10 March 2015

Demi Baby !!!

Penulis : Princes Yuyue Masa : 11:06 AM Comments : 2 Labels :
Assalamualaikum....

Walawehhh ginduuuu gebusss dengan cik blog yuyu nih, dah lama tak berupdate setiap kali login tengok entry sama jerr ann .. mesti fedup kan?? huahuaaa .. tak ada apa yang nak kongsi dekat sini buat masa nih just nak kasi tahu dekat seluruh dunia yang mami to be nih takde selera nak makan, boleh tak gittuu?? aishh ada pulak yang unfrenz yuyu kan ..*okay tak lawak

Okay setiap ibu hamil alahan berbeza beza kan, ada yang takde alahan *yang nih paling nikmat macam kakak yuyu, ada yang berselera makan masa hamil, ada yang suka makan benda bertentu so setiap orang berbeza beza.. macam yuyu alahan tak seteruk setengah orang tuh tapi still pening, loya, muntah, takde selera makan .. susu pun tak boleh pandang langsung, dah cuba untuk lawan semua nih tapi tak boleh .. kalau makin dilawan pasti nak nangis ..huahuaa

Benda yang paling ketara sekali yuyu tak boleh berdiri lama lama dan berjalan jauh jauh, mesti nak pengsan..mula2 rasa perut bergelora, terus naik ke kepala then rasa nak muntah ..time nak solat tuh rasa berdiri lama sangat, alhamdulillah yuyu boleh lagi bertahan.. tapi solat sunat yang yuyu selalu lakukan sebelum pregnant tuh tak dapat nak teruskan lagi sedih sangat sangat, yuyu harap sangat Allah berikan yuyu kekuatan untuk lakukan :'( rinduuuu nak bangun tengah tengah malam mengadap pencipta ...!!!

Korang ......!!! sekarang yuyu risau keadaan baby dalam perut nih, adakah baby mendapat khasiat yang cukup dari apa yang yuyu makan atau pun tidak ..ia lah apa yang yuyu makan ikut tekak jea, bila pikir balik rasa kesian dengan baby ..dah laa susu yuyu tak boleh nak telan, nasi pun sekali sehari tuh pun muntah, sayur ??? ntah laaaa... makin lama makin loya tengok sayur ... :(

Yuyu minta pandangan akak akak yang ada pengalaman dalam masalah nih boleh kongsi cara terbaik untuk yuyu, nak tanya pandangan kakak yuyu pun dia tak pernah lalui .. dia tak pernah rasa apa itu alahan, huuuuu ... semua dia bedal .. *_*

2 comments:

nor nazliana said...

jangan risau dgn kandungan mkn ja apa rasa nk mkn janji ada selera..insyaallah baby yg dikandung xbermudarat..sebab masih awl lg..

Princes Yuyue said...

Nor nazliana : betul eh kak, lega yuyu dengar ..mekasih kak :)) harap baby baik baik saja