13 August 2015

First Time : Check up Di Klinik Kerajaan

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:50 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum...

Morning uollss, walaupun dah nak dekat tengah hari ..okay hari nih agak semangat sikit nak meng-up-date blog kalau tak liat kemain lagi sebab penyut nih asyik menegang jea ..sakit bila tersentuh meja, huahuaaa, baby H_Z aktif kemain lagi bila waktu waktu macam nih ..!!!

Alhamdulillah sudah 33minggu dah kandungan yuyu, kejap sungguh masa berlalu ..now counting day jea nak melahirkan insan yang amat bermakna bagi yuyu dan husben.rezeki yang tak ternilai harga nya, tak syabarrr sungguh nak cium bau syurga nih ..setiap malam mimpi tau, kikikikiii. ouuchh nampak macam nak lari tajuk jea, okay okay ...sambung balik!

Apa beza check up klinik kerajaan dengan swasta yerr?? korang rasa?? yuyu tak sure laaa macam mana check up dekat klinik swasta, yuyu pernah pergi klinik swasta masa mula mula tahu peknen jerr sampai laaa kandungan nih masuk 3bulan..baru pergi buka buku dekat klinik kerajaan, memang betul klinik swasta tak ramai orang dalam masa sejam dah boleh siap kalau klinik kerajaan 3jam belum tentu siap kan!!

Bagi orang yang berduit boleh laa nak check up klinik swasta kan, kalau macam mek yuyu nih fikir 10x belum tentu dapat jawapan nya...duit punya pasal, nak kata klinik swasta buat pemeriksaan menyeluruh rasanya tak jugak kot..tapi tak tahu lahh, tak nak yuyu cakap lebih lebih sebab tak pernah ada pengalaman ..Oopss *_*

Korang !!! tahu tak apa yang benda first yuyu fikir masa nak start check up dekat klinik kerajaan?? hahahahaa ...part "layanan" yang yuyu risau kan, yuyu banyak terpengaruh dengan media massa dan elektronik sebenarnya, diorang cakap staff dekat klinik kerajaan nih garang garang suka cakap lepas sampai sentap si ibu mengandung nih .. -_-" Okay , memang betul klinik swasta memang layanan terbaik, lembut gigi dari lidah..hehehe

Masa first yuyu jejak kaki masuk Klinik Desa, Jalan Kebun yuyu ditemani oleh kakak ipar yuyu tau takut punya pasal minta dia teman kan sebab kakak ipar yuyu nih boleh tahan orang nya kalau nak ajak gaduh gaduh nih, boleh laa dia backup yuyu kalau misi tuh marah yuyu kan ...hihihihiii, Sampai jea letak IC, nama dipanggil test urine, check darah semuanya isi maklumat buku last sekali jumpa doktor .. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, aiipppp baiknya misi yang layan yuyu lemah lembut jer cakap..suka..suka!!!

Start dari itu bermula laaa misi yuyu check up setiap bulan di sini, cewahhhh ...banyak nak cerita tapi penyut comel nih menegang lah pulak sakit ooooo... next time ye yuyu sambung .......................!!! babai uolsss ..muuahh sikit :*

2 comments:

Mila Hilas said...

lbh krg lah kita..tgk nanti baby sape keluar dulu hihihi

MissNadia said...

mesti tak sabar kan nak jumpa baby :D.. klinik kat tempat N okay cumanya terlampau ramai sangat orang.. tensii