21 November 2014

Berjaya Hill Resort, Pahang ...

Penulis : Princes Yuyue Masa : 4:17 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum....

Alahaiiii dah berkulat dah stori pasal yuyu pergi ke Berjaya Hill atau nama sebenarnya Colmar Tropicale ..hahahahaa exceli yuyu tak ada idea nak taip blog selepas sekian lama menyepi *menyepi lah sangat* *_* 

Okay tak perlu nak bebel sangat lah yuyu ehh, benda sama jerrr kot alasan nya *buat muka sedih ... hihihihiii .. Korang pernah pergi sini tak?? angkat kening tinggi tinggi yuyu nak tengok, cececeee .. yang dah pergi tuh baca lagi sekali citer yuyu nih yea pada yang belum pergi teruskan bacaan korang yeahh .. kalau agak agak bosan tuh yuyu sarankan korang baca sambil kunyah kuaci, hahahhaaaa...okay okay ..stopp!!!

Banyak tempat menarik dekat sini ada rabbit park, sport complex, japanese village yang paling beria sesangat yuyu nak datang sini sebab bangunan tuh aje .. nampak macam oversea ann, okay nih nak citer lawak sikit sikeding a.k.a adik yuyu lah dia siap bawa sweater taw dia ingat kan cuaca atas sana sejuk macam Genting sekali naik hampehh panas wehhh tapi yang best angin kuat laa boleh laa kasi hilang peluh peluh tuhh .. T__T Kawasan agak luas jugak laa, kalau betul betul tak ikut signboard boleh sesat :) 

Tiket masuk murah aje, RM12 /seorang .. tapi kalau nak masuk atau nak main apa apa kat dalam tuh kena bayar lain, yuyu ingat free jea ..hmmm ..:( meh tengok bawah muka couple yang comel nih ..excited gila nak naik Berjaya Hill ... *sambil kenyit kenyit mata



time tunggu sikeding bersama boyprenznya


Bangunan sini bertemakan Perancis, sekali tengok macam yuyu berhoneymoon di Perancis aje lol ..hahahaa..tapi yuyu tak banyak snap picture kawasan tuh time tuh cuaca tengah panas terik bayangkan pukul 11 am berada dipuncak bukit, berpeluh peluh ketiak kami ..*loklakk T_T

oouuchhh rinduuu jejaka berbaju biruu tuuu .tskk tskk

Husband cakap kalau malam lagi cantik apabila setiap bangunan ada kilauan cahaya lampu, tak larat nak tunggu malam >_< .. yang sebetulnya yuyu bercadang nak berhoneymoon kat sini tapi bila sampai jea sini hari tuh husband cakap macam tak best jea berhoneymoon sini, best lagi dekat Port Diskson ..hahahaaa ..


fokus kat tuan punya blog jea laa yee, tak cantik takpe yang penting ciut ..miahahah =))


Bergambar sudah menjadi aktiviti wajib, boleh buat kenangan bila tua tua nanti mesti kami senyum senyum tanpa gigi ann ...kakakakaaa *gigi palsu ada kan .. :P .. kat sini ada jugak tasik yang sangat cantik, lagi cantik bila ada itik putih dengan hitam ... 

putih jea yuyu berkenan si hitam tuh sombong sebab ramai peminatnya ..huahauaa

Yuyu sempat pergi perkampungan jepun, kami naik sana dengan bus yang disediakan kalau nak drive sendiri pun boleh tapi disebabkan untuk jimat minyak kereta naiklah bus tanpa tingkap ..hihihii ..seronok =) meh yuyu sajikan picture kami, tengok taw jangan nak skip skip .. tQ -_-"

nih time nak tunggu bus, cuba teka yang mana remaja yang mana dewasa !!! cepatt =_=

on the way ... suka naik bus nih walaupun perasaan tuh takut takut *takut saja mek yuyu nih *_*

perjalanan .... tinggi oooo nak kena panjat tangga ,nasib ada kekasih halal boleh minta dukung ..ahhakk

sampai dahhh ... nasib picture jauh, tak nampak lah yuyu punya muka .. hahahahaaa..peluh peluh ..ahakk



Okay last tempat yuyu pergi Horse Trails, first time naik kuda ..mula mula tuh tak nak gayat !!! berani kan diri untuk mengelakkan kena bebel nga husband -_-' ... RM 25/seorang 10 minit jea pun naik .. macam mahal kan ??hurmmm .. 


Bukti ..bukti ..hahahahhaaa

Banyak lagi tempat yang menarik, sebab penat dah kami malas nak teruskan hajat menerokai seluruh tempat nih, cuaca pun tak mengizinkan ... kami turun masa tuh dekat dekat pukul 2pm, sapai jea kereta apa lagi bedal roti ahh lapar segoti ...hihihihiii ..

nih haaa si keding, dia nih suka jalan ..cakap nak pergi honeymoon pun nak ikut, selalu cakap camnih " meh kami ikut nanti kami tolong jadi cameraman hangpa " puiihhh... tektik dia yang selalu yuyu mengalah ..miahahaaa .. T__T

Okay laa tuh jea yuyu nak citer, picture sori laa tak bape okay >_< ... kalau ikutkan nak bercerita nih sampai lusa pun tak settle, banyak nak kongsi tapi takpelah apa kata korang pergi sendiri tengok tempat tuh macam mana.. hahahahaa ... next planning?? tungguuuuu .... sekarang musim hujan, duduk rumah layan Upin Ipin lagi besttt ..ahhakkk

Babai uollss ..<3













No comments: