30 December 2014

YaAllah Sungguh Hebat KuasaMu ..!!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 4:07 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Rinduuu nak update blog setiap hari macam dulu dulu namun semua tuh tak mungkin terjadi dek kesibukan yuyu sekarang, tak update blog tak semestinya yuyu tak jenguh blog korang ehh ..yuyu setiap hari on blog cuma tak update jerr, sekarang bizi sesangat dengan kerja hakiki dengan bisnes lagi alhamdulillah rezeki dari Allah S.W.T yuyu tak pernah merungut banyak atau sikit rezeki itu ..syukurrr !!! *-*

Korang apa citer sekarang??? mesti korang tengah emosi ann pasal banjir yang menimpa pantai timur, yuyu lagi lah teremosi taw Kelantan negeri tumpahnya darahku, huwaaaa gituuu .. Alhamdulillah kampung yuyu tak naik air cuma line telefon dan elektrik terputus jerr, sampai ke hari nih sudah 7hari kampung yuyu terputus bekalan elektrik ..YaAllah 24hb baru baru nih yuyu bangun pepagi call adik kat kampung tak dapat, cuba call abah pulak tak boleh jugak masa tuh yuyu sedih sangat rasa macam hilang segala galanya .. setiap setengah jam yuyu cuba call diorang setiap hari sehingga hari ke4, rupa rupanya line telefon tak ada itu pun adik yuyu keluar bandar Machang baru dapat call yuyu...

Bukan apa, yuyu takut sangat rumah yuyu naik air.. iyaa seumur hidup yuyu rumah yuyu tak pernah naik air time musim tengkujuh, disebabkan tempat yang tak pernah banjir tahun nih banjir teruk membuatkan hati yuyu tak tenteram memikirkan keluarga yuyu kat kampung dengan keadaan tak dapat hubungi kan.. macam mana keadaan mak,abah,adik yuyu tuh makan minum tidur semua kan, setiap kali tengok keadaan mereka yang terlibat banjir mata nih terus mengenang air mata >_<

Saat tuh yuyu rasa nak balik kampung tengok mereka, tapi yuyu tak boleh nak pentingkan diri sendiri jugak sebab banyak jalan tutup sebab banjir.. nanti tak pasal pasal yuyu pulak menyusahkan keluarga yuyu T_T

tengok stadium Muhammad Kelantan :'(

YaAllah .....tinggal bumbung aja, yang nih yuyu tak sure real atau edit



Sekolah Kuala Krai ,Subhanallah

Ingat lah semua nih hanyalah sementara, ini satu peringatan dari Nya


Alhamdulillah sekarang air semakin surut, namun bila yuyu tengok keadaan rumah mereka termenung sekejap, kelu untuk berkata kata hanya boleh ucap Subhanallah Allahuakbar !!!! Yuyu harap mereka semua tabah dengan ujian nih, mungkin ada hikmah apa yang berlaku, mari lah sama sama kita muhasabah diri kita macam mana hubungan kita dengan Allah, hubungan kita dengan sesama manusia .. -_-



No comments: