18 August 2015

Dilema Cuti Bersalin

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:04 AM Comments : 4 Labels :
Assalamualaikum ....

Alhamdulillah, sentiasa bersyukur dengan rezeki dan anugerah yang tak ternilai harganya ini..ANAK adalah satu amanah yang perlu yuyu jaga sebaik yang mungkin, insyaAllah yuyu akan melaksanakan amanah ini dengan sebaik nya..amin..*sambil lap air mata -terharuuuu

Semoga baby H_Z lahir dengan selamat dan dalam keadaan baik, amin...korang doakan yuyu tauuu walaupun masih ada baki lebih kurang sebulan beberapa hari jea lagi yuyu akan melahirkan amanah Allah ini *_*

Sekarang dekat dekat nak bersalin satu perkara yang selalu berlegar legar di dalam fikiran yuyu, CUTI BERSALIN, yuyu confius bila nak start ambil cuti bersalin ..kang ambil awal awal buatnya baby keluar lambat rugi pulak cuti kan, dah laaa company bagi 2bulan jea cuti bersalin selebihnya ambil CUTI TAHUNAN atau CUTI TANPA GAJI ..hukhukhuk. kang senang kalau bersalin jea kat Selangor, untung pun untung kan, hekhek .. tapi husben macam tak kasi pulak, katanya susah nak balik pantang kat kampung nanti 8jam perjalanan tuuuu, tak sanggup mak!!!

Jangan laa buat baby keluar masa terdekat nih, mami belum siap sepenuhnya lagi barang baby ..hahahaaa mak aiiiii masih belum settle??? sikit jea lagi nak settle barang baby sabar naa..:) lagi satu mami nak pergi ekspo baby weekend nih, nak pergi cuci mata tengok barang baby mungkin last preparation ..okay janji !!!

Berbalik pada tajuk sebenar, hmmm...masih dalam pertimbangan dan perbincangan yuyu dengan husben, kena decide cepat cepat tak nak nanti kelam kelibut ...tak pasal pasal anak mami nih yang stress ..wakakakaaa, satu barang pun belum packing lagi ..aiishhh nih satu lagi problem, aduiiiiii

Semoga Allah permudahkan urusan bersalin yuyu nanti, InsyaAllah .. aminnnn

4 comments:

Mila Hilas said...

sy lagi lah 0% persiapan..hehe..tgu gaji nanti bru nk p beli brg2 ahaks.. kalo sy dulu anak 1st, sy amik seminggu awal sblm due..anak keluar sehari sblm due..hehe...tp ada jenis cepat 38w dh keluar baby...

sy dulu beranak kat Putrajaya lepas seminggu bru balik berpantang kat Terengganu..hehe..semoga yuyu n husben dpt cri jalan penyelesaian yg terbaik ye :-)

Eintan Nurfuzie said...

bestnya...

Princes Yuyue said...

@Mila Hilas :biasa lah anak ke2 nih tak sama anak first dia punya excited..hihii

yuyu nak beranak kat sini, tapi macam risau jer nak balik berpantang kampung, jauh perjalanan :(

Mila Hilas said...

@Princes Yuyue


TAKPE ,kalo x yakin better balik awal lah..hehe...

btw, pureen wholesale tu 5 & 6 September kat Shah Alam...cube gugel, ramai yg share pasal ni..