19 April 2014

Permulaan_Pulau Langkawi Part 1

Penulis : Princes Yuyue Masa : 6:00 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum .....

kitaorang baru je balik bercuti dekat Pulau Langkawi selama 3H2M, semua benda dari sini sampailah ke sana abang yuyu yang sulung settle kan.. kami pergi hanya bawa keperluan kami jea tak perlu nak pikir tempat tidur, transport bagai sebab along sudah booking siap siap ...muaahh muuahh sayang along ketat ketat ehh . ;)

yuyu sudah lama teringin nak naik 'belon' a.k.a kapal terbang. kami sekeluarga tak rancang pape pun sebenarnya kebetulan Air Asia ada offer baru baru nie so, along wasap dekat group family kami ' ada sesiapa nak join ke Pulau Langkawi?? sila bagi nama dan ic secepat mungkin ' '__'

apa yang dirancang kami nak parking dekat Lcct terus tapi disebabkan masalah yang tak dapat dielakkan terpaksa parking kat Tbs ( Terminal Bersepadu Selatan ) .. murah jerr per/day ... Rm3 jerr so,  tiga hari kena bayar Rm9 jee lah .. tersangat murah, yang best nya cik comey yuyu berada di bawah bumbung selama 3hari ... ',' dari sini kami amik bus untuk ke Lcct , harga tiket mahal jugak Rm8/sorang .. tapi okey laa bus nya pun selesa .. adooiii jenuh jugak duduk dalam bus tuu jauh giler dari Tbs ke Lcct ehh .. sampai incik hubby tertidur .. uuweee .. tidur saja dio tuh, memang !!! huh ..


amboiii amboii sedap nya tumpang bahu sayang yekkk ..


ehh tengok mata dia...sepet ! hahahaa ...

flight kami jam 12.45 pm, nasib memang baik flight tak delay ..fuhh.. tapi fedup jugak sebab hujan tetiba turun time kami semua dah ready untuk fly, disebabkan hujan rahmat penerbangan terpaksa dilewatkan .. dalam setengah jam jugak lah kami tunggu hujan tuh reda, naik kematu jugak monggek yuyu nie duduk kat seat tuh .. perasaan takut terus hilang, perasaaan bosan pulak makin menjadi jadi... adoiii nasib nasib .. -,- jom selfie sebelum kena off henfon ..

aiishhh apasal muka yuyu camtu eh? -,- 

eh budak nie sebelah yuyu? hmm incik hubby duduk depan nga abah .. ,"

jom kita terbang ...yahuuuu ..."__'

akhirnya kami sampai jugak Pulau Langkawi, alhamdulillah *tadah tangan .. tengok muka mak abah senyum jea, bahagia laa tuu sebab anak anak kesayangan ada didepan mata kan ..*lap air mata


yeeahh dah sampai ! ehh kenapa adik pejam mata?? excited kata nya ...uuweee ...

ok sampai sini dulu yuyu citer ehh.. next entry continue lagi yekk
penat nak taip keyboard nie keras sangat ! ^_^

ketiadaan idea saat nie, penat nak perah idea oii ... fuhh.

bye ..mmuaahh 





No comments: