10 June 2014

Gula - Gula dan Zaman Kanak - Kanak

Penulis : Princes Yuyue Masa : 2:05 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

Hello ... haiii .. selamat tengah hari semua.. sebelum yuyu membebel lebih panjang lagi yuyu nak tanya korang masih ingat tak gula gula pebret korang zaman kanak kanak dulu dulu? harrr mesti korang tetiba terasa rindu kan, terasa nak makan gula gula tuh .. siapa rasa macam tuh, angkat tangan!!!

meh sini... korang tahu ini gula gula apa namanya? siapa yang hantu gula gula mesti tahu .. nih laa gula gula udang .. yuyu suka taw gula gula nih, siapa suka ketuk kepala cepat!!!! hahaha okay kita geng .. yang specialnya gula gula nih bukan kat dalam jer boleh makan, dia punya plastik yang balut gula gula tuh pun boleh makan alaaa plastik yang kaler putih tuh laaa .. baik mengaku korang makan plastik putih tuh kan? -,-"



peeppss ... harrr nie gula gula apa ntah namanya, yuyu tak tahu .dulu dulu panggil gula gula ada batang yang petak, dulu nak habiskan satu tuh pun lama kemain lagi tapi kalau sekarang dua kali gigit buang terus batangnya ..huahuahuaa.. plastik dia cantik, sayang nak buang.. sambil hisap gula gula sambil pegang plastik, bila dah habis gula gula baru buang plastik ..weeee sampai sekarang yuyu cari gula gula nih tak jumpa, plan nak buat doorgift time kahwin dulu .. >____< sedappp rasa susu+milo ..uupphhhpp



paappp ... ahh nie pulak Asam Haw Flakes atau nama lebih unik gula gula duit hihihihi sebab  dia bentuk macam syiling kan.. siapa suka asam nih? korang suka ehh, yuyu tak suka kalau makan sekeping dua tuh boleh laa kalau nak habiskan memang tak dapat, ntah tak tahu kenapa !!! dulu harga satu seposen jea, sekarang masih ada ker gula gula nih hah? emmm...ada kot maybe yuyu jea tak perasan




taraa ..gula kat bawah nih yuyu suka belikan untuk adik yuyu. dia suka makan rasa susu !! harrr yuyu panggil dia gula gula susu, exceli gula nih banyak perisa tapi setiap perisa mesti ada rasa susu tuh .. rasa dia tak manis sangat pun, sesuai untuk atok yang tak dak gigi tuh ...kekekekee




ehh.. sweet tak packing bubble gum tuh? sweet kan... rasa nya lagiii sweett !!! korang pernah makan? tipu laa kalau tak pernah makan. gula gula getah nih banyak perisa auu, febret yuyu grape dengan straberi ..weee




nie namanya gula gula hudson, dulu time sekolah menengah suka giler gula gula nih. tiap tiap hari beli buat stock time masuk kelas, kononnya tak nak bagi mengantuk lah time belajar !!! hauahauaa ..yuyu peminat warna merah sebab sambil sambil makan main kat bibir biar kasi nampak merah gituuu .. hahahahaa perempuan gedik memang gitu!!! -..- nak pergi sekolah pakai gincu nanti kena tahan kat cikgu disiplin, so makan lah gula nih .. T___T



harrrr bila ingat balik, terasa nak kembali zaman kanak kanak tuu.. sentiasa hepii selalu dapat makan gula gula, biasalah kan korang pun ada rasa rindu pada zaman makan gula gula banyak banyak !!! manis manisss gitu, pastu masuk sekolah gigi dah rongak !!! hahahahaa ..tapi tak mungkin lah, zaman kanak kanak sentiasa gembira, serius yuyu cakap best!! hmm.. korang macam mana ada gula gula febret zaman kanak kanak dulu tak?? share laa nga yuyu.. ^^ hihihihi .. okay jaga diri baik baik !! k bai




No comments: