19 September 2014

Cucur Tepung Jagung ...Harus Cuba !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:15 PM Comments : 4 Labels :
Assalamualaikum ....

Ehhh korang kebiasaan pepagi korang bekfes makan apa hah? kuih? nasi? korang beli ke atau korang masak sendiri ? aiishh banyak pulak persoalan yuyu kan dah macam pegawai tak bergaji ehh .. mesti korang dah pening asyik makan benda sama jea setiap pagi kan, betul tak? harrr macam yuyu lah, kalau terlampau pening memikirkan apa nak telan pagi pagi nih biskut mayat pun yuyu bedal asal kan benda memang dah ada dekat opis..hahahahaa biskut mayat lah sangat TT_____t

Semalam yuyu terfikir dah lama tak buat cucur atau lebih senang yuyu panggil jemput jemput jerr, balik kerja terus heret husben pergi kedai beli tepung jagung .. terlampau excited nak buat resepi baru sampai terlupa nak check stok tepung jagung dekat rumah, harrr amik kau tertambah stok lah tepung tuh dekat rumah ..apa lagi setiap pagi haa hadap jemput tepung jagung ..huahuahuahuaa

Penah korang guna tepung jagung buat jemput jemput tak? serius yuyu tak pernah taw, semalam first time cuba .. korang nak resepi tak?? okay yuyu kongsi dengan korang yerrr, tapi korang mesti dan wajib cuba taw ..hekhekhek *acu penumbuk ...garang lah sangat !!!*__*

Bahan bahan tersangat lah mudah ....jom tengok resepi !!!
i) 3 biji kentang
ii) 4 sudu tepung jagung
iii) 3 sudu tepung gandum
iv) 1 biji telur
v) daun bawang
vi) serbuk lada hitam
vii) garam

:: Korang gaul jer semua bahan tuh, jangan lupa taruk air yerr bagi bahan tuh sebati .... macam mana?? senang kan ... siapa kata susah cuba tunjuk muka tuh, yuyu nak kasi penumbuk ..wakakakaka ..gurau jer (,")

psstttt ... kuantiti tepung tuh yuyu buat anggaran jea, kalau korang nak buat banyak korang pandai pandai lah fikir yee, hihihihi ... aiishhh malas beno nak memikirkannya, sekeh kang ..T_____T

lebih kurang jea gambar nya...Oooppsss sori yuyu amik dalam cik google *minta ampun minta halal tuan punya gambar nih yerrr :) !!! chef lupa nak snap gambar lol ..huahuahuaaa



4 comments:

tenku butang said...

Haii.. cakkk..
done follow sini no. 119..
jom follow me back.. leh kita saling kunjung-mengungjung pasni kan..
salam kenalan yea.. =)

http://tengkubutang.blogspot.com/

kalau minat kucen meh le follow sini jugak..
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

mekasih.. =)

tenku butang said...

pernah buat ni.. sedappp kann..,

Princes Yuyue said...

Tenku butang: okay nanti yuyu jengguk blog awak, memang sedap makan panas2 ..hihi

ain syafieqa said...

Aloo..sedapnye.mesti cuba ni