06 March 2014

Review : Hantaran kawin

Penulis : Princes Yuyue Masa : 8:30 AM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

mata yuyu time cam nie dah hampir nak tertutup lerr .. nak celik terasa ada glue jerr ..ngantuk tahap gaban dah nie .. Zzzzzzz ... cuaca panas kat luar .... mata pun mula terasa pedih pedih :(

dah sebulan berlalu majlis bersejarah dalam hidup yuyu tapi still nak mereview ..ngeee .. harap korang semua tak bosan ..hahahahaaa

walaupun mata nie tak larat nak celik yuyu tetap jugak gagah mencelik bijik mata nie kasi dia buka besar besar supaya tak ada kesalahan ejaan dalam blog nie ... "_'

so, hari nie yuyu nak review pasal hantaran kawin yuyu yang tak seberapa dan terlalu simple. tak ada lah macam korang, penuh dengan bunga bunga bagai kan .. meletup letup, riben berjuntai juntai .. hantaran yuyu sekadar bunga tisu jer pastu renda bagi tutup span tuu . bunga tisu pun buat sendiri jerr, ada yang besar, ada yang kecik ..huahuahuaa .. dah !! bukan pemalas, jimat okeh !! '_____'

Hantaran perempuan -------> lelaki
i. Pulut Semangat
ii. Kek
iii. Kasut
iv. Baju Melayu
v. Buah
vi. Jam
vii. Set perfume








Gubahan hantaran yang super simple dari yuyu 100% .. tak ada campur kaki dan tangan orang lain taw "-' .. bunga tisu tuh jerr yuyu tak sempat nak kembangkan, mak yuyu tolong kembangkan .. sambil sambil tengok tv, pandai jugak mak nie tapi nampak disitu minat dia yang berputik nak buka bisnes gubahan auu ..hakhak ... tak payah laa mak, kami anak anak mak nak mak rehat jerr sekarang .. dah tak sanggup tengok mak penat lagi ..pleaseeee :'(


sori satu barang tak sempat nak snap , kek pegi amik pukul 11 pagi pada hari persandingan ..nasib baik ada dreba yang terlalu baik hati tolong ratu sehari nie kan ..kalau tak terpaksa lah ganti kek apolo kat kedai runcit depan rumah tuh kan  ... ngrrrr .. ;)

Hantaran lelaki ------> perempuan
i. Pulut Semangat
ii. Kek
iii. Set Perfume
iv. Telekung
v. Buah
vi. Handbag + Kasut
vii. Baju Bertandang








Hantaran dari belah lelaki pun simple dan sempoi jugak, yang penting ikhlas dan budget ye dak ?? baju yang nak bertandang ke rumah belah laki tak ada dalam nie, tak taw tersorok kat mana padahal baju tuh lawa giler giler auu ...hewwheww ..

senarai hantaran tuh semua nya orang tersayang yang sponser taw, terharu sesangat .. menangis warna warni weiii, thankzzz kakak ku sayang sebab dia yang paling banyak sponser untuk adik dia nie .. tapi tak lupa juga kat adik yuyu tuh, walaupun gaji dia cukup cukup makan jerr tapi still nak sponser kan .. menangis teresak esak kat bahu abah auuu ... :')

Alhamdulillah .... semoga kita sama sama dimurahkan rezeki ..Amin ..:) 

No comments: