03 June 2014

Skim Gerbang Az - Ziwaaj

Penulis : Princes Yuyue Masa : 5:00 AM Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ...

ehh korang korang pernah dengar tak pasal Skim Gerbang Az-Ziwaaj ? tak pernah ehh *geleng geleng kepala .. harrr kalau orang kelantan mesti dia tahu, alaaa sumbangan dari kerajaan negeri kelantan kepada pengantin baru !!! skim nih diberikan kepada pengantin yang berpendapatan bawah Rm700 sebulan yang sah mendirikan rumahtangga disisi agama, bagus jugak insentif yang diberikan oleh kerajaan kelantan kan. yuyu bangga jadi anak kelantan, ehh tetiba kan -,-'

sebelum kawin hari tuh tak terfikir pun pasal nih, lagipun yuyu tak amik tahu sangat benda nih sebab yang bagi nih menteri pas kan. oopssss politik pulak!!okay abaikan ..-..- kami isi borang nih pun bila selesai semua majlis kenduri tuh, esok nak naik Shah Alam hari nih baru isi borang nampak sangat tolak rezeki kan, hahahahahaa... pak mertua yuyu yang beria ria suruh incik hubby isi borang tuh, kalau ikut kan incik hubby memang tak amik kisah dah!!! dia bukan apa, dia malas nak sediakan pelbagai dokumen yang perlu disertakan dengan borang tuh ..jap yuyu ada terbaca ada orang tuh cakap isi borang nih sebelum kawin, ntah tak sure arrr ...yang yuyu punya isi selepas kawin !! harrr nak kepastian yang tepat korang tanyalah orang kuat kat kampung korang eh? pak mertua yuyu memang orang kuat dah so kami isi lepas kawin laa..*berlagak sambil buat muka kerek :))

kami ingat kan dah tak dapat dah rezeki tuh, iye laa pendapatan Rm700 kebawah. incik hubby gaji atas Rm700 yuyu pulak bekerja, kot lah dia check kat LHDN kee.. hihihiii .. orang cakap rezeki kawin nih bermacam macam cara Allah bagi, walaupun kami belum ada rezeki anak tapi Allah bagi kami rezeki dapat skim tuh...alhamdulillah *menangis tepi tangga hahahaaa tipu jee -..- '


nih cek yang incik hubby dapat, duit dia duit yuyu jugak *tetiba kan..Alhamdulillah rezeki, belum cuba belum tahu kan. memang tak banyak tapi sekurang kurang nya boleh buat belanja lepas kawin. siapa nak bagi free Rm1,000 kat kita?? siapa siapa?? cuba angkat tangan !!! harrr tepuk dada tanya imam .. huahuahua *iya dak peribahasa tuh hah ;))

nak tahu keterangan lebih lanjut sila tekan nih !!! so bagi anak jati kelantan tuh jangan lupa apply skim nih yerr, pasal pendapatan tuh korang pandai pandai lahh ehh, yuyu rasa dia tak check kot ..*sepatutnya yuyu pun tak layak ..tuh lah orang kata, rezeki!!! -,-'

okay... weekend heret incik hubby pergi shopping !!!!hahahahaaaa ... 


1 comment:

sYuhaDa sIdeK said...

boleh la tu open table kan.. :p