10 June 2014

Permainan Kanak - Kanak Hampir Dilupakan

Penulis : Princes Yuyue Masa : 4:27 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

Haaaa.... kali nie yuyu nak citer pasal permainan pulak, tadi pasal gula gula kan .. permainan kanak kanak siapa? korang dengan yuyu laa..eh? masihkan korang ingat permainan korang dulu dulu? hmm.. mesti tak lupa kan, permainan yang paling best dalam hidup, sumpah!!! permainan yang paling menyeronokkan. tapi yuyu tengok budak budak sekarang asyik duk mengadap laptop main game, bayangkan budak 3tahun tahu apa itu internet!!! aduhhh rosak rosak .. hmmm.. tak kira siang tak kira malam asyik dengan laptop, tak laptop i-pad, tak i-pad i-phone .. contoh terdekat anak buah yuyu lah, asal pergi jumpa dia mesti minta henfon pak Udaa dia nak main game, bukan ajak kami nih main sorok sorok ke, tepuk amai amai ke .. kikikikiki ... kalau zaman kita kita dulu suka tahap nak terjun bangunan bila tiba cuti sekolah kan, bukan apa nak habiskan masa cuti tuh dekat padang, sungai, hutan bagai tapi sekarang?? tak payah yuyu nak huraikan, korang pun dah tahu kan .

jom kita imbau kembali kenangan lalu sama sama ............

ini namanya main tutup botol, tutup botol nih kalau nak main perlu ada lima sahaja. banyak step korang kena ikut dalam permainan ini, dulu dulu yuyu main benda nih tak pernah menang !! asyik kena tinggal jerr, merajuk sampai ambik buang tutup botol tuh biar semua kalah ..hihihihi *tipu jeee * sekarang kalau nak main susah dah nak jumpa tutup botol camni ...


permainan nih yuyu suka orang kampung yuyu panggil main 'pekong tin' paham tak? hihihi nama cantik cikit 'baling tin' laaa..  dalam game nih kena main secara beramai ramai best!! kena baling kasi tin susu tuh semua jatuh .. ingat lagi tin tinggal satu agak susah nak kena ,hikhikhik

baling selipar ,hahahahaa selalu sorok selipar takut jadi mangsa baling baling nanti. tak pasal pasal seminggu beli dah putus, naya kena piat dek abah yuyu nanti wehh .. uiishhh seronok nya zaman kanak kanak dulu!!! rinduuuuu sesangat .. sok..sok..sok


harrr nih main huruf, gambar kopi n pasta dalam cik google arr siapa punya tulisan lah nih dah macam budak tadika !!!hahahahaa.. korang pernah main tak? buku kakak jadi mangsa kalau nak main benda nih, hihihi.. koyak page tengah tengah baru dia tak tahu kan *jahat sungguh * jenuh nak pikir haiwan dengan negeri kalau tiba huruf 'W' ngeee ... 

nih permainan yang paling suka bagi kaun hawa, siapa suka main? angkat keyboard cepat!!! hahahahaa .. dulu dulu yuyu tak mampu nak beli barbie doll macam budak zaman sekarang, nih jea mampu .. sepapan tuh tak silap yuyu 20 sen kot, main sampai tercabut kepala .-_-' cantik cantik baju patung tuh!! agak agak sekarang masih ada tak? kalau ada yuyu nak beli lah, buat koleksi .. (,')

dulu nak main congkak guna papan memang tak dapat lah, so disebabkan teringin sangat nak main congkak yuyu dengan adik korek lah tanah kat bawah rumah tu untuk dijadikan congkak, buah pakai guli ker?? aihh banyak duit nak beli, apa lagi pagi pagi ikut abah pergi kebun getah kutip buah getah jadikan buah congkak tuh ..alahaiii sadis tak kehidupan yuyu zaman kanak kanak dulu??? uuwaaaaa ... harr kuku time nih boleh tengok lah hitam macam apa!!! hehehehee... aishh tak pikir dah semua tuh, apa yang penting kami seronok!!! ^^ hihi


eh eh exceli banyak lagi yuyu nak cerita permainan zaman kanak kanak dulu macam main sorok sorok, main lompat getah, main kawin kawin, main masak masak pakai tempurung tapi kalau nak cerita semua memang tak habis laa, yuyu rasa cukup kot setakat nih je dulu korang pun dah malas nak scrol mouse tuh kan .. -..-' amacam korang masih ingat permainan nie semua? kan best kalau dapat main lagi permainan tuh semua, agak agak orang kata buang tebiat tak eh?? huhuhu ..

babai ...

No comments: