03 April 2014

Alahaiiii Cik COmey

Penulis : Princes Yuyue Masa : 1:30 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

haii sayang sayang yuyu sekalian, lama sungguh belog nie menyepi kan ..isshhh sampai berhabuk belog nie, kesian dia dah seminggu tuan nya tak menjenguk.. cuba korang bayangkan kalau lah rumah seminggu ditinggalkan mesti korang terasa lain macam kan kan ...kalau sebulan lagi laa mesti bersawang ',' hmm... yuyu pun tak tahu nak citer apa entry kali nie, tetiba teringat kat hari jadi cik comey yuyu tuuu...alahaii lagi tiga minggu nak kena wish birthday kat dia and then wish selamat tinggal dekat duit tuannya nya ... sentap!! *menangis keluar air mata kalau camnie* ehh bukan kee menangis memang keluar air mata kee?? wuhuuuu ... saja nak bagi korang stress -_"

bulan tiga yuyu dah sibuk duk menanya kat kawan kawan dengan abang yuyu nak bayar kos birthday comey kat mana??a.k.a roadtax+insurans memang kalut sungguh laa yuyu nie kalau bak bak camni sebab yuyu jenis suka prepair awal daripada last minute taw ...bagus tak sikap yuyu?? haaa... cepat amik baldi sila laa muntah okeh !! :D exceli yuyu tak reti dan tak tahu *kalau boleh tak nak amik tahu langsung*nak reniew roadtax tuh kat mana.kalau roadtax motor tahu laa serba sedikit.. sama jerr kan motor nga kereta?? tapi yuyu jerr buat benda tuu susah :'( bukan apa yuyu takut buat kesilapan jerr tang insurans tuh, iyee arrr mampus kalau salah amik insurans, kereta kott..kalau excident ker apa tak sanggup yuyu nak keluar duit tabung nak bayar tuu semua.. menangis sampai koma pun belum tentu settle kan .. tsskk :)

nak try bayar dekat MyEg, dah usha satu tempat tuh tak laa mahal sangat tapi abang yuyu pulak suruh yuyu deret ke pejabat insurans..katanya dapat diskaun 10persen, banyak tuu dalam 80 hinggit laa jugak .. agak agak kalau pergi sana apa yang dia tanya ekk?? hihihii ..yuyu tak tahu arr benda nie semua sebab cik comey 21.4.14 baru cukup setahun umurnya .. cepat kan masa berlalu...

terpaksa korek tabung !! uisshh... aci tak kalau  yuyu mintak duit tabung hubby yuyu?? aci kan sebab duit dia duit yuyu jugak kan ..-,- tak nak lah yuyu bukan jenis camtuu laa..harta yuyu barang yuyu mesti kena pakai duit yuyu sendiri, tuh laa prinsip yuyu !! sebab tuh laa hubby sayang kat yuyu nie..kekadang tuh dia letak duit dalam pause yuyu senyap senyap tauu kalau yuyu tak nak amik duit yang dia kasi.. aiii macam tuh sekali ehh, iyeee....sampai yuyu menangis terharu tiap kali dia buat camtu ..*bukan selalu pun sebenarnya..", ok stop! dah lari tajuk nie ...

No comments: