30 June 2014

Pregnant ker ??

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:36 AM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum.....

Haihhh rasa rinduuu sangat sangat dekat blog comey yuyu nih, padahal dua hari jea tak jenguh sini macam dua bulan eh? kemain lagi kan yuyu nih ...hihihi ..korang apa kabar? sihat?sebelum tuh yuyu nak ucapkan selamat berpuasa lah ye dekat korang semua (,') ada siapa tak puasa ke hari nih, harrrr ada orang tutup muka lah .. ngeee malu laa tuh, tak apa mesti korang ada sebab kan kenapa tak puasa .. okay yuyu paham (*__*)

okay berbalik kepada tajuk entry yuyu tuh, wanita mana yang tak gembira bila tahu dirinya hamil ? seminggu kahwin kita dah mengharapkan keajaiban itu terjadi kan.. itu tak mustahil, semuanya Allah yang berkuasa. jumaat lepas yuyu bangun pagi untuk solat subuh, biasa lah kalau dah bangun tidur tuh wajib buang air kecil kan ? *opppsss agar kotor cikit !!! haaaa... bila dah siap yuyu nak flush toilet tetiba yuyu terpandang ada beberapa ketul darah .. tetiba hati terdetik *aiisshh baru seminggu last period tak kan period lagi kot, tak mungkin * pagi tuh tak citer pun dekat husben tak nak dia risau sebab husben yuyu masih tak sihat dengan penyakit dia tuh .. pergi kerja pagi tuh macam biasa, tak rasa seperti period pun .. try check lagi tengok ada darah cikit sangat, aisshh rasa stress teramat sebab lusa dah nak start puasa .. memang sedih lah !!!

Dengan harapan esok darah nih terus stop, tapi hampa sebab still ada coklat coklat gitu .. malam tuh ajak husben pergi klinik, hampa sekali lagi bila doctor situ tak boleh nak bagi keputusan penyakit yuyu tuh .. dia suruh yuyu pergi jumpa pakar sakit puan .. hmmm ...dah pergi klnik mesti dapat ubat punya, so dia bagi ubat nih dekat yuyu ..

hanya ada sebiji jea ubat nih ...-..-

Doctor tuh cakap maybe yuyu kurang makan sayur, kurang minum air .. memang pun!!! T__T yuyu dekat opis jea minum air putih bila balik rumah tak jumpa dah air putih tuh ..*_* memang badan panas panas tapi bukan demam, husben duk suruh yuyu telan ubat tapi yuyu buat buat lupa ..kikikiki.. pastu badan pun rasa macam penat jea, siap mandi mesti baring dulu sebelum pakai baju ..huhuhuhuu.. kepala pun kekadang pening. adik yuyu suruh bli pregnant test tapi yuyu gelak kuat kuat sebab yuyu tak rasa pun yuyu pregnant ..

esoknya yuyu ajak husben pergi klinik lain pulak, klinik Nora dekat Berjaya Park Bukit Rimau tuh ..kat situ biasa doctor perempuan, cuba lah dulu kot dia boleh bagi result kan .. bila nama yuyu dipanggil yuyu pun buka lah sesi bercerita dengan doctor tuh *doctor tuh nampak bosan jerr -,-' ... hahahahhaaa .. akhirnya dia minta yuyu test air kencing, hati mula berdebar debar .. auuurrmmmm .. mesti korang nak tahu result nya kan .... jeng..jeng..jeng ..                  
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
sumber : cik google
korang nampak tak?? samar samar kan ... doctor tak berani cakap result yang sebetulnya .. dia kata maybe yuyu dah telan ubat kat atas tuh, sebab ubat tuh tak boleh makan untuk ibu mengandung ..sedih nya, rasa nak nangis kuat kuat depan doctor tapi yuyu tahan tahan dan tahan ..-,-

doctor suruh yuyu datang sekali lagi minggu depan untuk check result, ntah laaa yuyu tak nak berharap pun kemungkinan check sekali lagi harapan pregnant tipis kan .. tapi tak apa yuyu yakin Allah sudah rancang yang terbaik untuk yuyu .. ada tak dikalangan korang mengalami situasi macam yuyu nih?? ada tak?? boleh share dengan yuyu ...pleaseeeeee ... 


pttsss ... doakan yuyu ehh , thanks korang sudi luangkan masa baca cerita yuyu nih ...uuweee T_____T

babai ...



3 comments:

Reiko Masashi said...

berdoa byk2 sis, mna nak tau rzeki Allah di bulan ramadhan ni :)

Princes Yuyue said...

Reiko : InsyaAllah Amin3, hari nie kawan suruh pergi check lagi sekali dekat klinik lain tapi hati nie macam berat jea nak pergi :(

Noor Izwani Eliyana said...

Salam.Singgah sini ^^

http://wani-siulatbuku.blogspot.com