa sahur? heheheeee.. exceli yuyu memang sejak anak dara lagi sahur tak pernah makan nasi kalau yuyu tersilap makan nasi sebab lauk mak masak sedap sangat mesti bangun tidur pagi tuuuu perut lapar.. adoiii aihhh lapar macam rupa orang tak makan satu hari taw.. pelik pelik ..!!

Harap harap dengan berpuasa nih tak ada efect apa apa lah dengan baby, risau jugak kan next week check up lagi harap turun lah sikit berat nih, tak pun naik 0.5kg jea ..nanti tak pasal pasal kena tenguk air gulaa..waaaaaaa TAK NAK !!!!

Doakan yuyu dapat teruskan puasa ganti nih hingga habis yerrr... tak nak hutang hutang takut tak terbayar pulak..adehhh ... *sambil geleng kepala =)

p/s: arrrr korang dah ganti puasa tahun lepas??? harrrrr belum lerrr tuhhh kalau senyum senyum mengada ngada tuhhh ....hikhikhik ..

05 May 2015

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

Penulis : Princes Yuyue Masa : 4:28 PM Comments : 6 Labels :






{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015



Syarat-syarat wajib :


1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur


2. Follow blog  : 



3. Like Fanpage :











4. Follow instagram  :

@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72






** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com