07 May 2015

Berpuasa Masa Kandungan 4Bulan +++

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:51 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum....

Hari nih hari ke3 yuyu puasa ganti, macam tak caya jerr engkau ..!!! mana tak nya asal pagi jea baby dah meraung minta nasi lemak, mihun goreng ..hikhikhik ..alhamdulillah yuyu cuba jugak berpuasa kalau tak tahan baru berbuka, malam sebelum tidur usap usap perut cakap nga baby yang ibu nih nak berpuasa baby kena bertahan taw demi ibu ..amboi kemain kan ..bila dah azan magrib tuh syukur sesangat taw sebab dapat mengharungi detik detik nih dengan baik.. bukan main seronok okeh, belai baby semesra mungkin ..wakakakakaa ..kelakar yuyu nih kan ..!!

Dulu tak nak ganti siap siap kan, sekarang baru kanyuh pelan pelan nak habiskan 8hari tuuu ..makk aihhh banyak tuh ..sobsob ..hari first sahur makan kurma 2biji + air masak jerrr..hari kedua terbabas sedar sedar pukul 6.20 am dah subuh..alamakkkkk boleh ker tahan nak puasa satu hari nih?? cuba..cuba.. akhirnya yuyu berjaya okeh, sayangggg baby sebab tak meragam cuma tiba waktu petang bukan main rancak muzik dalam perut ibuuu bunyi ..lalalalaaaa...wahahahaaa.. pagi nih sahur makan kurma 3biji+air vico cicah biskut..alhamdulillah harap harap baby boleh bertahan lagi lah untuk hari nih yerrr ..*sambil usap perut :)

Mesti korang pelik kan kenapa yuyu tak makan nasi masa sahur? heheheeee.. exceli yuyu memang sejak anak dara lagi sahur tak pernah makan nasi kalau yuyu tersilap makan nasi sebab lauk mak masak sedap sangat mesti bangun tidur pagi tuuuu perut lapar.. adoiii aihhh lapar macam rupa orang tak makan satu hari taw.. pelik pelik ..!!

Harap harap dengan berpuasa nih tak ada efect apa apa lah dengan baby, risau jugak kan next week check up lagi harap turun lah sikit berat nih, tak pun naik 0.5kg jea ..nanti tak pasal pasal kena tenguk air gulaa..waaaaaaa TAK NAK !!!!

Doakan yuyu dapat teruskan puasa ganti nih hingga habis yerrr... tak nak hutang hutang takut tak terbayar pulak..adehhh ... *sambil geleng kepala =)

p/s: arrrr korang dah ganti puasa tahun lepas??? harrrrr belum lerrr tuhhh kalau senyum senyum mengada ngada tuhhh ....hikhikhik ..

2 comments:

Mila Hilas said...

eh kite sm lah, klo sahur mkn berat kan mesti pagi2 dh lapar balik..klo mkn biasa2 je ok plak perut ni.hehehe...


puasa tahun ni blh la full ye? hehe. sm2 lah kite ber ramadhan dlm keadaan preggy hehe...sy dh 2x alami.hehe

Allene typicalmommy said...

time preggy memang lemau nau nak puasa... tp kena gak...