19 August 2014

BFF Selamanya ....!!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:55 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

Pepagi nih kalau tak jenguk simasyam nih tak tenang nak buat kerja, setiap hari mesti kena luangkan masa dengan dia dulu baru dia selalu bahagia ann ..siapa dia tuh??alorrr mestilah My Princess Yuyue nih kan..*_* mmuuahh ..mmuahh.. kalau tahu dek husben yuyu nih mahu suruh pencen jadi blogger kan, hahahaa..husben yang pertama, dulu memang lah cik blog nih yang pertama ..hikhihkhik

Semua orang mesti ada best frenz forever a.k.a bff kan..kan..sama lah kita, kami kawan sejak form3 lagi tak sangka boleh kekal sampai kehari ini dan kami seperti adik beradik..yuyu pernah kan cerita pasal bff yuyu dulu, korang ada baca tak?? sampai hati tak baca kan, touching ahh camnih nih >_< Okay dulu kami pernah berangan yang kami akan kahwin sama sama dan naik pelamin sesama, alaaa sesaja berangan mana tahu kan benda tuh jadi betul betul..kalau lah angan kami menjadi realiti ohhh indah nya hidup ini, cewahhhhh ... tak adalah kami tahu jodoh pertemuan ditangan Allah, apa yang penting hubungan persaudaraan kami kekal hingga kesyurga .InsyaAllah .

Pada tahun nie bulan dua yuyu yang paling muda dalam kelompok kami telah mengakhiri zaman dara paling awal, huahuahuaa ayat minta penampar selipar jepun tuh T__T memang tak sangka sungguh yuyu orang pertama mendirikan rumahtangga, jodoh apa boleh buat ..:)


Pada tahun nie bulan 7 akhirnya budak tecik nih pulak mengakhiri zaman dara dia, betul betul tak sangka .. iya ahh ada couple pom tak citer kat yuyu taw ..hmmm ..touching!!! hahahahaa..tuh dulu dulu laa, sekarang dah tak touching dah ..*..*


Sekarang kami tunggu nasi minyak bulan depan pulak, haaarr tak sabar nak tengok bff yuyu nih naik pelamin..couple nih dah couple selama 11tahun taw, banyak dugaan dan cabaran yang mereka lalui ..bff yuyu nih memang tahap kesabaran terlalu tinggi, rugi kalau situnang dia tinggalkan bff yuyu nih tanpa sebab ..yaAllah sungguh suci cinta mu my siblim .. semoga kamu akan mengecapi kebahagian kamu selepas dia melafazkan akad bersaksikan wali kamu.. -..-'


Lepas bulan September tunggu pulak bulan November, lagi sorang bff yuyu kahwin ..makk haaaiihh tiap tiap bulan yuyu kena apply cuti balik kenduri nih, agak agak madam appv ker tak hah? hmm .. harrr tinggal lah dua orang dara dalam group bff yuyu, empat dah berpunya lagi dua belum berpunya !!! kita tengok siapa jadi penutup untuk group yuyu nih, macam diaa..ehh mana tahu bulan Disember lagi dua orang  nak kahwin annn ... betul betul tak sangka walaupun kami tak naik pelamin sesama macam angan angan zaman muda muda dulu tapi kami kahwin dalam tahun yang sama, perancangan Allah tidak ada siapa yang tahu .. Alhamdulillah, semoga apa yang dirancang oleh korang berjalan dengan lancar. yang penting mendapat keredhaan Nya ..

No comments: