04 June 2014

Abang Long Fadil !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:30 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ...

aiishh ..tik tok tik tok cepat nya masa berlalu, rasa macam baru semalam couple dengan incik hubby *haishh ada rasa nak muntah tak? hahahahaaa... ish tak sabar nya nak sambut bulan ramadhan, first time sambut ramadhan sebagai seorang isteri kepada dia .semoga ramadhan tahun nie memberi sejuta keberkatan kepada kami, amin ...ehh exceli bukan nak citer pasal nih, okay stop!!!

korang semua dah tengok movie Abang Long Fadil ? belum ehh .. okay takpe masih belum terlambat, hari nih lepas balik kerja apa kata korang pergi tengok ..*dah macam filem aku pulak !!! -..- bagi yuyu movie nih okay laa, first mula sampai laa tamat gelak tak henti henti.. harrrr sejak kawin selama empat bulan nih, ini kali pertama incik hubby bawa yuyu masuk wayang. eleh masa couple dulu setiap bulan bawa kan,huh lelaki memang camtuh kan ..*tetiba touching :( .. banyak dah movie yuyu ketinggalan, sekarang banyak movie best best kan? hmm .. beli cd cetak rompak arr apa lagi kan, tengok sampai lebam, hihihihii ..

filem nih arahan adik kepada Syamsul Yusof iaitu Syafiq, sekali tengok macam tak logik langsung iya lah banyak adegan pergaduhan yang berlebihan. watak dari filem Transformer iaitu Bumblebee dimasukkan sekali. Ooppss relax, jangan panik siapa tak kenal dengan watak Abang Long Fadil kan? yang dibawa oleh Zizan Raja Lawak tuh, watak dia benar benar buat penonton gelak tergolek golek termasuk lah yuyu nih..-,-'

antara pelakon dalam filem nih tauke jambu, dia nih memang betul betul kelakar pastu ada Yassin senario, Syamsul Yusof, Aaron Aziz dan Soffi Jikan.. Aaron Aziz nih muncul dalam beberapa babak jea, pape pun filem nih memang best dah macam tengok citer Kungfu pulak !!! huahuahuaaa


jom.... layan trailer dulu 


harrrr ... apa lagi serbu laaa panggung tuh !!! jangan lupa bawa tisu *sapu air mata gelak sakan :))

p/s: hati hati gelak takut nanti tergolek golek pulak !!!! huahuahuaaa



No comments: