26 November 2013

Selangkah kedepan

Penulis : Princes Yuyue Masa : 9:00 AM Comments : 0 Labels :
                                                           Assalamualaikum ....

Cepat masa berlalu..sudah 3 bulan lebih yuyu jadi tunangan orang, detik 10.08.13 iaitu hari raya puasa ke3 yuyu sudah dilamar, dengan majlis kecil kecilan sudah menjadi besar besaran pulak. Kedatangan sanak saudara terdekat,jiran tetangga dan belah pihak lelaki . rombongan lelaki datang dalam 30 orang kot, ramai sangat tuu bagi yuyu laa sebab kitaorang just buat majlis kecik kecik jea ..yuyu nak jea ajak ramai ramai tapi kesian kat mak yuyu jea, sebab mak xberapa sihat ..nanti kenduri kahwin pun yuyu buat kecik kecik jugak, bukan kedekut tapi yuyu pikir mak abah yuyu jea..tak nak menyusahkan diorang,kami hanya tunggu kedatangan rombongan lelaki jea .

ehhh...sambung citer pasal tunang okep ..hmmm ..time tunang yuyu make up sendiri jea, lepas zuhur terus tacap muka yang ciut nie ..hikhikhik sila laa muntah yekk ,pihak lelaki datang rumah pukul 3 ptg tapi yuyu make up awal kemain au,bukan excited taw tapi risau takut muka jadi badut ...hahahahahaha....
nasib lerr menjadi jugak tacap nya walaupun simple ... '-' ..

posing dulu sebelum pihak lelaki sampai ...uuweeee

Tunggu dengan penuh debaran,dup dap dup dap ...memula tuu tak terasa pape pun,bila bakal tunang coll cakap dah bertolak, YaAllah time tuu laa jantung nih terasa nk terkeluar oiii ...tangan kaki tak payah cakap lerr sejuk macam duduk dalam peti ice cream  weiiii ...dekat jea rumah laki dengan rumah yuyu,kalau laju tu 15 minit dah sapai.. nak citer cikit nie,bakal tunang yuyu tuu kawan satu sekolah dulu ..hihihihii dah lama dia usha yuyu tapi yuyu tak layan sebab??? biar lerr rahsia ehh ...nanti dah kawin yuyu citer k ^___^

Lepas pihak belah lelaki dengan belah perempuan siap berbincang, mak terus panggil yuyu keluar untuk majlis sarung cincin...melangkah je keluar dari bilik terkejut tengok ramai pihak lelaki memenuhi ruang tamu  ..adehh bertambah ler debaran jantung yuyu nih ..apabila yuyu melintas depan mak, mak terus pesan "yue salam dulu dengan diorang" ..alamakkk perkara yang yuyu duk ingat ingat selama nie terus hilang nasib baik mak tolong ingatkan ..fuhhh ... nasib laa member ofis pernah pesan hari tuu kalau nak salam tuu jangan pulak bontot tuu tertonggeng,duduk ler baru nampak sopan ..hihihihihihi

cium tangan bakal mak mertua ..hikhikhik

bakal menantu laa tuuu ... uuweewee

Alhamdulillah selesai sudah majlis meyarung cincin di jari manis yuyu dan incik tunang ... gembira teramat sebab dia sudah menunaikan janji untuk menjadikan yuyu sebahagian hidup nya ..InsyaAllah kalau ada jodoh yuyu akan menjadi isteri solehah untuk awakk(bakal suami) Amin ..amin..amin

jom tengok gelagat kami adik beradik ...diorang nih suka sesangat syookkk sendiri taw ..hakhakhak

adik kata nya nak testing ...gataiii ..hahahaa

kaka bella yang gedik ..hihihihi

comeii sangat laa tuuu ....uuiiii

si bongsu yang suka buat buat muka alaa alaa karton ...hehehehee

semoga hubungan kami kekal ke jannah ..amin.. amin.. amin..


Okey laaa korang yuyu behenti di sini dulu yekk, nanti kita jupa lagi ..hehehehe
 Doa kan yang baik baik untuk hubungan yuyu dan incik tunang yee 

bye ... sayam koram koram ... ^__________^











No comments: