18 March 2016

Habib Zayyan vs Set Produk Salindah

Penulis : Princes Yuyue Masa : 3:06 PM Comments : 0 Labels :
Assalamualaikum ....

Uolssss lama nyaaa yuyu tak update belog, bukan bizi pun tapi di sebabkan penyakit M menguasai diri ..nak update tapi tak ada idea, time ada idea penyakit M pulak ..adoiii .. alasan semata mata .*kenyit mata

Tak nak bebel banyak banyak exceli yuyu nak share something dengan korang, mana tahu kan ada yang tengah tercari cari testemoni pasal Produk Salindah ..Yeahhh yuyu salah seorang penggemar Salindah . Yuyu mula ambil salindah nih masa pregnant kan si pipi pau tuh ..hehehehee anak syurga yuyu laaa kan, anak soleh Habib Zayyan ..alhamdulillah iyan sekarang dah genap 6bulan semalam.. Kenapa yuyu ambil salindah ? haaaaaa exceli yuyu tak tahan masa pregnant dulu lepas makan jer muntah balik, tak best sangat ..google punya google last last terjumpa lah produk salindah, banyak kali jugak fikir nak ambil ke tak sebab agak mahal lah jugak . Bila baca dia punya kebaikan terus teruja dan terbeli ..wakakakakaa

Alhamdulillah sepanjang yuyu makan salindah yuyu tak mengalami masalah, yuyu amik set B1-B6.. biji nya kecil sangat, makan nya kena kemam bukan telan ..yuyu tak suka sangat kemam lebih suka telan ..ada jugak laa time ter skip ..hahahahaaa, yuyu rasa salindah nih macam bagi tenaga lebih pada yuyu, yuyu boleh puasa penuh bulan ramadhan ritu ehhh..ehhh miss satu hari laaa itu sebab was was jerr, yuyu muntah banyak gila pagi tuh ..terus minum air, padahal boleh jer kan puasa sebab tak sengaja kan ..BETUL KER ? Ada setengah ibu hamil tak larat nak masak kan tapi yuyu tak rasa pun penat ..buat kerja macam tak pregnant tauu, kekadang tuh ada je hari makan kat luar itu pun time weekend jer

Masa nak melahirkan anak syurga tuh pun rasa macam sekejap jer, pagi tuh bukaan 3cm yuyu tak pegi pun lagi hospital, yuyu rasa boleh tahan lagi then yuyu tunggu sampai maghrib konon nya nak sama time anak sedara yuyu yang comey manis manis tuh ..tapi tak tahan pukul 7pm yuyu gerak dari rumah ke hospital, syukur sesangat Allah lindungi yuyu setiap saat .. masuk wad pukul 8pm, pukul 10pm bukaan 8cm time tuh baru berkejaran masuk ke LR .. nasib si anak syurga tuh tak keluar masa dekat wad tuh, semua nya dengan kuasa Allah anak syurga yuyu lahir jam 10.30pm beza sejam dengan sepupu cantik manis tuh..date sama time jer beza !!!! perancangan Allah semuanya kita tak tahu kan .. memang tak sangka sangka!!*lap air mata

Lepas keluar LR yuyu tak rasa apa pun melainkan rasa bersyukur, yuyu rasa tenang ..tak penat langsung .. kalau suruh yuyu bangun then jalan pun yuyu boleh tau tapi tak buat lah camtuh kan tak pasal pasal koyak habis ...huahuahuaaa, jahit luka tanpa bius okay ..tapi yuyu boleh tahan walaupun jerit sikit sikit ..rasa sakit jahit lebih parah dari meneran si anak syurga tuh ..*serik nak beranak dah, masa tuh jerr ... -_-"

Anak syurga yuyu mula belajar meniarap masa umur 2bulan 25hari kot ... masa tuh main main jer laa, betul betul boleh meniarap masa 3bulan+++ lupaa laaa ..hahahaa

Dari dia lahir sampai sekarang tak pernah lagi demam, dengan izin Allah laaa ..tak tau laa esok esok dia demam ke kan, tapi yuyu harap sangat laaa anak syurga yuyu kuat ..

gambar pun copy dalam pesbook jerr ..alahaiiii ..

nih laaa sepupu iyan yang cantik,comey,manis manis tuh .. iyan panggil dia "kakak nina" ibunya kasi nama Nurin Imanina *Imanina tuh umi iyan yang kasi -_-"



p/s : semuanya dengan izin Allah s.w.t ,tak salah kan kita berusaha pape pun banyakkan berdoa, mengaji dan jangan sesekali tinggal solat.. jangan sebab pregnant alasan kita tinggal solat .. peeppsss Kita merancang Tuhan yang menetukan .. Wallahualam ~""~


No comments: