17 June 2014

Pokok Kurma Di Kota Bharu Lebat Berbuah !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:45 PM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum ...

Penduduk bandar Kota Bharu, Kelantan pelik apabila beberapa batang pokok buah tamar yang ditanam pihak berkuasa tempatan tujuh tahun lalu, kini lebat berbuah . yuyu turut serta dalam senarai penduduk Kota Bharu tuh -,-' masih tak percaya yang negeri yuyu ada buah tamar, aiishhh mula mula tuh memang tak percaya bila tengok isu nie dalam pesbok.. iyaa laa pesbok nih bukan boleh percaya sangat, banyak jea manusia nih suka mereka reka cerita pastuh suka edit edit gambar kan ..hmmm .. semalam berita tv3 mengumumkan kesahihan cerita nih, waaaa.. bangga betul jadi anak kelate nih !!! kemungkinan buah nih akan masak sepenuhnya pertengahan ramadhan, auuuuu penduduk boleh amik free jea buah tuh kalau dah masak. best laa penduduk dekat situ dapat merasakan buah fresh dari ladang kan.. hmmm..nampak gaya nya tak dapat lah yuyu nak merasa buah tamar tuh.yuyu punya kampung Tanah Merah, belum sampai sana buah dah habis kot ..:(

menurut cerita, pokok nih ditanam sebagai pokok hiasan jea untuk mengindahkan lagi bandar tuh sejajar dengan gelaran Kota Bharu sebagai bandar serambi Mekah .. sekarang nih pihak berkuasa melarang menyolok buah tuh, kalau teringin sangat nak merasa macam mana rasa buah tuh boleh amik yang jatuh jatuh jea ..hihihi .. jangan lah yuyu mengindam nak makan buah tamar nih pulak, cenuh laaa hasben nak pergi cari dekat Kota Bharu tuh .. kalau mengidam nya bulan depan okay lagi, buat nya tahun depan macam mana?? harrrr ... mintak jauh laa ehh .. *malu sambil tutup muka -_-'

Lokasi pokok tamar nih di Bulatan Jam Besar Kota Bharu, dekat dengan Muzium Negeri . Lebih kurang 30 batang pokok tamar ditanam tapi yang berbuah hanya lebih kurang 10 batang kot .. semua nih sumber dari cik google lah, tuan punya ladang nih belum pergi tengok real lagi tapi membebel dah macam dia sendiri pergi buat lawatan kan..kan..*mesti korang cakap camtuh kan?? harrrr ... tutup mulut sekarang!!! T_T .. hebat sungguh kuasa Allah, tak ada yang mustahil dengan kuasa dan izin Allah s.w.t .. Kun Fayakun

Uiiittt... siapa teman teman yuyu ada yang duduk dekat dengan tempat nih?? ce hello hello cikit gak, hihihiii .. ...nanti buah tuh dah ranum post sini cikit ehh ... boleh laa..boleh laa *merayu rayu sambil hentak hentak kaki..hekhekhek .. .








harrrr disebabkan tuan punya ladang nih belum datang sini, so gambar yang cantik lagi clear nih yuyu curik dekat blog someone tuh .. ooopssss sori yer sis yuyu kopi dan pasta kan gambar sis ke blog yuyu .. harap sis tak marah ehh?? sekali lagi yuyu mohon maaf !!!! hihihii tahu takut kan .. T_______T

3 comments:

SSurianah Yana said...

Salam Ceria, .mood blogwalking dan follow blog rkan yg blum sya follow :) slm knl smua
ssurianah yana
http://ssurianahyana.blogspot.com
followr 14 kt sini ^^

✿ pink velvet ✿ said...

aritu ade tgk kat berita pasal pokok ni, teringin nak p tgk depan2 or lg tepat lg, nak merasa buah dari pokok tu, hikhik~

Princes Yuyue said...

pink velvet :tuh laa yuyu tengok berita tv3 baru percaya..hihihi .. pergi laa tengah2 ramadhan, mesti buah tuh dah ranum