02 July 2015

Resepi #Agar Agar Pandan Cincau

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:05 AM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ...

Hari nih ramadhan ke15 sudah, cepat nyaaaaa ...sedih rasa ramadhan dah nak balik dah ..hukhuk. hari nih lagu raya pun sudah bergema di corak radio kan, semangat nak balik kampung makin membuak buak nih..*sengek sambil tutup mulut

Harrrrr semalam punya cerita semangat kemain nak buat agar agar, dah tak ingat kali keberapa dah percubaan buat agar agar bermacam macam jenis TAPI tetap TAK MENJADI .. rupa ada cuma lembik sudah macam ice blend ..kahkah

Kali nih usaha buat sebab sayang dek cincau dalam peti ais tuh, hari hari nak buat air cincau bising pulak si husben yuyu tuuu !!! beli cincau Rm1 jea mak kau banyak pulak, minta dengan cashier runcit tuh nak 50sen jea.boleh ke? hahahaaaa... kena jerkah dekat dia wehh ..mana boleh !!! sesaja memain dengan cashier mata bulat tuh (adik yuyu laaa)

Okay hajat nak guna serbuk agar agar sebab yuyu punya resepi pakai yang serbuk punya, sekali pergi kedai runcit tak ada pulak yang serbuk ..alorrr terpaksa lah amik yang tali tuh, apa lagi balik terus call mak kat kampung laaa minta petunjuk ..wakakakaaa


tadaaaaaa..... menjadi jugak, potongan tak berapa cantik sangat yuyu main potong jee tak bajet pun nak tayang kat blog nih ..huahauaaa

Resepi simple sesangat, meh yuyu share yeee *_*
- agar agar tali satu paket
- air 3cawan
-gula 1cawan 
-susu sejat/cair 1tin
-air pandan 1cawan (3helai daun pandan)
-cincau sebanyak mana korang nak
*kalau tak cukup hijau sangat boleh tambah pewarna hijau

***cara buat nya macam biasa laaaa, cuma cincau tuh letak dalam bekas then tuang agar agar yang dah masak ke dalam bekas cincau tuh..SIAP !!

1 comment:

fifie feyca said...

nampak mcm sedap je ni