04 December 2013

1Bulan 3Minggu 6Hari jerrr

Penulis : Princes Yuyue Masa : 6:30 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum....

Bila ditengok calender atas meja kat opis nie, alamakkk masih tinggal 1bulan 3minggu 6hari jer lagi untuk yuyu melangkah ke alam baru. Rasa lambat jerr lagi, rupa rupa nyer dah tak lama dah ...!! hmmm ...cepat masa berlalu kan, rasa macam baru jer couple, rasa baru jer tunang tup tup dah nak kawin kan ...Rasa macam tak percaya jer yuyu dah hendak kawin, nanti  jadi ibu pastu jadi nenek pastu jadi oyang...hihihihi InsyaAllah kalau dipanjangkan umur, yuyu nak sangat rasai semua tuu ..

Alhamdulillah hampir 70 persen persiapan untuk wedding nie yuyu sudah settle, semua nyer yuyu dengan incik tunang settle kan.. walaupom kadang kadang kitaorang sampai gaduh gaduh sebab tidak setuju dengan pendapat masing masing, syukur sangat sangat incik tunang yuyu seorang penyabar dengan kerenah yuyu .. Barang hantaran semua nyer dah settle cuma macam buah, kek dengan pulut kuning jer belum ..barang tuu kena sedia time dekat dekat majlis ler yekk. Terharu sesangat and berterima kasih banyak banyak kat bff yuyu(angah),kakak yuyu,adik adik yuyu sebab diorang sponser beberapa ketul barang hantaran untuk yuyu ...sayanggg korang taw ..mmuuaahh setepek !!!

Yuyu dah mula rasa berdebar debar taw, pastu risau takut tak sempat nak siapkan semua nya .. InsyaAllah 2minggu lagi yuyu balik kampung nak settle perkara yang wajib,borang nikah dengan Hiv ... yuyu bukan saja nak buat last minute tapi abah yuyu tak kasi buat awal awal borang tuu katanya lambat lagi, yang yuyu nie takut kelam kabut jerr buat last last minute kan .. tapi tak apalah dah abah kata seminggu sebelum akad nikah pun sempat nak summit, yang Hiv tuu yuyu tunggu nak test kat kampung sebab kawan yuyu cakap test kat kampung senang, so tunggu balik kampung ler baru buat kan ..Mula mula yuyu ingat kan Hiv sah sampai 6bulan, tapi dah tukar ler sekarang pihak hospital cakap 3bulan jerr ..hmm ..sekarang makin payah nak kawin taw,macam macam nak kena settle kan..pastu macam macam dah diorang nak ... xpelaa laa korang kita ikut kan jerr ..hikhikhik


bila tengok Fizo dengan Mawar rasa cam tak sabar pulak dahh ... uuweeee

Okey laa korang, yuyu cau dulu nanti sambung lagi ekk ..bye ^-'


No comments: