02 December 2013

Muka bersih, Hati bersih !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 10:40 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum....

Ceewahhh tajuk blog kali nie tak boleh blahh, hikhikhik .... ehh betul apa??jangan harap kan muka jerr cantik tapi hati hampehh!!! bak kata orang orang Tanah Merah muka tak comei tak apa yang penting, baik mau cantik okeh ... "-'

Yuyu pernah terbaca kata kata dari Ustaz Idrus taw :-

    Manusia ni ....bila hati dia KOTOR, dia SUKA CERITA BURUK orang...
    kalau hati dia bersih, dia tak suka cerita...jadi kita nak KENAL hati kita bersih atau kotor,
    kita suka cerita buruk orang ataupun kita TUMPANG DENGAR....kita boleh TAHULAH
    hati kita bersih atau kotor ...^__^
:: so pikir pikir lah yekkk

Yuyu sebenarnya nak kongsi cikit citer nie,nak kata petua tuu tak ada ler tapi yuyu amal kan benda nie sejak dulu lagi taw, kalau tinggal lama amalan nie rasa macam tak best jer time tengok muka comei nie kat cermin taw ...first dulu dulu yuyu suka time nak mandi tu yuyu rendam baju yang yuyu pakai dalam 5minit gitu..pastu yuyu bilas n then yuyu sental kat muka (sental dengan penuh kemanjaan taw jangan pulak korang sental macam sental baju korang yekkk ...) sejak jadi perantau nie yuyu dah lama tak buat camgitu sebab ape korang tahu?? memang idak ler korang tahu kan kan ...hahahahaa ...sekarang nie 3hari atau seminggu baru basuh baju so,baju lembap lembap mana boleh simpan lama kat bilik air tu nanti bau nyerr korang pom mesti tahu kan ..dulu tak apa ler kat kampung, hari hari mak basuh ...haaa nampak sangat mak tolong basuh kan ...hihihihii ...kadang kadang okey !!!

yang kedua nie yuyu selalu buat taw, basuh muka dengan air basuhan beras ..yang nie seelok nya basuh pepagi taw,basuh dengan penuh ikhlas yekk .."-' jangan lupa pulak selawat yerr

guna air basuhan yang ke2 yee, yang first tu gatal sebab kotor kan ..


lagi lagi .... haaa yang nie yuyu baru jer pratis, al maklum ler dulu dulu mana kenal benda benda nie semua .. sekarang dah senang tak payah nak susah susah tumbuk tumbuk, nak rebus rebus just pegi kedai jamu tunjuk jerr ... hulur duit dahh boleh dapat kan ...

wangiiii sesangat "-'
scrub nie ada 3 jenis taw yuyu baru guna susu beras, nanti dah habis yang nie yuyu nak cuba bunga chrysan pulak ..scrub nie yuyu utamakan kat badan jerr, sekali sekala tuu sapu jugak kat muka .. 



okey yang nie pulak lain macam cikit, bau nyerr kuat sangat laaa..sape yang suka bau jamu tu ok lerr ..yuyu nie tak boleh tahan sangat bau jamu rasa nak pengsan jerr ..tapi disebabkan nak cantik tahan jerrrr .. hahahahaa ayat xboleh blahh derr ..


benda nie yuyu pakai kat badan dengan muka, cara nak guna : korang kena campur air cikit, jangan letak banyak air sebab nanti cair pulak .


selamat mencuba korang ... nanti kita jumpa next entry k ...bye .. sayang korang ..mmuuaahhh setepek !!!



No comments: