07 August 2015

Jantina Anak Pertama ..

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:21 PM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum....

Hari nie check up untuk 33 minggu, terpaksa amik half day takutnya ramai orang dekat klinik tuh nanti tak pasal pasal masuk kerja lambat !potong gaji ..huahauaa, Sebelum nih yuyu dah scan dan gander baby, cuba utrasound tapi keputusan nya sedikit kecewa baby tak nak tunjuk  'anu' nya.. kikiki. memula husben tak kasi buat utrasound katanya membazir jea, yuyu pulak excited nak tahu baby boy ke gegirl iyaa laaa boleh beli barang sikit sikit kan..

Masa scan dulu dekat kampung, sehari nak sambut raya puasa ..masa tuh baby tengah sujud tak nampak pun 'anu' nya ..nampak tulang belakang jerrr...sedih mami masa tuh tauuu, huhuhuu... tapi tak apa lah doktor cakap baby sihat sihat jea, kepala baby pun dah gerak kebawah..patut lah mami asyik nak kencing jerrr ...huauauaaa..mami dengan dedi tak kisah pun baby boy atau gegirl yang penting baby lahir dengan selamat cukup sifat jadi anak yang soleh solehan..itu yang penting !! *pujuk hati

Hari nie mami asyik usap usap perut sambil berdoa moga moga baby tunjuk apa yang mami dengan dedi nak tengok tuh.. baby jangan nakal nakal pulak !!hehehee...baby kemain lagi tendang tendang kan, baby marah mami kot sebab paksa baby kan ..*_* ..no giliran mami makin dekat hati mami terus berdebar tunggu saat nak scan baby,, baby pun makin kuat mengeliat ..dedi pun terkejut bila baby bagi bontot kat dedi..hahahaaaaa..masa tuh mami bahagia sangat bila tengok dedi usap perut mami .. :)

YaAllah kali nie mami terkejut baby tunjuk 'bird' baby...hahahahaaaa... baby tengah tidur masa tuh tangan dekat pipi, rasa tak sabar nak tunggu saat kelahiran baby .. akhirnya persoalan mami dan dedi dah terjawab, syukur baby sihat sempurna.. nanti bila baby dah besar boleh jaga mami, jaga adik adik ..heeee suka nya mami ..!!!! dedi pun bahagia tauuu

Ramai yang ramal baby girl, tapi hati mami tetap kata boy...hihihi.. iyaaa laaa orang kata naluri seorang ibu itu sangat tepat !! tak apa next yuyu cuba untuk dapatkan baby girl pulak...auuchhh..hihii

Doakan semoga yuyu selamat dan dipermudahkan kan segalanya yeee :)

3 comments:

Mila Hilas said...

sy 32w... beza semggu jelah kita :-) tahniah ye..

Allene typicalmommy said...

wah.. boy.. tahniah.... tak pe, boy or girl sama je...

Eintan Nurfuzie said...

bl rezeki, laki perempuan x kisah.. asal sihat dan sempurna fizikal..