28 April 2015

Kenapa Dilarang Minum Ais Ketika Mengandung ??

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:59 PM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum ....

Semasa mengandung banyak sangat pantang larang nya, yuyu ikut apa yang yuyu fikir logik jea ..hihiii ..yang paling ketara yuyu langgar iaitu minum ais, padahal sebelum mengandung yuyu tak ada lah taksub sangat dengan ais sekarang bila mengandung setiap pagi cari ais ..macam mana lah nak kurangkan tabiat nih yee ,hmmm...sekarang cuba jugak sedaya upaya untuk tidak ketagih lagi minum ais nih ..rasa rasa dah berjaya dah sikit, yeker?? *sambil tutup mata huahuahuaaa

Minum ais nih memang tak elok sebenarnya bukan bagi ibu ibu mengandung jea, semua jenis katagori lah, tapi benda yang tak elok tuh laa yang sedap kita ngapp kan .. *_* yuyu cuba godek godek poket google pasal keburukan minum ais masa mengandung macam macam sebab ada, ntah betul ke tidak .. :(

Malas yuyu nak taip pepanjang keburukan minum ais apa yang yuyu terbaca dalam google tuh, kebanyakan diorang copy paste jea sumber tuh jadi bila baca benda sama laa kan .. yuyu lebih suka baca pengalaman ibu ibu yang tabiat nya minum ais lepastuh tengok keadaan baby yang dilahirkan tuh macam mana itu baru betul ...

Siapa siapa yang pernah ada pengalaman cuba share sini yerrr ... tolong yuyu nak tahu sesangat !!!






2 comments:

Mila Hilas said...

org kata kalo byk sgt minum ais ni baby akan besar..sy xtahu lah relate ke x.. tp sy masa ank 1st dulu memang bb besar tp sebab minum anmum...ais pon sy minum jugak..so xpasti hehehe

Princes Yuyue said...

Mila : yuppp betul, kaka ipar yuyu pun cakap gitu bby besar, rambut nipis..hihii