05 September 2014

Selamat Datang Muara Ikan Bakar

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:59 PM Comments : 3 Labels :
Assalamualaikum ....



Ini cerita dah basi, berbulan bulan dah berlalu kes nih..hahahhaaa.. tak kira yuyu nak update jugak, tak kisah ada orang baca ke tak, tetap nak publish jugak *dalam hati berharap sangat cik manis dan en hensem sudi baca blog yuyu nih n________n

Okay, korang pernah datang sini? Muara Ikan Bakar dekat pelabuhan Port Klang? yuyu baru datang sini dua kali jerr selama 5 tahun yuyu menetap dekat Shah Alam nih, kalau tak ada orang belanja memang tak ahh yuyu nak jejak sini ann.. poket tak berapa nak tebal kan, so makan dekat kedai mamak Kota Kemuning jerr mampu kan ..hihihihii. Dulu dekat sini masakan dia best, tapi yuyu pergi baru baru nih masakan macam dah tak berapa nak best .. maybe tukang masak dulu dah resign kot, memadai jerr yuyu nih ..*___*

Kalau nak makan kat sini pergi ramai ramai baru seronok, tapi bajet pun kena lah seronok jugak taw ..hahahaha..yuyu hari tuh along yang belanja, 9kepala dewasa 2kepala kanak kanak ... boleh tahan jugak lah bajetnya, maybe bulan puasa kot tauke tanjung nih tembak customer dorang nih kaw kaw ..-..-' tak kisah lah kan orang yang belanja ..yuhuuuu ... kami order tak banyak mana pun biasa biasa jer, kang amik banyak banyak mambazir pulak kan .. antara menunya :
i. ikan kerapu masak tiga rasa
ii. ikan siakap masak stim
iii. ikan bawal bakar
iv. ikan kembung bakar
v. lala masak halia
vi. udang masak masam manis
vii. udang  masak tepung
viii. tomyam ayam

yuyu paling suka lala masak halia, uuppphhh sedap ... meh yuyu tepek sikit picture kami ehh .. (,')

Tuh harrr abang botak belanja kami "_'

Siakap, kerapu, bawal ..

Yummmyumm lala pebret yuyu

Pencuci tekak ..auummmm




Sekian untuk malam ini, cewaaahhh ^_^ 









3 comments:

siti zawiah said...

sedapnya..baca waktu malam mcm ni automatik lapar..hehe

Princes Yuyue said...

siti zawiah :hihihihii ... jgan sapai meleleh air liur sudah :D

permatabiru said...

wow sedapnya tgk udang besar tuu