28 January 2015

Tanda Awal Kehamilan Yuyu

Penulis : Princes Yuyue Masa : 12:36 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum...

Hari nie terlebih rajin update blog eh, ntah kenapa bila start balik menaip terasa gian pulak..harr gittew ..kikikiki .. Yuyu nikah 31.1.2014 lagi beberapa hari cukup setahun, jangan lupa taw date tuh . T_T yuyu bersyukur kerana Allah hanya uji yuyu hanya setahun jea untuk tunggu rezeki 'anak' ..syukur sangat, ada yang kahwin puluh puluh tahun masih tak dapat anak, yaAllah tabah sungguh mereka itu yuyu doakan kalian semua akan dikurniakan anak suatu hari nanti InsyaAllah banyak banyak berusaha yea yang penting letak Allah s.w.t no.1 .. :))

Yuyu memang tak sangka sungguh rezeki nih, iyaa lah yuyu punya period tak kosisten sejak anak dara lagi bila dah kahwin lagi laaa buat hal ...ramai yang cakap kalau period tak konsisten susah nak dapat anak, tapi yuyu yakin dengan kuasa -Nya, setiap kali selepas solat yuyu tak pernah tinggal berdoa semoga Allah berikan yuyu anak ..Alhamdulillah doa yuyu sudah termakbul, syukur !!!

Exceli yuyu punya period 2bulan sebelum pregnant memang membuatkan yuyu pening, citer dengan doc pun dia pening nasib baik doc bijak banyak dari yuyu ..hahaaa.... pada november lepas yuyu hanya period 5hari tuh pun tak banyak hanya secuit jea setiap hari, lepas tuh disember hanya 3hari itu pun secuit jugak then lepas beberapa hari keluar lagi secuit tapi cair sikit dari sebelum nih maybe sebab yuyu baru lepas mengurut kot, memang stress lah tak tahu nak kira macam mana darah period atau darah penyakit... hmmm :(

Bulan januari tahun baru tak period sampai lah yuyu ada alami simptom hamil, memula tuh tak pikir pun yuyu hamil alasan nya takut kecewa ..huhuhu.. yuyu pikir mungkin nak period ..antara simptom yuyu alami breast bengkak nipple sakit bila tersentuh pastuh demam on off hampir seminggu setiap pagi selesema sampai air hidung mencurah keluar nyaa, satu lagi perut rasa cram tetiba...arrrrr *_* macam mual ke apa tak ada pulak yuyu rasa sampai lah sekarang, tapi demam setiap malam yuyu rasa dah dekat dua minggu dah ..hukhuk

Akhirnya yuyu amik keputusan nak check upt senyap senyap, balik kerja terus pergi beli.. nak test pepagi sebenarnya disebabkan terlalu excited test petang tuh jugak... hmmm apa yang berlaku ???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.

.
.
.
.
samar sangat, kalau tengok dengan mata kasar tak clear kena tengok dengan mata hati ..'_"
*gambar copy goggle*


Memula tuh yuyu sorok bila dengar incik hubby balik, pastuh rasa macam nak pergi tengok ada naik 2 line ke tak, dalam hati "mesti tak pregnant nih..hmmmm redha jea laaa .." amik nak buang, aihhh cuba tengok lagi sekali arrrrrrr ada line laa tapi tak clear terus berlari tunjuk dekat incik hubby

wife : cuba tengok ada dua line ke satu line jea
husben : urrmmm jap, satu terang satu lagi tak clear macam ada macam tak ada ..
wife : alorrrr tengok betul betul laaa :(
husben : samar lah sayang, tak apa jangan pikir sangat ea ..
wife : okay laaa, *nak buang ke simpan ea* ..simpan lah buat kenangan ..hahahahaa

Esok nya rasa tak selera nak makan, minta incik hubby belikan upt baru nak cuba test pepagi pulak, dengan semangat nya yuyu bangun pagi tuh awal gila pukul 4pagi taw disebabkan tak boleh nak lena tido..hahahahaa...bangun terus ke toilet test ..jeng..jeng...jeng ..dalam hati nak tinggal ke nak tunggu?? tunggu laaa kalau tinggal nanti tak khusyuk nak solat pulak ..okay result nya ??
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
Alhamdulillah..... sujud syukur terus :')
*gambar copy goggle*

Bulan januari bulan yang amat bermakna untuk yuyu dan incik hubby, hadiah untuk bufday incik hubby 25.1 dan hadiah anniveseri kami 31.1 ..alamdulillah yaAllah ..

Okay nanti next entry yuyu citer apa yang yuyu amal kan sebelum pregnant .. semuanya dengan izin Allah s.w.t .. kena yakin yerrrr  *_*


No comments: