03 June 2014

Sekadar Mimpi

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

selamat tengah hari semua!! ehem ehem seminggu menghilang hari ini yuyu kembali ..auucakkk .. apa khabar semua? sihat tak? yuyu rasa semangat sangat nak update blog hari ni, yuyu nak share dengan semua berita baik .. tahu tak apa?? harrr kalau nak tahu baca entry yuyu nih sampai habis yee.. sebelum tuh terima kasih ehh sudi baca blog yuyu, walaupun korang rasa malas nak baca tapi korang kena baca jugak kan kan ..

tak sangka mimpi yuyu menjadi kenyataan walaupun mimpi tuh sebaliknya, paham tak?? okay camni dulu sebelum kawin yuyu dua kali pernah mimpi yuyu bersalin taw, benda tuh macam real jer .. orang kata kalau mimpi kita sendiri yang bersalin maknanya orang terdekat dengan kita pregnant, betul ker ?? errmmm lain orang lain tafsirannya kan ..yuyu tak percaya pun cuma yuyu rasa benda tuh hanya kebetulan !!! first mimpi tuh time yuyu jadi tunangan orang, tak mungkin lah yuyu yang pregnant kan ..hihihi .. tetiba dapat berita isteri kepada sepupu yuyu yang pregnant, alhamdulillah gembira sangat ..
mimpi kedua dalam seminggu yuyu nak nikah, kalau tak silap laa..yuyu pun dah lupa dah ..-..- okay mimpi tuh mungkin tak ada maksud apa apa kot, yuyu pun abaikan !!! tapi dalam hati rasa macam orang paling dekat dengan yuyu akan pregnant, semua tuh andaian yuyu aje rezeki semua Allah yang bagi kan .. kerana tak nak kecewa yuyu diam sahaja .. akhirnya......yuyu dapat berita gembira sekali lagi yang kakak yuyu pregnant!!! YaAllah saat tuh rasa nak nangis, sebab yuyu dapat rasa kan perasaan kakak ketika itu..:')

sekarang kandungan kakak dah enam bulan, suka sangat bila dia cerita yang baby terlalu aktif .. * rasa nak pregnant jugak .. hari nih kakak mesej dia baru pegi scan baby, doktor sahkan baby girl ... yuyu punya excited dah macam yuyu pulak yang pregnant !! yuyu dengan adik adik memang mengharapkan anak sedara girl tapi belum ada rezeki kan, kalau boy pun kami tetap sayang dia !! abang aniq dan adik arfy tetap jantung hati Uda ..rinduuuu budak hencem tuh *lap air mata .

oh yaa.. baru baru nih yuyu balik kampung kan, ingat nak tidur rumah yuyu dulu malam pertama tapi disebabkan tok sedara incik hubby meninggal terpaksalah tidur rumah dia, errmmm ... baru jea duduk dah kena hadap soalan tuh 'dah ada isi kerr??' harrrr ... soalan yang boleh buat yuyu sentap!!! biasalah sedara mara incik hubby tuh memang terlalu mengambil berat kan, huahuahuaaa... senyum jea lah .. T_T
yuyu bersyukur sangat mempunyai ibu bapa dan mertua yang tak pernah menekankan kat yuyu pasal anak .. alhamdulillah dapat mertua yang memahami ;')


sekian -_____-


No comments: