19 April 2014

Take a note okeh ...

Penulis : Princes Yuyue Masa : 1:30 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....


ehh..ehh..ehh yuyu rasa picture kat atas tuu macam pernah jerr masuk kan kat cik belog nih, tapi lupa pulak entry yang mana satu .. hmm tak kisah laa kan ini belog anna yang punya !!! hahahahaa ^_^

uiitt yuyu nak tanya korang pernah bercinta berapa kali heh?? heee.. saja jer nak tahu, bagitahu arrr ..malu laa tuh, ok mai bisik kat telinga yuyu .. haa??? dah sepuluh kali kee.. ehh korang tak penat ke?? tak rasa serik kee?? tak bosan kee?? aiiishh kalau yuyu kan, sekali kena kianati sampai ke lubong hidung cacing yuyu carik auu.. haaa... tahu takut !!! (bajet garang)... tapi sekarang alhamdulillah yuyu dah jumpa jodoh yuyu yang baik lagi ohsem ..kikikiki ... puji suami sendiri tak salah kan ..','

dulu kan... duluuu okeh, zaman muda muda dulu laa... yuyu pernah jugak couple dengan mamak keding nih, amboii keding terus aku bagi nama dia kan ..:) ahh lantak arrr memang nama dia keding kan.. huwawawa.. kalau laa nenek dia terbaca belog yuyu nih mampus dio bomoh kan yuyu gila kan dia balik kan.. uiishh tak mungkin laa !! nenek dia pun yuyu tak kenal, tak kan nenek dia kenal yuyu kot .. tak mungkin tak mungkin .. ehh apa yang yuyu melalut nie, ok abaikan ..

korang nak tips tak?? tips nak lupakan ex korang yang perasan ohsem tuu ..meh cini yuyu kasi tahu ...ada beberapa tips laa korang boleh cuba, cuba taw ..janji??

i. dia penah bagi barang tak kat korang?? macam bear kee, something yang boleh membuatkan korang ingat dia?korang buang jerr barang tuu..tapi lagi berkesan yuyu cadangkan korang bakar jer barang tuu.. kalau dia bagi rumah atau kereta, korang pikir masak masak dulu.. buat apa susah susah bakar kan bagi jee kat yuyu nih ..huwawawa

ii. haaa.. yang nie penting buang no henfon dia. kalau korang buang tapi still teringat kat dia korang boleh cuba tip no.i tuu ..hihihihi..puas hati!! korang pun tak gatal nak call dia dan tak tunggu dia call korang balik kan... bakar pom tak berkesan jugak?? haaa... yang nie confrm berkesan, korang hantuk kepala kat dinding tuh..agak agak dah lupa ingatan tuh ok la tuhh..settle masalah -___'

iii. ingat yang buruk buruk tentang dia jangan pulak duk ingat yang baik baik nanti ke tua korang tak dapat nak lupakan dia..nanti korang cikit demi cikit dapat lupakan dia, yang susah korang nak lupakan dia tuh sebab korang duk pikir kebaikan dia.. apa??? baik sangat kerr dia tuhh..cehhh baik lagi incik hubby yuyu...hahahahaaa... ok ok gurau jerr.. alaaa relax arrr .(',)

iv. jangan nak layan sangat lagu lagu atau movie yang berunsurkan cinta sebab orang yang putus cinta nie cepat sangat faham bait lagu tuh..padahal sebelum nie tak perasan pun yang lirik lagu tuh mengejek korang..hehehee.. baik tengok citer pasal kematian kee, dengar nasyid,selawat tak pun dengar ceramah.. banyak pekdahnya kan.. 

v. last sekali doa pada Nya. sesungguhnya Dia maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya.. apa kata kita bercinta dengan Allah pulak, mungkin kita dah lama mengabaikan cinta kita padaNya ..maka Dia merampas cinta palsu kita tuu ..:') korang jangan menangis kerana ex korang yang keding tuu, lebih baik kita menangis sekuat kuat nya kerana cinta nya kita pada Allah yang terlalu sedikit ..*tap air mata

kata-kata yuyu selepas si keding tuu tinggal yuyu dan selepas yuyu menjadi isteri kepada suami yuyu yang ohsem tuu :-
aku bersyukur dengan pepisahan ini
kerana aku jumpa sidia yang lebih menghargai
aku, lebih menghormati aku, lebih SERIUS nak 
kahwin dengan aku, bukan main main macam engkau !!!


sekian, hahaha.. nanti updatelagi 





No comments: